Час простою на автоматизованому складі та як цього уникнути

статті
Час простою на автоматизованому складі та як цього уникнути Час простою на автоматизованому складі та як цього уникнути Час простою на автоматизованому складі та як цього уникнути

За оцінками експертів впродовж п'яти років очікується інтерес у сфері автоматизації складських рішень. Робототехніка та автоматизація складу стануть невід'ємною частиною повсякденної діяльності успішних компаній, що значно підвищить їх конкурентоспроможність. Але нові технології несуть і нові складності.


Впровадження інноваційних технологій автоматизації, робототехніки в свою чергу впорядкує операції, зробить їх більш точними та ефективними, але не виключені труднощі та складні ситуації, якщо має місце неправильне впровадження і немає належної підтримки. З цим стикаються багато підприємств, які відчули на собі результати погано спланованої стратегії автоматизації. Як правило, порушення та збої в системі управління автоматизованим складом призводять до простоїв, уповільнення логістичних процесів, в результаті компанія зазнає величезних збитків.

Але цих проблем можна уникнути, якщо завчасно скоординувати рішення з автоматизації безпосередньо під рід діяльності компанії, що допоможе усунути простої й оптимізувати роботу.

Навігація

Активне впровадження автоматичних керованих транспортних засобів (Automatic Guided Vehicles, далі AGV) стало поширеною тенденцією в автоматизації складів. Застосування інновації сприяє збереженню вантажу, підвищенню продуктивності, надійності та безпеки вантажно-розвантажувальних робіт і складських процесів в цілому, зменшенню витрат на оплату праці працівників складу. 

AGV широко використовуються для транспортування матеріалів різних видів, серед яких палети і рулони, візки, баки і контейнери. Автоматизовані транспортні засоби переміщуються автономно за заданою або свідомо спланованою траєкторією, це може бути, як лазер або магнітна доріжка, так і радіохвилі тощо. Головне, щоб навігація була грамотно налаштована, з урахуванням особливостей території складу, що є необхідністю для безпечного та надійного робочого процесу.

Обов'язково потрібно оновлювати карту розташування складу в разі нововведень або інших змін в автоматизованій системі, щоб уникнути можливих збоїв. Необхідно враховувати маршрут транспортування вантажу, робочу зону, а також зіставити завантаження стелажів при впровадженні в роботу AGV.

Оцифровка даних — ключ до автоматизації

Практично всі процеси і механізми автоматизації ґрунтуються на цифрових даних. Щоб уникнути перебоїв у системі автоматизації, необхідно сховища даних ідентифікувати і перевести в цифру. Аналогічно з програмами, що мають схожу інформацію, можливо знадобитися синхронізувати і об'єднати дані програмного забезпечення, перш ніж пов'язувати їх із автоматизованим процесом. Оновлюючи базу даних для автоматизованих складських рішень, можна уникнути простоїв і похибок у роботі складу.

vremya-prostoya-na-avtomatizirovannom-sklade-i-kak-ego-izbez-1.jpg (232 KB)

Дороге яйце до Великодня

У будь-якому бізнесі є сезонні сплески або «мертві» часові проміжки, коли робота кипить або навпаки затихає на якийсь період, і склад тут не виняток. Впроваджуючи процес автоматизації складу, важливо пам'ятати про такі фактори і, щоб не погіршити ситуацію, з запуском варто почекати. Інакше збої гарантовані, що може викликати резервне копіювання запасів, яке буде впливати на бізнес і продаж протягом декількох місяців.

Забезпечте свою команду професіоналами, які готові допомогти в плавному запуску автоматизації. При цьому подбайте про те, щоб ваша команда не була перевантажена одночасно виконанням замовлень в «високий» сезон і вивченням та налаштуванням нових автоматизованих процесів.

Командна гра

Нерідко ігнорування неефективності складських процесів зводиться до банального «так було завжди» або «просто ми так робимо». Впроваджуючи процес автоматизації на складі, необхідно зануритися в кожен крок складської операції та зазначити все, що здається надмірним, недоречним, неефективним або навіть марним.

