Сучасний склад: яким він повинен бути

статті
Сучасний склад: яким він повинен бути Сучасний склад: яким він повинен бути Сучасний склад: яким він повинен бути

Склад являє собою інфраструктуру, що є важливою складовою логістичного ланцюга. Функціонування спрямоване на обробку та зберігання вантажів. Сучасний склад затребуваний на всіх етапах від виробництва і до кінцевого споживача. Ключовим завданням організації зони зберігання є швидкий доступ до потрібного товару та оперативний облік асортименту вантажів, що зберігаються.

В одній зі статей ми інформували наших читачів щодо класифікації складських приміщень. Так ось на сьогоднішній день найбільш затребувані приміщення класів В і С. Даний тип складів цікавить переважно малий та середній бізнес. Вимоги до технічного оснащення таких приміщень невисокі. Проте, приміщення під склад має відповідати певним вимогам, якщо це стосується, наприклад, організації збірних вантажоперевезень.

Оптимізація вантажно-розвантажувальних процесів завжди є основним завданням при виборі складського приміщення. Не кожен склад має рампу під низькорамні транспортні засоби. 

Тому варто задуматися щодо придбання вилочного навантажувача. Оренда чи покупка - неважливо, вибір залежить від різних факторів: умови експлуатації, технічні характеристики, з урахуванням специфіки товарів і зонування складу.

 Буде ефективним використання гідравлічного підйомного столу, вбудованого в авторампу або пандус.

 
f673f551b0b0a109eb2d6647ec22ba7a.jpg (103 KB)

А ось модель столу-підйомника з роликами дозволить значно скоротити трудовитрати персоналу. Використання у виробничій лінії забезпечить високу швидкість перевантажувальних робіт. Якщо ж бюджет не дозволяє розраховувати на дорогу техніку, то вибір можна зупинити на складському обладнанні: гідравлічні візки, рокли, штабелери.

Компанія «Склад Сервіс» запропонує найвигідніший варіант для оптимізації вашого бізнесу в сфері логістики, з урахуванням всіх технічних вимог і побажань. У нашому асортименті не тільки складська техніка та обладнання, а й стелажні системи всіх типів.

 

Крупні логістичні центри з великим транспортним потоком користуються системами візуальної навігації. Така система впорядковує рух транспорту і дозволяє позбутися черг. Для організації перевезень дрібних та збірних вантажів склад повинен мати кілька окремих зон: експедирування, накопичення, видача, транзит.

Наповнення сучасного складу залежить перш за все від завдань бізнесу і планів масштабування продукту. А логістичний бізнес потребує постійного контролю: переміщення товарів, облік, їх зберігання і т.д. Тому на сьогоднішній день сучасний склад необхідно забезпечити системами відеоспостереження, обліку/руху вантажів і кваліфікованим персоналом.

Важливим фактором ефективності логістики є автоматизація та комп'ютеризація складської роботи. При цьому системи автоматизованого складу повинні впроваджуватися тільки після використання більш простих логістичних рішень, інакше належного ефекту не буде.

Нові технології з успіхом інтегрувалися в сферу складської логістики. Впровадженням робототехніки для вантажно-розвантажувальних робіт вже нікого не здивуєш. Зараз все більше інформації про використання безпілотних комплексів для проведення інвентаризації (БПЛА), самокерованих навантажувачів. Є ряд автоматизованих сортувальних центрів, що виконують практично повний комплекс робіт від приймання і до адресації вантажу.

Вдосконалені системи управління складом (WMS) дають уявлення про складські процеси в режимі реального часу. Застосування таких систем має свої переваги:

  • точний облік інвентаря;                            21be89cd6e3a63d0b77ca3a47280acaa (1).jpg (55 KB)
  • своєчасне відвантаження;
  • транспортування вантажів;
  • відстеження запасів;
  • ефективний розподіл робочої сили;
  • поліпшення обслуговування клієнтів.

Всі ці фактори сприяють зниженню експлуатаційних витрат і збільшенню доходів

 

Без сумніву, системи управління складом прискорять роботу та оптимізують логістичні процеси. Можливо в недалекому майбутньому будуть повноцінно функціонувати розумні склади без участі людини. А добре це чи погано - час покаже.

Рішення від Склад Сервіс
Низькопрофільні підйомні столи Низькопрофільні підйомні столи Низькопрофільні підйомні столи
Топ продажів
В тренді
  • Можливість установки без приямка
  • Вантажопідйомність — до 2 000 кг
  • Компактна конструкція
  • Суцільна або U-подібна платформа
підходить для
Склади
Логістичні комплекси
Виробничі та ремонтні підприємства

Опис конструкції Низькопрофільні підйомні столи мають практично таку ж конструкцію, як і стандартні моделі. Вони складаються з основи, ножичної конструкції, гідравлічного вузла, вантажної платформи і блоку управління. Розташовані навхрест рухливі балки мають спеціальну форму, що дозволяє їм складат

Докладніше
WMS системи WMS системи WMS системи
  • Усунення «людського фактора»
  • Автоматичний облік ТМЦ
  • Підвищення швидкості обробки надходжень і відвантажень
  • Оптимізація логістичних процесів
підходить для
Логістичні комплекси і транспортні термінали будь-яких масштабів

Опис послуги Сучасний склад із високим завантаженням і швидкістю обороту ТМЦ вимагає серйозної автоматизації внутрішніх процесів. Система WMS управління складськими операціями дозволяє прискорити більшу частину робочих операцій, а також автоматизувати їх виконання. Вона являє собою програмну о

Докладніше