По-перше, матеріали є різні, отже вибір є. По-друге, від матеріалів залежить теплоємність та вартість. По-третє, всі вони мають сертифікати якості. Четверте й далі, склади з такими «м’якими» дахами чудово використовують зарубіжні компанії типу Intel, IKEA, Coca-Cola тощо, і не мають упереджень щодо технології ШМБ та матеріалів даху. Тож щоб зрозуміти, який дах для яких цілей потрібно обрати читайте нашу статтю.

Матеріали даху

Твердий, м’який, надувний, Black Out – це варіанти матеріалів даху для швидкомонтованих споруд. Детальніше про кожен нижче.

shvydkomontovani-sporudy-materialy-dlia-dakhu-6.jpg (357 KB)shvydkomontovani-sporudy-materialy-dlia-dakhu-8.jpg (496 KB)

ПВХ мембрана одношарова – легкий та міцний матеріал, що забезпечує ефективний захист від дощу та вітру. Пропускає сонячне світло, забезпечує освітленість приміщення вдень, що дає змогу суттєво економити на електроенергії. Цей матеріал виготовляють з пластифікованого полівінілхлориду, який для міцності додатково покривається сіткою з поліестерових ниток. Це підвищує гнучкість матеріалу і мінімізує ризики усадки. Монтаж можна проводити в будь-яку пору року з використанням спеціального обладнання. Метод з’єднання під впливом високих температур забезпечує якісне з'єднання листів один з одним.

shvydkomontovani-sporudy-materialy-dlia-dakhu-5.jpg (461 KB)shvydkomontovani-sporudy-materialy-dlia-dakhu-7.jpg (70 KB)

ПВХ подвійний + Black Out – це коли між двома шарами ПВХ проклеюється матеріал Black Out з нанесенням британської фольги, що відбиває. Завдяки такому покриттю складу забезпечено теплоізоляцію в зимові періоди та збереження прохолоди у спекотні дні. Black Out – це доволі щільний матеріал, що оброблено спеціальним хімічним розчином, який не вигоряє під сонячним промінням, не тріскається. До того всього матеріал не є легкозаймистим.

Надувний ПВХ – це двошаровий ПВХ, в який закачується повітря та за допомогою насоса підтримується постійний тиск. Даний варіант є найкращим з точки зору збереження тепла навіть у найсуворіших зимових умовах. Варто зазначити, що в Україні такий тип даху не використовують. Достатньо перших двох.

shvydkomontovani-sporudy-materialy-dlia-dakhu-3.jpg (118 KB)

Кут даху обирають залежно від кліматичних умов ведення господарської діяльності. Зазвичай він становить 18 – 20 градусів, цього достатньо аби забезпечити сходження опадів та забезпечити максимальний супротив вітровим навантаженням. Ці слова можна не сприймати на віру, просто подивитись склади вітчизняних підприємств, які вже пережили й сніг, й вітри, й сонце. Наприклад наші проєкти для «Агромат», «Автонова-Д», «Машпром Центр», «Дунапак», «Їжа для роздумів», які можете дивитись на нашому каналі. Склади всі різні, але досі чудово виконують покладені на них функції.

То як щодо вашого запиту? Звертайтеся, у нас багато варіантів.