Чудова ідея залучити всю команду в процес автоматизації. Так кожен відчуватиме себе частиною одного цілого й потрібного процесу, наприклад, коли запропонують розповісти про повсякденні операції. Надихніть команду відчути себе підготовленими до роботи паралельно з автоматизованими рішеннями, які будуть залучені до процесу.

Читайте також: Як побудувати "команду мрії" в стінах складу?

Чистота й організованість

Чистий склад - щасливий склад, саме так і повинно бути перш ніж роботизовані рішення почнуть діяти. На правильно організованому складі, наприклад, AGV зможуть безпечно переміщуватися та маневрувати. Для оптимізації складу досить виділяти всього пару годин у тиждень на базову чистку. Це також підвищить ефективність ваших автоматизованих і роботизованих систем, а також систем зберігання даних.

Раціональні інвестиціі

Вкладаючи кошти в AGV, забезпечте найбільшу віддачу від них. Літій-іонні акумуляторні батареї будуть невеликим, але значним способом скорочення часу простою. Такі акумулятори заряджаються набагато швидше (всього за 1,5 години) і мають тривалий термін служби. До того ж, немає необхідності займати складські приміщення для належного провітрювання «акумуляторної кімнати», знижується ризик простою, викликаного, наприклад, розливом кислоти.

Буде раціонально інвестувати в систему управління запасами. Успішність автоматизації на складі залежить від точних даних, наприклад, тільки в 63% випадків роздрібні запаси виявляються точними. Крім інвестицій в технології комплектування (сканери RFID), інвестування в правильну систему управління запасами зробить процес автоматизації більш гладким.

"Успішність автоматизації на складі залежить від точних даних, наприклад, тільки в 63% 

випадків роздрібні запаси виявляються точними"

Постійний аудит

Повне розуміння функціонування складу є обов'язковою умовою запобігання простоїв з використанням автоматизованих складських рішень. Щоб виключити збої в роботі, необхідно приділити першочергову увагу регулярним аудитам, що допоможе виявити й усунути можливі проблеми, які можуть зумовити збитки.

vremya-prostoya-na-avtomatizirovannom-sklade-i-kak-ego-izbez-2.jpg (29 KB)Навчання

Нехтування навчанням команди людей, які щодня працюють з новими автоматизованими рішеннями, скоріш за все призведе до несподіваних простоїв. Сьогодні автоматизація складського зберігання побудована на взаємодії з людьми, щоб підвищити ефективність, а не повністю замінити людську працю. Розширюючи технічні можливості та навчаючи команду, необхідно розглядати автоматизацію як інструмент, що допомагає, полегшує працю і робить її більш ефективною.

Автоматизовані системи не можуть обійтися без технічного обслуговування та людських рук, відповідно наявність навчених(обізнаних) людей, значно знизить ризики простоїв і забезпечить надійну роботу.

Проблеми з коммунікацією

На початку 2000-х років у британській мережі супермаркетів Sainsbury сталася помилка автоматизації в процесі зчитування штрих-коду. Причину збою пояснили відсутністю моніторингу та повної оцінки проєкту, який не привів до бажаного результату. Крім того, передбачається, що брак комунікації та розуміння бізнес і IT-ризиків також призвів до невдачі.

Щоб уникнути подібної ситуації, необхідно при впровадженні автоматизованих рішень, роботу співробітників побудувати на взаємодії з постачальниками. Регулярні оновлення і тестування систем повинні бути частиною проєкту. Виявлення потенційних проблем до реалізації та запуску будь-якого проєкту автоматизації є ключем до запобігання проблем в майбутньому.

Переконайтеся, що співробітники, які беруть участь в проєкті, розуміють мету та кінцевий результат впровадження автоматизації. Повна взаємодія з постачальником послуг і IT-командою буде гарантією досягнення цієї мети, а також дозволить уникнути проблем до початку реалізації проєкту.

Робототехніка та автоматизація, по суті, майбутнє складської галузі. Нові рішення зекономлять кошти, підвищать безпеку та ефективність будь-якої операції. Розуміння автоматизації, її можливостей і кожного елемента процесу необхідне для її правильної реалізації.