В пошуках способів пришвидшення обробки вантажів вручну все більше звертають увагу на використання такого обладнання як палетайзери різного технічного оснащення. У спеціальному матеріалі Sklad Service ви дізнаєтеся про принципи роботи пружинного та пневматичного палетайзера, а також переваги його використання.

Призначення будь-якого палетайзера – це спрощення та прискорення операцій з формування єдиної вантажної одиниці. Втім, на відміну від палетообмотувачів та палетопакувальників, основне функціональне призначення яких прискорення процесу обмотування стретч-плівкою вантажів на піддоні, палетайзери – пневматичні та пружинні – належать до групи спеціалізованих звідних столів, які допомагають складському працівнику з розміщенням або зняттям вантажів на / з палети. Зручності навантаження/розвантаження палети надає механізм, за допомогою якого встановлюють палету на оптимальній для робітника висоті.

Іншими словами, якщо працівнику складу треба завантажити або розвантажити палету коробів, існує два способи:

-навантаження / розвантаження вантажу вручну за умови палети, розташованої на підлозі або роклі. В цьому випадку складський робітник змушений виконувати вантажно-розвантажувальні роботи без можливості регулювати висоту підйому палети та її поворот. Робітник постійно нахиляється з вантажем та обходить палету.

-механізоване укладання вантажів за допомогою палетайзера.

У цьому випадку складський працівник отримує низку переваг:

  • можна підняти палету та виконувати вантажно-розвантажувальні роботи в одній площині, без необхідності здійснювати нахили з вантажем;
  • можна обертати палету на 360 °, тим самим не просто мінімізувати, а повністю виключити час на обхід палети, щоб розмістити або зняти з неї вантаж;
  • можливість переміщати палетайзер за допомогою навантажувача, штабелера, візка або рокли.

Переваги очевидні. На сьогодні, купити палетайзер не складніше, ніж купити піддони, головне вибрати їх за функціональним призначенням.

Склад Сервіс (ССК) має у своєму розпорядженні дві моделі палетайзерів: пневматичний і пружинний палетайзер PalletPal 360. Обидві моделі вантажопідйомністю до 2040 кг, висотою підйому 241 - 705 мм і розміром платформи 1270х127.

Відмінність лише в тому, що пневматичний палетайзер дозволяє регулювати висоту підйому платформи. Для цього використовують повітряну подушку, яку накачують за допомогою компресора, підключеного до вбудованого штуцера. Платформа підіймається на задану висоту. Для зниження рівня розташування платформи просто стравлюють повітря з балона і вантаж на палеті під власною вагою опускається.

           Економія часу на вантажно-розвантажувальні роботи, ергономічність та компактні розміри з можливістю встановлення у необхідному місці виробничих та складських приміщень роблять палетайзер незамінним безпечним обладнанням. Це є важлива ремарка. За даними фахівців Склад Сервіс (SSK) одне з найпоширеніших питань клієнтів – забезпечення збереження товарно-матеріальних цінностей у разі зміщення вантажу на платформі. Втім приводів для занепокоєння немає: рама палетайзера спроєктована так, щоб поверхня платформи не відхилялася від горизонталі навіть при значному зміщенні центру ваги палети в будь-який бік. А своєчасне обслуговування палетайзера стане запорукою тривалої експлуатації.

           Тому, купуючи таке обладнання, беріть до уваги, чи зможе компанія надати вам подальше обслуговування та ремонт. Sklad Service робить ставку на довгострокову співпрацю, тому допомагає не тільки визначитися з палетайзером (пневматичний або пружинний), але й підтримати вас під час експлуатації обладнання.