У сучасному світі стеллажи – одне з найкращих рішень правильно організувати простір для зберігання, а різноманітність стелажних систем на ринку воістину велика. Тому не так просто визначити, які стелажі стануть найкращими помічниками. Зараз ми спробуємо розібратися, які з поличкових стелажів максимально підійдуть саме для вас.

«Важка артилерія» для складу

Відмінним рішенням організувати товарний потік на складі стане придбання поличкових стелажів «Мега». Ці системи зберігання дуже популярні, коли потрібно розмістити важкі вантажі. Вони легко справляються з цим завданням, адже їх характеристики дозволяють витримувати до 1250 кг на одну полицю. Збірно-розбірна металева конструкція у короткі терміни дозволяє змінити стеллажную архітектуру. Як правило, стелажі для важких вантажів кріпляться до підлоги складу, що ще більше збільшує їх стійкість.

kak-luchshe-vybrat-polochnye-stellazhi-1.jpg (47 KB)

По праву, надійність і сила – друге ім'я стелажів «Мега».

Коли для вашого складського арсеналу потрібно підібрати обладнання із середнім навантаженням на полицю, то правильним рішенням стануть поличкові стелажі «Медіум». В експлуатації вони легко справляються з навантаженнямдо 300 кг, також їх нескладно монтувати. Примітно, що за необхідності вони комплектуються додатковими опціями: роздільниками, односторонніми бортиками і підп'ятниками.

kak-luchshe-vybrat-polochnye-stellazhi-2.jpg (60 KB)

Одна з можливих конфігурацій «Медіум» - оцинковані стелажі з розділеними на клітинки полицями.

Золота середина

Одним з найбільш затребуваних типів поличних стелажних систем заслужено стали стелажі «Конструктор». Покупці із задоволенням «поселяють» їх, як соло, так і в офіс. Системи зберігання особливо популярні завдяки своїм універсальним властивостям: середнє навантаження на полицю до 150 кг, варіативність конфігурацій, надійність і простота у використанні. Варто відзначити, що «Конструктори» зручні при монтажі та мають невисоку ціну. Особливу увагу приділіть правилам безпеки при купівлі стелажів з елементами оцинкованої крайки. Вони досить гострі і при необережному застосуванні про них можна порізатися. Стелажі, покриті порошковою емаллю, не мають такої відмітної риси.

kak-luchshe-vybrat-polochnye-stellazhi-3.jpg (48 KB)

Безліч магазинів оптової та роздрібної торгівлі обладнують свої склади «Конструкторами». 

В одній ваговій категорії зі стелажами «Конструктор» стоять поличкові стелажі «Смарт». Назва повністю відповідає неабияким характеристикам, розумною і зручній конструкції: реальність навантаження на металеву полицю до 140 кг, кріплення на зачепах без використання болтів, можливість на свій розсуд з'єднувати секції і створювати ряди або блоки із секцій. Така версія поличкових стелажів знайде своє застосування на складі, в офісі і побуті. Одним з плюсів є також наявність металевого підп'ятника, де є отвір для анкера, таким чином, стелаж можна кріпити до підлоги. Приємна ціна і відмінні можливості зробили стелажі «Смарт» затребуваними і конкурентоспроможними.

kak-luchshe-vybrat-polochnye-stellazhi-4.jpg (20 KB)

Незаперечний плюс стелажів «Смарт» - співвідношення ціна / якість.

Якщо вам потрібні недорогі, ергономічні, акуратні і легкі стелажі, тоді «Конструктор на болтах» – це те, що вам потрібно. Даний тип систем зберігання буде привабливо виглядати, як в офісі, так і на складі. Їх сміливо набувають, коли необхідна навантаження на полицю до 100 кг. Особливість конструкції – кріплення полиць до стійок за допомогою болтів, яке дає можливість змінювати конфігурацію стелажа. Також із-за відсутності широких планок збільшується місткість полиць. Слід підкреслити, що полиці використовуються лише металеві, а елементи виготовляються в двох варіантах – в оцинкованому вигляді і з покриттям порошковою емаллю.

kak-luchshe-vybrat-polochnye-stellazhi-5.jpg (40 KB)

Стелажі «Конструктор на болтах» на складі постачальника брендових аксесуарів.

Універсальність – друге «Я»

Коли потрібна швидка збірка, невелика навантаження на стелажі і оптимальна ціна, то рекомендуємо звернути увагу на «Универсальные» стеллажи. Простота конструкції з трьох комплектованих, навантаження до 80 кг на полицю і невеликі габарити роблять їх незамінними помічниками. Стелажі оснащені спеціальними підп'ятниками, щоб вберегти ваше підлогове покриття. Краще всього використовувати на невеликих складах, в офісах і домашніх умовах. 

Збірка «Універсальних» стелажів відбувається за кілька хвилин без спеціального інструменту.

Ефективним і доступним варіантом поличного зберігання неважких вантажів в офісі і вдома, можуть стати пластикові поличкові стелажі. Максимальне навантаження на полицю – 50 кг, чого цілком достатньо і для домашнього, і для робочого використання. Завдяки властивості пластику, виробу не страшні корозія і волога. Приємно, що органічно «вписати» у ваш інтер'єр стелаж не складе труднощів, адже можна підібрати його колір. Легка збірка і невелика вага дозволить заощадити на транспортуванні і спростити складання.

kak-luchshe-vybrat-polochnye-stellazhi-6.jpg (14 KB)

Стелажі з пластику непогано справляються із зберіганням легких вантажів, а враховуючи їх ціну і простоту експлуатації – це вдале придбання для дому або офісу.

Отже, щоб придбати найбільш зручний і комфортний варіант поличкових стелажів найкраще враховувати такі параметри:

  • Місцерозташування стелажних конструкцій, обсяги і умови зберігання (склад, офіс, будинок);
  • Масу збережених вантажів і, як наслідок, максимальне навантаження на полицю;
  • Матеріал, з якого виготовлені стелажі (метал, дерево, пластик). Для різних умов експлуатації підійдуть різні матеріали і покриття елементів;
  • Надійність і безпека стелажної конструкції. Запитуйте сертифікати відповідності у продавця. 

Якщо вам ця стаття не допомогла визначитися з необхідним обладнанням, зателефонуйте нам по телефону 073 972 11 40, ми з радістю вам допоможемо.