Якщо в планах розширення складу та збільшення обсягів виробництва, то варто подумати щодо придбання конвеєрних систем. Це хороше рішення, так як досить однієї конвеєрної лінії, щоб підвищити в 2-4 рази ефективність роботи виробництва чи складу.


lentochnyj-konvejer-dlya-chego-nuzhen-i-kak-vybrat-1.jpg (517 KB)

- Наскільки гостро стоїть питання щодо впровадження конвеєрних систем у роботу виробничого підприємства чи складу на сьогоднішній день? - ми поцікавилися у керівника відділу автоматизації компанії "Склад Сервіс", Ярослава Бендяка.

- Зараз на ринку існує великий вибір конвеєрних систем, які дуже гнучко можуть вписуватися в існуючі виробничі приміщення. Переміщення товару, одна з найбільших втрат часу на складі, відповідно при правильно побудованій логістичної концепції - це істотно підвищить продуктивність роботи складу.

На сьогодні найбільш затребуваним і актуальним рішенням для автоматизації робочих процесів є конвеєр. Оптимізація роботи транспортера для складських завдань залежить від його типу.

У чому особливості конвеєрних систем?

- Кожен тип вирішує свої задачі, наприклад, стрічкові системи використовуються в основному для товару різного габариту, коли є нестандартні за розмірами пачки, а також для переміщення штучного чи насипного вантажу між рівнями приміщення. Стрічка є несучим елементом у даному виді конвеєра, як правило, вона полімерна або на гумовотканній/гумовотросовій основі. Залежно від навантажень обирається матеріал стрічки, а її рух здійснюється завдяки приводному барабану, що призводить в дію редукторний мотор.

Якщо ж товар в коробках, ящиках або на піддонах - більш стандартизований, то ефективніше та практичніше використовувати роликові конвеєрні системи (рольганги). Конструкція такого типу дає можливість використання рольганги в складних умовах і там, де застосування стрічкових конвеєрів неможливе. Вони завжди приводні, так при вмиканні чи вимиканні певної ділянки, конвеєр постійно працює.

А є модульна система конвеєра, яка реалізована на базі приводних роликів, вона дозволяє використовувати привід тільки тоді, коли є товар на конвеєрі, інакше - стоїть і не працює. Це значно оптимізує витрати на експлуатацію системи і збільшує термін служби, також приводний ролик споживає лише 24V.

- На що варто звернути увагу при виборі стрічкового конвеєра?

Стрічковий конвеєр - досить проста система. Конструктивно транспортер може бути горизонтальним, похилим, жолобчастим, поворотним, пересувним і основне при виборі - це якість стрічки, надійність приводу та, звичайно ж, сам сервіс постачальника, який в разі пориву стрічки зможе оперативно допомогти усунути неполадку.

"Для максимально ефективної роботи конвеєра необхідно правильно його спроектувати і встановити з

урахуванням особливостей використання."

- Які позитивні чинники (переваги) є у використанні даних систем?

При правильній побудові процесів, реально знизити кількість операцій з товаром, сам процес більш простий і легкий, менше біганини та непотрібних перетинів людей. З основних переваг варто виділити:

  • збільшення швидкості обробки товару;
  • значно економиться людський ресурс;
  • можливість контролювати інтенсивність товарообігу;
  • раціональне використання вантажної техніки;
  • можливість налагодити автоматизовану систему обробки товару.

Проектування будь-якої конвеєрної системи - це досить складний і вимогливий до деталей процес, тут не обійтися без допомоги професіоналів і надійних постачальників. Наша компанія спеціалізується на розробці комплексних рішень для оснащення складських приміщень (стелажітехніка, обладнання), в тому числі й системи автоматизації. Ми пропонуємо клієнтам транспортувальне обладнання для автоматизації складських і виробничих процесів, яке дозволить організувати ефективну лінію для оптимальної обробки будь-якого виду товару на виробництві, промисловості чи складі. В «Склад Сервіс» знають, як збільшити продуктивність без ризиків і зайвих витрат, при цьому раціонально використавши бюджет.