Пластикова тара впевнено лідирує в сфері логістики по всій Європі. Все більше підприємств переходять на нові стандарти зберігання і транспортування продукції - більш практично та вигідно використовувати піддони з пластику

Чому? По-перше, це пов'язано з їх гігієнічністю - нема необхідності в додатковій обробці, на відміну від дерев'яних, пластикові палети не вбирають воду, не мають цвяхів, шорсткостей і розщеплень, та й вони значно легші.

plastikovye-poddony-luchshe-derevyannyh-i-vot-pochemu-1.jpg (77 KB)

Основні переваги європіддонів із пластику:


  • багаторазове використання, тривалий термін служби;
  • стійкість до механічних пошкоджень і температурних перепадів;
  • висока вантажопідйомність з можливістю чотиристороннього захоплення навантажувачем;
  • легша вага, в порівнянні з дерев'яними піддонами;
  • швидка чистка та дезінфекція;
  •  можливість вторинної переробки;
  • економія корисного простору за рахунок стаціонарного, стелажного чи штабельного розташування на складі;
  •  немає необхідності у фітосанітарній обробці.

Піддони з пластику - прекрасна альтернатива дерев'яним


Буде дешевше придбати дерев'яний піддон, але використання пластикових окупитися з лишком за рахунок терміну їх служби. Тому пластикові палети - це завжди безпрограшний варіант. Вони широко застосовуються у харчовій промисловості, фармацевтиці, виробництві будматеріалів і т.п.

З огляду на дані досліджень, що проведені польськими вченими Інституту механіки та машинобудування, в порівнянні між дерев'яними та пластиковими палетами можна виділити три основні показники: динамічне навантаження, тертя та ударостійкість.

Що стосується динамічного навантаження, то пластикові піддони більше прогинаються на стелажах при висотному зберіганні, ніж дерев'яні. Але при цьому, в тих же умовах експлуатації, поломка останніх відбувається частіше. Весь секрет у тому, що дерево швидше зношується, ніж синтетичний матеріал, до того ж піддони з пластику мають зварні з'єднання, конструкція стійка до температурних перепадів, погодних умов і ультрафіолету. Якщо немає видимих пошкоджень, то піддон із пластику прослужить вам набагато довше, ніж дерев'яний.

Коефіцієнт тертя вище для дерева, ніж для пластику і, як правило, поверхня пластикової палети оснащують невеликим бортиком (1,5 мм).

Варто відзначити, що ударостійкість пластикових палет теж на висоті. Вони не так схильні до механічних пошкоджень, як дерев'яні піддони. Зараз все частіше використовують для виготовлення пластикових піддонів поліетилен високої щільності, що надає високу гнучкість виробу навіть при температурі -20 ° C до + 60 ° C, а це значно розширює сферу їх експлуатації, що важливо при міжнародних перевезеннях.

З перерахованого вище випливає, що пластикові європіддони показали кращі результати в порівнянні з дерев'яними. Що стосується гігієни, то пластик досить промити і продезінфікувати, він не потребує обробки від комах і гризунів, а також проти грибків і плісняви.

Як вибрати потрібний піддон?


Обираючи піддони, звертайте увагу на зовнішнє їх оформлення. Вони можуть бути перфорованими чи цільними, на ніжках або полозах, посиленими додатковими ребрами жорсткості, армуванням. Вантажопідйомність пластикових піддонів коливається від 1000 кг при динамічному використанні, до 5500 кг - при стаціонарному зберіганні. Стелажна експлуатація обмежена вагою 1500 кг.

Якщо ваш бізнес пов'язаний зі складською діяльністю, то необхідно враховувати всі переваги й недоліки інвентарю та обладнання, що хочете придбати, не важливо піддон це або штабелер. У будь-якому випадку, це допоможе максимально скоротити витрати і підвищити прибутковість..

Компанія «Склад Сервіс» реалізує складське обладнання і техніку по всій території України. Якщо цікавлять палети - вибрати їх можна у нас на сайті. 

Виходячи з особливостей вашого бізнесу, починаючи від вантажу/товару й закінчуючи особливостями зберігання в складському приміщенні, наші менеджери підберуть найвигідніший варіант - надійні піддони високої вантажопідйомності, оптимальних розмірів і форм. Крім піддонів у нас можна придбати різноманітну пластикову тару. «Склад Сервіс» пропонує великий діапазон як складської тари, так і складської техніки.