Затримки при відвантаженні поставок? Клієнти не задоволені помилками при комплектуванні замовлень? Все нові й нові вкладення в логістику не дають результату? Рішення є - автоматизація роботи складу і оптимізація внутрішніх логістичних процесів!

«Легко сказати ...» - подумає на цьому місці власник підприємства. Але як реалізувати - з мінімальними вкладеннями і так, щоб це все ще й працювало? Даємо кілька порад. Не факт, що кожен з них буде застосовуваний саме у вашій ситуації, оскільки не існує на 100% універсальних способів підвищити швидкість виконання складських операцій, скажімо, на порядок. Однак гарантуємо, дії, про які ми розповімо, зроблять роботу логістичної ділянки ефективніше - особливо, при грамотному плануванні та комплексному підході.

Швидше! Вище! Сильніше!

Оновлення обладнання, якщо в цьому є необхідність. Припустимо, якщо наявна техніка зношена настільки, що 80% часу вона ремонтується, то вона безумовно підлягає заміні. Якщо при упаковці товару в палети доводиться враховувати обмеження маси через недостатню потужність навантажувача, то є сенс придивитися до нової, більш потужної моделі. Якщо ручне транспортування піддонів з вантажами забирає надто багато часу, то дійсно потрібно звернути увагу на електричну роклу.

Цей список можна продовжувати нескінченно. Звичайно, це вимагає певних матеріальних вкладень - хто говорив, що буде легко? Але натомість ви отримаєте цілий ряд переваг:

  • навантажувач допоможе обробляти партії вантажу набагато швидше без зайвих рухів персоналу;
  • штабелери зможуть піднімати наявні вантажі на велику висоту, що зробить можливим установку більш високих стелажів, а за рахунок цього можна буде заощадити величезну кількість простору;
  • електрична рокла дозволить знизити навантаження на персонал і прискорити переміщення окремих палет по складу.

Ми привели лише найочевидніші приклади. Насправді, практично будь-яке поліпшення технічного забезпечення складу так чи інакше позитивно впливає на швидкість і ефективність його роботи.

shutterstock_573099904.jpg (17.69 MB)

Вколюють роботи, а не людина!

З сучасними технологічними можливостями немає ніяких проблем, щоб перекласти виконання багатьох операцій з людини на автоматичні механізми. Для цього використовуються спеціальні системи WMS (Warehouse Management System), які керують роботою підйомників і шатлів або координують роботу персоналу.

Використання таких систем відкриває гігантські простори для автоматизації складських процесів. Якщо передбачається використання високих стелажів для зберігання різних товарних найменувань, то для того, щоб розміщувати на них піддони з вантажами, використовуються штабелери. Це мало того, що незручно з точки зору персоналу, але і вимагає матеріальних витрат на техніку і навчання працівників. Все це малопродуктивно в ситуації, коли мова йде про завантажений склад з постійними товарними потоками.

Як можна поліпшити роботу логістичного вузла? Прийнятний варіант - використання рейкових шатлів і конвеєрної системи, що проходить від стелажів до відділу комплектування замовлень. Тоді набір товарів буде здійснюватися в напівавтоматичному режимі. Працює це таким чином:

  • при надходженні замовлення дані про необхідній кількості конкретних найменувань завантажуються в систему WMS;
  • шатли під управлінням автоматики переміщують потрібну кількість товарів до конвеєра, а після цього відправляються за наступним найменуванням;
  • вантажі переміщуються по конвеєрній лінії до комплектувальної ділянки;
  • комплектувальники збирають замовлення і відправляють його на відвантаження.

Замість того, щоб проходити десятки кілометрів по складу в пошуках потрібного найменування і витрачати на це колосальну кількість часу, працівники просто стоять близько стрічки, а конвеєрна система автоматично доставляє потрібні товари прямо до них. Це чудово економить час.

Насправді, варіантів автоматизації складу з різним обладнанням не перелічити. Конкретне виконання залежить від конфігурації логістичного об'єкта, потреб і можливостей складу, рівня підготовки персоналу і безлічі інших чинників. Тому без допомоги фахівців не обійтися. На щастя, такі є - вони працюють в компанії «Склад-Сервіс» (Київ); зверніться до них, і ви отримаєте план максимально ефективної автоматизації складу з потрібними вам параметрами.

Перепланування!

Якщо очевидно, що склад працює не так, як повинен, то без кардинальної зміни його конфігурації точно не обійтися. Звичайно, це займе певний час і зажадає фінансових вкладень, але все ж окупиться за рахунок підвищення загальної швидкості та ефективності роботи логістичної ділянки.

Найкраще за все роботи з перепланування виробляти в періоди мінімальної завантаженості складу. Зазвичай така можливість видається під час сезонного спаду в конкретній сфері. А ось підготовку до зміни конфігурації складу потрібно починати заздалегідь. Вона складається з декількох етапів.

  • Аудит роботи складу. На цьому етапі аналізуються основні логістичні ланцюжки і маршрути, виявляються «пляшкові горлечка» і інші проблеми, що призводять до зниження ефективності.
  • Розробка об'ємно-планувальних рішень. На цьому етапі визначаються типи та розташування конструкцій для зберігання (наприклад, стелажів і полиць), проектуються маршрути переміщення товарів, намічається вимоги до кількості та кваліфікації персоналу.
  • Впровадження. Здійснюється закупівля спецтехніки та складського устаткування, навчання персоналу роботі з автоматизованими системами. На цій стадії ще можна внести коректування в початковий проект, проте після введення всіх логістичних потужностей в роботу це буде важко виконати.

Фахівці компанії «Склад-Сервіс» мають багатий досвід розробки та впровадження автоматизації для складу. Тому, якщо у вас є така необхідність - сміливо звертайтеся до нас!

Резюме

Поліпшення продуктивності складського об'єкта вимагає комплексного підходу. І хоча в деяких випадках для того, щоб подвоїти швидкість обробки замовлень, досить купити електронавантажувач, в більшості ситуацій цього мало. Раніше проектування складів здійснювалося за застарілими нормативами або ж не робилося взагалі. Природно, що такий логістичний вузол виявляється не готовим до зростання навантажень.

Щоб уникнути проблем під час тривалої експлуатації складу, є сенс звернутися до фахівців ССК, які мають необхідну кваліфікацію і досвід для проектування по-справжньому ефективних складів.