Підйомні столи (платформи), як краща альтернатива вантажних ліфтів

статті
Підйомні столи (платформи), як краща альтернатива вантажних ліфтів Підйомні столи (платформи), як краща альтернатива вантажних ліфтів Підйомні столи (платформи), як краща альтернатива вантажних ліфтів

Зараз, мабуть, немає жодного виробничого процесу, який зміг би в повній мірі обійтися без технічних засобів з транспортування вантажів, як у рамках окремо взятого виробництва, так і за його межами. Не дивно, що на тлі зростаючих технічних запитів до подібного класу пристроїв змінюється і сам ринок, який прагне запропонувати вже більше, ніж просто надійність, довговічність, простоту і безпеку використання, але також і економічність.

Сьогодні ми поговоримо про одну з різновидів таких пристроїв, що розширюють перелік своїх характеристик ергономікою, мобільністю і універсальністю застосування – мова йде про підйомних гідравлічних столах ножничного типу.

podemnye-stoly-platformy-kak-luchshaya-alternativa-gruzovym-1.jpg (21 KB)

Гідравлічні підйомники стали широко застосовуватися на багатьох об'єктах України (складах, цехах, торгових центрах), але, на жаль, до цього часу в основному вони використовувалися для завантаження/вивантаження автомобілів. Ми ж хочемо розповісти про інше цікавому і вигідному варіанті використання – для переміщення вантажу між поверхами, тобто, як альтернатива вантажного ліфта.

На відміну від ліфтів, для підйомного столу не потрібно встановлювати громіздку шахту і машинне відділення. Підйомні столи легкі у використанні і не вимагають значних витрат на експлуатацію. Платформу підйомного столу можна зробити практично будь-якого розміру, відповідно до конкретної потреби підприємства, при цьому вантажопідйомність може становити від 1 до 25 тонн! Це дозволяє не тільки переміщати вантажі на піддонах (1 або 2 піддона), але і переміщати, наприклад, важкі автонавантажувачі або ж встановити на підйомний стіл відразу 3-5 піддонів, що значно прискорить процес роботи.

podemnye-stoly-platformy-kak-luchshaya-alternativa-gruzovym-2.jpg (43 KB)

Дуже часто на виробництвах і складах стоїть завдання переміщати вантажі на висоту від 3 до 6 метрів. Як раз в цьому діапазоні, а точніше від 0 до 8 метрів, використання підйомних столів набагато вигідніше за вартістю, ніж установка вантажного ліфта. Якщо ж мова йде про більшій висоті, доцільність вантажного ліфта буде об'єктивно вищий.

Принцип роботи гідравлічної платформи:

При включенні насоса приводиться в дію ножичний механізм, що піднімає платформу на потрібну висоту або опускається під власною вагою столу. Управління здійснюється за допомогою дротяного пульта, розташованого поруч зі столом або ж установленого безпосередньо на підйомний стіл. Рух столу відбувається тільки при натиснутій кнопці, це обумовлено вимогами європейських норм безпеки даного обладнання. Але при необхідності можна встановити пульт керування імпульсного типу (як у ліфта), переміщення при якому починається при разовому натисканні кнопки.

Кінцеве верхнє положення підйомного столу регулюється кінцевим вимикачем, який входить у стандартну комплектацію. Таким чином, якщо стіл розрахований на висоту підйому 2 500 мм (з запасом), а Вам потрібно зупинятися на висоті 2 400 мм, немає необхідності точно позиціонувати висоту при кожному підйомі. При відрегульованому кінцевому вимикачі стіл буде зупинятися на положенні 2 400 мм і далі підніматися не буде навіть при натиснутій кнопці.

В цілях безпеки вантажні гідравлічні платформи оснащуються: аварійними вимикачами, обмежувачами вантажопідйомності, клапанами безпеки, механічними упорами, рамою безпеки і захисними огородженнями (поручнями).

Окремо варто описати раму безпеки. