skladskaya-nedvizhimost-v-kieve-1.jpg (233 KB)

Цікавий факт: спостерігається позитивна динаміка на ринку логістичної нерухомості. За підсумками першого кварталу 2019 роки ринок професійних складів активно розвивається. Є попит і є пропозиція, що не може не радувати. У порівнянні зі спадом у 2014-2016 роках потреба в складській нерухомості зросла.

Позитивна динаміка на сьогодні простежується завдяки зростанню валового поглинання до рівеня 46 250 кв.м, що на 27% більше в порівнянні з попереднім роком. Активно вводяться в експлуатацію нові об'єкти і до кінця 2019 року прогнозується 83 000 кв.м нових складських площ. Середня вакантність на ринку логістичної нерухомості на кінець 1-го кварталу 2019 року склала близько 3,6%. При цьому варто відзначити, що основну частку на ринку професійних складів становили орендні угоди в той час, як операції з придбання складської нерухомості склали всього лише 3%.

Що стосується Києва і області, то тут ринок складської нерухомості має великі перспективи - будуються нові площі під склади, що буде відображатися на орендних ставках. Таким чином, якщо політична та економічна ситуація в країні кардинально не зміниться, то складська нерухомість буде активно розвиватися і далі.