Прагнемо до кращого: нові правила поводження з побутовими відходами

новини
Прагнемо до кращого: нові правила поводження з побутовими відходами Прагнемо до кращого: нові правила поводження з побутовими відходами Прагнемо до кращого: нові правила поводження з побутовими відходами

stremimsya-k-luchshemu-1.jpg (372 KB)

Уже зовсім скоро ми отримаємо квитанції за комунальні послуги, в яких замість звичної графи "вивезення побутових відходів", з'явиться "поводження з побутовими відходами". Це пов'язано перш за все з бажанням змінити в позитивний бік критичну ситуацію зі сміттям у країні.

Згідно з новою редакцією Закону про житлово-комунальні послуги, що набрав чинності з травня цього року, тепер сортування сміття для кожного громадянина стає обов'язком. У разі, якщо сортування відходів не відбувається, то за вивезення загального сміття  мешканцям доведеться заплатити значно більше. Звичайно, тут величезне значення має фактор свідомості та самоконтролю населення за виконанням нових правил.

Проблемним є той факт, що сьогодні вміст контейнерів для сортування відходів вивозиться упереміш або не вивозиться взагалі. Для вирішення цього питання планується залучати до обслуговування будинків компанії, які зможуть забезпечити утилізацію чи переробку відходів. Крім того, баків для сортування тепер з'явитися набагато більше: вони можуть бути як власністю багатоквартирного будинку, так і надаватися в користування організацією, яка займається вивезенням сміття. 

Така практика вже реалізована в багатьох європейських державах. Будемо сподіватися, що тепер і в Україні ситуація з роздільним збором сміття покращиться.