Вам необхідно організувати зберігання однотипного вантажу на тривалий термін?

В'їзні стелажі - оптимальне рішення для такої задачі, до того ж вони дозволяють максимально використовувати корисну площу складу. Ці стелажі передбачають глибинну систему зберігання піддонів, їх ще називають «drive-in», що з англійської перекладається як «в'їхати всередину».

Що вони собою являють?

Конструкція стелажів може бути розрахована на розміщення стандартних і нестандартних піддонів. Завантаження/розвантаження їх здійснюється за допомогою навантажувачів і ричтраков.

Щоб помістити палету, навантажувач заїжджає в канал між стійками та ставить її на напрямний профіль спеціальної форми, завдяки якому палети завжди рівно встановлені в канали, що забезпечує швидкий та безпечний захват вилами навантажувача. Це є принциповою відмінністю даного виду стелажа. Напрямні можуть встановлюватися на стійці з кроком 50 мм, що дає можливість максимально використовувати всю висоту зберігання.

Під час роботи техніки всередині каналу, захист стійок від пошкодження забезпечують напрямні рейки-відбійники. Для жорсткості та надійності всієї конструкції всередині системи використовуються вертикальні і горизонтальні стяжки - розкоси.

Одне з головних переваг глибинних стелажів – збірно-розбірна конструкція, тобто їх можна легко модернізувати та переобладнати в гравітаційні або шаттлові стелажі, що взагалі унеможливить заїзд техніки в канал стелажів і тим самим прискорить обробку вантажу.

Установка в'їзних стелажів доречна, якщо:

  • Установка в'їзних стелажів доречна, якщо:
  •  необхідно максимально ефективно використати площу складу;
  • складська логістика зосереджена на однотипному палетованому вантажі;
  • є в наявності вузькопрохідна складська техніка, що здатна безперешкодно заїжджати в канали стелажів.
89d1523734c54bcd41ebca1d03b72268.jpg (230 KB)

Де і як вони застосовуються?

В'їзні стелажі незамінні в холодильних камерах, де застосування їх економічно виправдано, оскільки наявний об’єм складу буде використано максимально ефективно. Даний вид стелажів буде корисний при блочному складуванні, що забезпечує збереження крихкого товару. В'їзні стелажі ідеальні для використання на складах, де зберігаються товари/продукція з обмеженим терміном зберігання чи низьким коефіцієнтом оборотності та великим терміном придатності.

Обробка вантажу у в'їзних стелажах здійснюється за такими принципами:

  • LIFO (одностороння та двостороння) - «останнім прибув, першим відбув» - завантаження/розвантаження проводиться з однієї (лицьової) сторони.
  • FIFO (у наскрізних стелажах) - «першим зайшов, першим вибув».

Компанія «Склад Сервіс» спеціалізується на проектуванні стелажних систем, а також готова запропонувати вантажну техніку та обладнання - все, що стане ефективним рішенням з оптимізації вашого складу. Наші фахівці допоможуть розібратися в стелажних конструкціях різного рівня складності та їх призначення. В портфелі компанії багаторічний досвід, підтверджений якісною роботою та вдячними клієнтами.