На жаль, проблема неефективної логістики знайома більшості компаній. Причиною є негативні показники в управлінні складськими процесами, що незмінно відображається на бізнесі в цілому. Нераціональне використання складських приміщень, нехватка площі для зберігання вантажів, а також низька продуктивність і відсутність чіткої системи обліку продукції – все це веде до збитковості.

На сьогоднішній день від фахівців зі складської логістики можна отримати багато порад щодо оптимізації та поліпшення роботи складу. Ми вирішили теж не відставати і представити вашій увазі - гравітаційні поличні стелажі, які однозначно допоможуть вам у вирішенні поставленого завдання.

polochnye-gravitacionnye-stellazhi-osobennosti-primenenie-1.jpg (610 KB)

Гравитационные полочные стеллажи

для зберігання та зручного сортування дрібних вантажів: коробок, паперових або пластикових ящиків. Спеціальна технологія компактного розміщення та зберігання продукції/вантажу, що застосовується для ділянок складу з необхідністю швидкого переміщення товару в сортувальних або комплектуючих підрозділах. 

Завантаження та вивантаження продукції здійснюється з різних сторін, а товар під впливом власної ваги переміщується всередині стелажа по роликових похилим доріжках, що забезпечує легке його вилучення.

Поличні гравітаційні стелажі прості в застосуванні - штучний товар може подаватися в порядку простої черги. Комплектування відбувається за принципом FIFO ( «перший зайшов, перший вийшов») - це важливо при обліку, коли вантаж має обмежений термін придатності. Прийнятний різний тип складування як в пластикових контейнерах, так і у вигляді пакувальної одиниці.

Стелажі такого типу відрізняються гнучкістю в застосуванні, надають можливість компактного наочного зберігання товару. Короткі інтервали переміщення вантажу підвищують ефективність системи, робочий час скорочується при одночасному підвищенні товарообігу складу. Добре продумана ергономічна конструкція забезпечує зниження фізичного навантаження співробітників.

polochnye-gravitacionnye-stellazhi-osobennosti-primenenie-8.jpg (1.03 MB)

Г

Гравітаційні стелажі широко використовуються в складській логістиці виробничих компаній з великим товарообігом, у холодильних цехах, поштових відділеннях, на складських підприємствах. Мають ряд переваг над класичними поличними стелажами:

  • Простий контроль товарів. Похилі полички допомагають швидко визначити, які товари в наявності, а яких не вистачає, що неможливо зробити при застосуванні стандартних поличних стелажів. 
  • За рахунок того, що не потрібно витрачати час на вилучення продукції зі стелажів, швидкість її обробки підвищується в рази і як результат, отримуємо збільшення товарообігу на складі;
  • Така конструкція передбачає мінімальну аварійність роботи, що дозволяє економити на її ремонті та обслуговуванні.
  • Оптимізація складського простору. Коефіцієнт використання складської площі для розміщення продукції зростає за рахунок меншої кількості міжстелажних проходів, що дозволяє істотно збільшити місце для зберігання;
  • Незалежний доступ до зон завантаження й вивантаження товарів. Поділ цих зон виключає взаємний перетин техніки і персоналу;
  • Особливих вимог щодо задіяної на таких стелажах вантажно-розвантажувальної техніки нема. Це дозволяє істотно економити на вантажному обладнанні й збільшити швидкість обробки замовлень.
  • Використання поличних гравітаційних стелажів помітно спрощує класифікацію товару, а також скорочує час транспортних операцій.

Нерідко склади, що оснащені гравітаційним типом стелажів, за рахунок особливості переміщення вантажів по складу, використовуються в якості транзитних (або буферних складів). Поєднання блоків роликових стелажів з різними схемами розподілу на різних рівнях, дає можливість додаткової оптимізації. Полична гравітаційна стелажна система може бути комбінована з іншими палетними системами для виконання різнопланових завдань.

Кваліфіковані фахівці Компанії «Склад Сервіс» проконсультують, спроектують, нададуть повний комплекс послуг з монтажу будь-якого типу стелажів. Наша Компанія має багатий досвід супроводу великих комплексних проектів «під ключ». Ми гарантовано допоможемо вам здійснити швидкий обіг товарів на складі, заощадити складську площу та час на обробку вантажів.

З нами якісно, вигідно і надійно!