Своєчасна інвестиція в реалізацію проектів з оптимізації обладнання суттєво підвищує ефективність складських процесів. І тут важливо вчасно зорієнтуватися, щоб уникнути проблем, пов'язаних з простоєм або зниженням продуктивності всього підприємства, облаштувати склад якісним обладнанням, максимально використовуючи корисну площу. 

Аналогічно і з модернізацією обладнання - це завжди прибуткове капіталовкладення. Бути конкурентоспроможним на ринку, значить мати надійне якісне обладнання, яке забезпечить рентабельність бізнесу.


sklad-v-usloviyah-karantina-optimizaciya-oborudovaniya-1.jpg (354 KB)

sklad-v-usloviyah-karantina-optimizaciya-oborudovaniya-3.jpg (45 KB)

Ключовим спектром у питанні оптимізації є оцінка рівня саме якості обладнання, що випускається та його експлуатація в умовах складу. 

Компанія "Склад Сервіс" є офіційним представником бельгійського виробника стелажних систем компанії "Stow", а також співпрацює з вітчизняними виробниками, які пропонують оптимальні якісні рішення та за доступною ціною. Наша компанія – лідер в області надання комплексних послуг і постачання обладнання для ефективної логістики.

«Основна мета - допомогти клієнтам оптимізувати логістичні процеси за допомогою наших стелажних систем, використовуючи весь потенціал», - каже Світлана Самородова, керівник відділу продажів стелажних систем компанії "Склад Сервіс".

- Як відбувається оптимізація системи стелажів, чи можливо доповнити вже існуючу конструкцію?

- Є такий сегмент як нарощування, але це не завжди доречно. Потрібно враховувати навантаження, кількість ярусів, розрахувати чи витримає сама система. Багато процесів і досить затратно, простіше встановити нову надійну висотну стелажну конструкцію та бути спокійним. Все залежить від площі, якщо приміщення дозволяє доставити стелажі - ми доповнюємо. Встановлюючи стелажну систему, тим самим сприяємо оптимізації складських процесів, а клієнт зі свого боку розробляє внутрішню логістику, підключає програмне забезпечення і т.ін.

Буває, що зі стелею в 12 метрів стоять стелажі висотою 4 метри і складська площа використовується неефективно. Тоді ми встановлюємо стелажі на висоту приміщення, щоб максимально використовувати корисну площу складу.

Палетний проект, будь-яка закупівля стелажів - вже є оптимізацією зберігання, логістичних процесів і роботи складу в цілому. Це дозволяє скоротити час на обробку замовлення, дає розуміння місцезнаходження товару, складських зон і т.д.

Від замовника необхідна власне готовність до фінансових вкладень і можливість переміщення товару під час монтажу, тобто звільнити площу на період монтажних робіт, а також закупити техніку для роботи зі стелажами. Але завдяки тому, що ми працюємо в тандемі з відділом складської техніки, то це робиться комплексно, швидко та вигідно для клієнта. З нашого боку техніка підбирається максимально точно під встановлені стелажні системи. Залежно від запиту можемо зробити підбір за лояльною ціною на вигідних умовах оплати.

- Якими додатковими опціями/засобами можна продовжити строк служби стелажів?

- Стелажі пошкоджуються від ударів техніки та перевантаження. Тому елементи захисту дуже важливі для стелажних конструкцій. Додатково необхідно проводити інструктажі для операторів вантажної техніки, деякі навіть вводять лінійку штрафів своїм співробітникам за недотримання правил техніки безпеки. Всі методи хороші для зменшення зносостійкості стелажної системи. Наша компанія може запропонувати широкий асортимент щодо захисту стелажів (стійок, рам та ін.).

sklad-v-usloviyah-karantina-optimizaciya-oborudovaniya-2.jpg (218 KB)

- Що в обов'язковому порядку потрібно враховувати при покупці стелажній системи?

- Правильно підібрані параметри під свої вантажі, а також під вантажну техніку, навантаження, вид підлоги. Наприклад, покриття для підлоги може не витримувати навантаження стелажів, які хочуть встановити. Це повинні бути наливні, бетонні підлоги, а ось на асфальт, щебінь і плитку стелажі не можна встановлювати. Слід уникати вибоїн і перепадів на підлозі. 

Звичайно, потрібно звернути увагу на протипожежну безпеку об'єкта при розстановці стелажних конструкцій. Правильне співвідношення освітлення, щоб лінія світла потрапляла в міжстелажних проходи, а не верхній ярус стелажа.

Дуже важливий аспект - співвідношення стелажної системи та параметрів вантажної техніки. На жаль, є моменти, коли купують стелажі, але не перевіряють параметри вантажної техніки і вона не може працювати в цих стелажах. Можна і потрібно звернути увагу на установку елементів захисту для того, щоб передбачити в перспективі пошкодження стелажів і травмування працівників складу.


Ми оптимізуємо продуктивність широкого спектру обладнання та надаємо підтримку клієнтам на всіх етапах проекту. Крім того, компанія "Склад Сервіс" є надійним партнером в області введення в експлуатацію Б/В стелажів.