Вже багато сказано та написано про переваги використання пластикових піддонів у порівнянні з дерев'яними. Але якщо вже вибір зроблено на пластику, то як тоді вибрати з різноманіття представлених моделей? Про це і не тільки піде мова в нашій статті.


Способи та особливості транспортування піддонів

Для початку потрібно визначитися для яких цілей необхідно придбати пластиковий піддон. Якщо ж ваш бізнес виходить на новий рівень і в планах експортувати продукцію, то пластикові європіддони будуть доречні. З ними немає необхідності турбуватися про маркування, це «привілея» дерев'яних палет. А завдяки широкому діапазону температурних режимів використання від -20°С до + 60°С, експлуатація пластикових піддонів можлива в будь-якому куточку земної кулі, що дуже важливо при міжнародних перевезеннях.

Якщо ж експорт поки тільки в планах, то що стосується внутрішнього транспортування й самого зберігання, потрібно розуміти де і в яких умовах будуть використовуватися пластикові піддони. Чи будуть це виробничі лінії або стелажне зберігання, в будь-якому випадку варто визначитися з модифікацією палет: із суцільною поверхнею,  перфоровані, полегшені (що вкладаються один в одного).

Варто врахувати, що при зворотній тарі можна значно заощадити простір, якщо піддони вкладати один в одного. Європіддони можуть бути на двох або трьох опорних полозах/лижах, а також посиленими додатковими ребрами жорсткості та армуванням.

plastikoviy-poddon-3.jpg (60 KB)

Місце та умови зберігання піддонів

Потрібно продумати, чи будуть піддони стояти на підлозі або стелажах, можливо планується штабелювати. Пластикові піддони з можливістю захвату вилами навантажувача з різних сторін, сприятимуть швидкості вантажно-розвантажувальних робіт, що мінімізує часові витрати і підвищить продуктивність.

Стосовно вимог СЕС, то можливість пароструменної обробки європіддонів буде життєво важливою перевагою, особливо якщо ваша сфера діяльності пов'язана з харчовою або фармацевтичною промисловістю. І тут ідеальним рішенням будуть гігієнічні пластикові піддони, для продуктів харчування - піддони з суцільною поверхнею з первинного пластику.

Необхідна вантажопідйомність

При виборі обов'язково потрібно враховувати такий важливий фактор як вантажопідйомність, а вона коливається від 800 кг при динамічному навантаженні, до 5500 кг - при стаціонарному зберіганні, стелажне навантаження в межах 1500 кг.

За вантажопідйомністю модельний ряд пластикових піддонів, пропонований компанією «Склад Сервіс», можна класифікувати наступним чином:

  • універсальні піддони до 1200 кг;
  • полегшені ( що вкладаються один в одного) до 800 кг;
  • посилені (динамічне навантаження до 1250 кг, статичне - до 1000 кг);
  • гігієнічні (динамічне - до 1200, статичне - до 700 кг).

Представлені на нашому сайті піддони відповідають нормам, що регламентують як розміри, так і їх міцність.

«Склад Сервіс» є офіційним дистриб'ютором виробника пластикової тари компанії IPlast. Вся продукція сертифікована відповідно до міжнародного стандарту ISO 9001: 2008, це гарантує якість і надійність.

plastikoviy-poddon-6.jpg (130 KB)Чому пластик?

Не секрет, що пластикові піддони на порядок вище у ціновій категорії, ніж дерев'яні. І цей момент досить значущий при виборі, щоправда витрати швидко окупаються. 

Варто згадати про поставлену мету та подальшу вигоду при купівлі пластикових піддонів. Довгий строк служби, багаторазове використання, надійність, екологічність, економія корисного простору - це вагомий бонус такого товару. 

У складській діяльності треба враховувати всі позитивні і негативні моменти, купуючи обладнання, інвентар або техніку, що допоможе не тільки значно зменшити витрати, але й підвищити продуктивність і рентабельність виробництва.


Менеджери компанії «Склад Сервіс» готові підказати і відповісти на всі питання, що цікавлять. Піддони для логістики та міжнародної торгівлі, посилені і легкі з вторинного пластику чи бюджетна версія - допоможемо у виборі, проконсультуємо та запропонуємо найкращий варіант. У нашому асортименті завжди знайдете необхідний товар, не має значення піддон це, стелаж або навантажувач.

Наша продукція - це вдала інвестиція в розвиток вашого бізнесу!