v-poiskah-skladskogo-pomesheniya-1.jpg (249 KB)

На сьогодні вибір складської площі актуальний як для невеликих організацій, так і для великих промислових підприємств. У будь-якому випадку обираючи склад, потрібно враховувати специфіку товарів, що будуть зберігатися, їх обсяги та габарити. Треба подумати і про необхідність використання складської техніки, стелажних систем, які будуть затребувані для зберігання вантажів.

Під час вибору складського приміщення варто звернути увагу на такі параметри:

  • стан приміщення (технічні характеристики);
  • відповідність санітарним нормам і безпека;
  • розташування та прилегла територія;
  • енергетична ефективність;
  • можливість розміщення складської техніки й обладнання;
  • умови для персоналу. 

Ринок складських площ для бізнесу різноманітний. І тут є вибір: орендувати чи купити. Як би там не було, вартість залежить від наявності перерахованих вище критеріїв. З огляду на характеристики та особливості продукції, що зберігається, необхідність в тих чи інших умовах зростає. Якщо це продукти харчування, то виникає потреба в облаштуванні морозильних камер або наявності холодильного обладнання, необхідна хороша система кондиціонування та вентиляції, додаткова складська техніка. Важливо враховувати відповідність складу санітарним нормам.

При зберіганні будівельних матеріалів зважте на можливість розміщення декількох видів стелажних систем для зручної обробки товарів. Це можуть бути як стелажі для довгомірної продукції, так і гравітаційні, які значно підвищують ефективність робочих процесів. У таких складах необхідно дотримуватися певного температурного режиму та рівня вологості, щоб матеріали для будівництва не пошкоджувалися. Не обійтися тут без додаткового спеціалізованого обладнання та складської техніки (автонавантажувачі, ричтраки, штабелери, підйомні столи та ін.), яка потребує площу для маневрування.

v-poiskah-skladskogo-pomesheniya-2.jpg (175 KB)

Нельзя не сказать о необходимости подсобных помещений – это не только помещения для персонала, санузлы, но и «полезные» площади для товаров, имеющих особую ценность.

Не можна не сказати про необхідність підсобних приміщень - це не тільки приміщення для персоналу, санвузли, а й «корисні» площі для товарів, що мають особливу цінність. 

Якщо ж ви в пошуках приміщення для логістичного центру, то необхідно звернути увагу на розташування та прилеглу територію, це може вагомо відобразитися на статті витрат з транспортування вантажів. За рахунок зручного розташування складу, наявності хорошої транспортної розв'язки можна мінімізувати такі витрати. У нинішньому розмаїтті ринку нерухомості дуже складно зорієнтуватися, оскільки склади відрізняються один від одного за безліччю критеріїв. 

Звичайно, обираючи вже адаптовані виробничі площі, ви гарантовано отримаєте і комунікації, і можливість розміщення складського обладнання, і належні умови для персоналу. Як правило, в таких приміщеннях вже проведено електрику, передбачено опалення та водопостачання. Щоб спростити пошук необхідної складської площі, важливо знати класифікацію приміщень. За наявності певних опцій склади, офісні будівлі поділяються на декілька класів: А, B, C, D.

v-poiskah-skladskogo-pomesheniya-3.jpg (171 KB)

Перші два (А-В) - це будови з максимально вигідними параметрами, як правило, нові або реконструйовані. Там проведені всі комунікації та вже обладнані підсобні приміщення. Склади з високими стелями, що дуже зручно для встановлення багаторівневих стелажів, оснащені системами вентиляції, пожежогасіння та охоронною сигналізацією. 

Наявність облаштованого майданчика для завантаження/розвантаження, з парковкою для великогабаритного транспорту – є показником для такого рівня класифікації.

Приміщення класу С можуть використовуватися як під склад, так і під виробництво. Більшою мірою це застарілі споруди чи ангари, яким понад 20 років. Не завжди в таких приміщеннях є вода та електрика, опалення частіше відсутнє. Не передбачено зони для вантажної техніки.

Склади класу D є адаптовані приміщення під складські потреби - ангари, підвали гаражі, старі споруди і т.п. Такі будови підходять для вантажів, що не вимагають особливих умов зберігання: металеві, пластикові вироби, сировина, паливно-мастильні матеріали, деякі види будматеріалів, нечутливих до рівня вологості та перепадів температур.

v-poiskah-skladskogo-pomesheniya-4.jpg (261 KB)v-poiskah-skladskogo-pomesheniya-5.jpg (320 KB)

Наша порада - якщо дозволяє бюджет, то підбирайте виробничі приміщення для складу, які максимально підходять вашим бізнес-планам. Це значно допоможе заощадити час на проектуванні, проведенню комунікацій та оснащенні складу необхідною технікою й обладнанням. Скоротити капіталовкладення можливо - це оренда порожнього приміщення. Такий склад можна зробити виключно під себе, враховуючи всі особливості власного бізнесу і в цьому є незаперечна перевага.

Фахівці компанії «Склад Сервіс» готові допомогти у виборі як складського обладнання, так і техніки. Ми спеціалізуємося на проектуванні стелажних конструкцій, здійснюємо монтаж/демонтаж стелажів, сервісний огляд техніки та обладнання, а також забезпечуємо комплексний переїзд складу. З урахуванням ваших запитів, запропонуємо оптимальні варіанти рішень поставлених завдань. Укомплектувати склад всім необхідним для повноцінної роботи - наш коник!


Звертайтеся в «Склад Сервіс» і ми гарантовано створимо умови для ефективного функціонування вашого бізнесу. Вибір завжди є, і він за вами!