Автоматизовані складські системи - нововведення в сфері зберігання товарів, а також його обліку і транспортування. Ваша робота буде ще більш продуктивною за рахунок швидкого переміщення, пошуку і розподілу товарів. Можуть бути встановлені на складах і приміщеннях будь-якого типу. Використовуються в фармацевтиці, роздрібної та оптової, в автомобілебудуванні, в супермаркетах.


Автоматизація складу дозволяє оптимізувати робочу силу і здійснити процеси на виробництві без втручання людини, але під повним її контролем. А також вирішить проблеми з витратами на утримання складу. Наприклад, ви можете вивантажувати або завантажувати товари на стелажі або рольганги, за допомогою висотних стелажних систем і кранів. Всі маніпуляції з товаром відбуваються в автоматичному режимі без допомоги людини, а це значить, що можна виключити і уникнути більшість помилок. Координують процес комп'ютери або промислові контролери. В Склад Сервіс ви зможете знайти гравітаційні, мобільні, шатлові стелажі, конвеєрні системи і багато іншого для автоматизації роботи складу. Давайте розглянемо докладніше функції і особливості кожного з видів.

Автоматизовані стелажі - це прекрасне рішення, якщо потрібно оптимізувати простір складських приміщень.

Шатлові стелажі. Відрізняються наявністю рейок на бічній частині. По рейках здійснюється транспортування піддонів за допомогою самохідної платформи, яка і називається шатлом. Завдяки взаємодії платформи зі стелажами площа складу оптимізується і використовується більш грамотно, в порівнянні з іншими способами організації зберігання вантажів. Шатл має автономне джерело живлення. При транспортуванні вантажів він переміщається по рейках уздовж одного каналу. Переміщення між каналами виконується стандартним навантажувачем. Така конструкція має компактні розміри (часто невелику висоту) і береже робочий простір. Збільшує ефективність роботи в два рази, за рахунок гнучкості в роботі, можливо використовувати різні види палет в одній системі, працюють в режимі нон-стоп за рахунок легкої заміни батарей.

Мобільні системи збільшують ефективність використання площі від 50-100%. Конструкція влаштована таким чином: мобільні бази рухаються по напрямних, які встановлені в бетонній підлозі. У порівнянні зі звичайними фіксованими стійками, для яких потрібно прохід для роботи вантажної техніки через кожні 2 ряди, для мобільних систем необхідний тільки один проїзд і оператор за допомогою пульта відкриває той, який йому необхідний для роботи.

avtomatizirovannye-sklady-eshe-bolshe-produktivnosti-2 (1).jpg (1.56 MB)

Гравітаційні стелажі є 2-х видів: поличні і палетні, які забезпечують максимальну щільність зберігання. У той же час, гравітаційні поличні системи часто використовують для комплектації замовлень, оскільки вони дозволяють виключити проходи оператора зібравши максимальну кількість товару на мінімальній площі. Конструкція гравітаційних стелажів уможливлює поділ потоків товару: з одного боку - розвантаження, з іншого-підбір. Також зручно для продукції по типу роботи FIFO.

Конвеєрні системи - це, в своєму роді, транспортна система, яка забезпечує переміщення товару в необхідну точку на складі. Управління, в більшості випадків, відбувається за допомогою WMS системи. Застосовуються в процесі завантаження-вивантаження, накопичення, переміщення палет і коробів. Існує великий асортимент конвеєрних систем, серед яких, найбільшою популярністю в сфері складської логістики користуються стрічковий (прямий і підйомний), роликовий, гнучкий і спіральний конвеєра. Конвеєра сприяють скороченню часу і трудовитрат при переміщенні вантажів. Особливо корисні на складах з високим товарообігом, адже вони дозволяють більш ефективно використовувати площу складу і збільшити його продуктивність в два рази. При формуванні замовлень - це незамінний помічник.