У нашій країні власники складів, як правило, віддають перевагу традиційним системам зберігання вантажу. Безумовно, стандартні фронтальні палетні стелажі прості, функціональні і надійні. Але давайте розглянемо, яке обладнання сьогодні використовують європейські колеги.

Наш постачальник і партнер, компанія Stow, вже багато років встановлює своїм клієнтам конструктивно нові та сучасні системи зберігання паллетированного вантажу – шаттловые мобільні стелажі і стелажі.

Так чому ж все більше західних логістів вибирають ці складні і недешеві системи зберігання?Пропонуємо познайомитися з ними ближче і разом відповісти на це питання.

Шаттловые стелажі – сучасна модель глибинного зберігання

Чому ж шаттловые стелажі відрізняються від інших складських систем?

Шаттловые стелажі – це новий і цікавий підхід для паллетированного зберігання великої кількості однотипної продукції. Вони спеціально розроблені для оптимізації складу та швидкої роботи з вантажами.

768fd7f0c06d97494820408d110d8ec2.jpg (71 KB)

Основна відмінність від інших глибинних стелажів, в шаттловых переміщення палет відбувається за допомогою мобільної платформи, яка встановлюється всередину каналу стелажа. Така платформа називається шаттл.

Цікаво знати:

Шаттл (англ. shuttle - човник) – пристрій, що переміщує піддони по каналах стелажів.

bf88d3f637bfd163aa23de87c74839a5.jpg (34 KB)

Знімна мобільна платформа може бути встановлена як на нових стелажах, так і інтегрована у вже експлуатовану систему стелажів.

Звертаємо вашу увагу на те, що шаттл знімний і не прив'язаний до якогось каналу. За допомогою навантажувача встановлюється на ярус, а потім через пульт управління виконує команди по переміщенню вантажів.

Встановлюючи шаттловую систему зберігання у себе на складі, ви отримуєте ряд переваг:

  • Навантажувачу, щоб перемістити палету на потрібне місце, немає необхідності заїжджати в канали стелажів. По-перше, це зменшує час на обробку вантажу, а по-друге, підвищує рівень безпеки;
  • Шаттловые стелажі мають велику місткість порівняно зі своїми аналогами;
  • Максимальна щільність зберігання палет дозволяє значно економити складське простір, а нововведення робить ваш склад сучасним і просунутим;
  • Шатли прискорюють обробку вантажу і підвищують ККД роботи.

Якщо вас зацікавила представлена інформація, перейдіть за посиланнями та дізнавайтесь більше про можливості шатловых складських стелажів.

Але не всі компанії працюють тільки з однотипною продукцією. Що вибрати, якщо виникає необхідність зберігати палети з різними товарами і вантажами?

Мобільні палетні стелажі - поєднання місткості та зручності 

Для цих потреб були придумані мобільні палетні стелажі. Так, це не друкарська помилка - палетні стелажі теж можуть бути мобільними. Проектувальники розробили конструкцію, яка працює за таким же принципом, що і мобільні стелажі поличкові.

Незважаючи на незвичність системи, керувати мобільними стелажами досить просто. 

Ці стелажі розроблялися з урахуванням двох основних принципів: перший - максимальна економія складської площі і другий - це швидкий доступ до будь-якого вантажу.

За рахунок того, що канали для проїзду навантажувальної техніки відкриваються по міру потреби, на складізвільняється до 50% простору.  Така місткість дуже актуальна при дорожнечі складського приміщення (холодильних і морозильних камерах).

8f24a55e73d6f5d53f58a2c5c693c5c9.jpg (59 KB)

Конструктивно система виглядає наступним чином: фронтальні палетні стелажі комплектуються спеціальними рухомими базами, які рухаються по рейках, установленим у бетонній підлозі. Стелажі розсуваються за допомогою пультів, закріплених безпосередньо на кожному стелажі або за допомогою пульта дистанційного керування.

Ціна на мобільники значно вище і установка системи такого типу викликає додаткові складності. Але коли ви побачите їх у справі, зрозумієте, що час і кошти були витрачені не дарма.

Ми вважаємо себе новаторами на ринку складської логістики і завжди стежимо за інноваціями в нашій сфері, тому “Склад-Сервіс” здатний реалізувати проекти такого рівня, а також розробити і змонтувати стелажі в сучасних трендах.

Вас зацікавили стелажі такого типу, і ви вирішили модернізувати свій склад, телефонуйте (073) 972 11 40 і наші фахівці розкажуть, як це зробити.