Навіщо потрібен захист для стелажів?

статті
Навіщо потрібен захист для стелажів? Навіщо потрібен захист для стелажів? Навіщо потрібен захист для стелажів?

Захист гарантує надійність та стійкість стелажної конструкції, а також захищає від пошкоджень складською технікою. Щоб уникнути падіння стелажної системи - необхідна правильна її установка, а це повинні робити професіонали. Адже від того, наскільки правильно змонтована конструкція, залежить її термін служби, а головне безпека оточуючих. Звичайно ж, важливим фактором в цьому є захист стелажної системи і тут не варто економити.


Види захисту

На жаль, трапляється, що штабелер стикається зі стійкою стелажа, пошкоджуючи її, що може стати причиною руйнування, навіть падіння всієї конструкції. При виявленні будь-яких дефектів стелажної системи необхідно повідомляти і негайно усувати їх. Як правило, в таких ситуаціях вдаються до захисту у вигляді огорож стійок. Про наявність таких огорож краще потурбуватися на стадії проєктування стелажної системи.

zachem-nuzhna-zashita-stellazhej-1.jpg (117 KB)Захист стійок:

  •  фронтальний (стійки конструкції надійно захищені від можливих зіткнень з вантажною технікою. Може бути складовим елементом інших захистів, передбачає установку на підлозі в міжстелажних проходах поблизу рами);

  • кутовий (застосовується для стійок торцевих рам, так як кутові елементи найбільш уразливі при маневруванні складської техніки, то металеві щити таких кутових огорож є оптимальним варіантом захисту.)

Металеві відбійники для стійок є надійним і простим варіантом захисту. 

Якщо удар техніки прийшовся на відбійник, то стелажі залишаються цілими, а пошкоджену частину захисту можна легко замінити, при цьому не чіпаючи конструкцію рами.

Захист рам: торцевий (одинарний і подвійний)

Такий тип захисту допомагає уникнути псування основи рами, тому монтується на ділянках, де курсує складська техніка. Торцевий захист буває одинарний або подвійний і являє собою пару кутових стійок, що з'єднуються балкою (їх може бути декілька) між собою. Такий захист вважається найбільш надійним, в порівнянні з фронтальним або кутовим, так як останні - це фактично окремі частини захисної системи.

zachem-nuzhna-zashita-stellazhej-2.jpg (145 KB)

Для захисту стелажів є також й інші варіанти

Існує захист, що виготовлений із пластику. Відбійники з пластику досить пружні та кріпляться прямо на стелажну раму. Завдяки конструкції та сучасним матеріалам такий захист, здатний витримувати важкі удари складської техніки, за рахунок своєї гнучкості.

Відбійники для стін і колон використовують для запобігання пошкоджень несучих елементів будівлі, різноманітного обладнання, де відбувається інтенсивний рух складської техніки. Такий захист встановлюється як уздовж стелажних рядів, так і на територіях, де маневрує вантажна техніка (стоянки, робочі проходи і т.ін.). В ідеалі встановлювати відбійники і на окремі стійки, і в проїздах.

Якщо проходи між стелажами вузькі, то захист стійок просто необхідний, щоб забезпечити цілісність стелажній системи і безпеку працівників в процесі роботи навантажувача чи штабелера.

zachem-nuzhna-zashita-stellazhej-3.jpg (165 KB)Переваги стелажного захисту

  • Запобігання пошкоджень та руйнувань стелажних конструкцій при зіткненні з технікою;
  • безпека для оточуючих;
  • продовження терміну служби стелажів;
  • наявність різних видів захисту (можливість вибору).

Зрозуміло, що багато хто хоче заощадити, а тим більше при невеликому бюджеті, але все ж таки на захисті стелажів економити не варто. Можна в усякому разі встановити лише захист на ряд, це звичайно значно знизить рівень небезпеки зіткнення з технікою, а й повної безпеки не гарантує.

Можна зменшити загальну вартість самого проєкту, відмовившись від елементів захисту стелажної конструкції, але ризик залишається. Адже під питанням безпека персоналу, цілісність стелажної системи, вантажу, що зберігається та складської техніки.

Чи варто ризикувати? Ні. Захистіть свій бізнес, персонал і вантаж, що зберігаєте - встановлюйте спеціальний захист.

Основні види захисту стелажів представлені у нас на сайті, їх можна придбати, зателефонувавши в компанію «Склад Сервіс». Всі системи захисту пройшли випробування на відповідність стандартам безпеки. Своїм клієнтам ми завжди радимо використовувати захист стелажів, несучих конструкцій приміщення та іншого складського обладнання. Фахівці нашої компанії проводять всі види монтажних робіт стелажних систем, а також надають послуги з встановлення/демонтажу елементів захисту і, в разі потреби, проводять їх заміну, гарантуючи значну економію.

Пам'ятайте, що гроші, витрачені на установку елементів захисту, несумісні зі збитками від можливих руйнувань. Ризик, кажуть, справа благородна, але не в цьому випадку. Не ризикуйте!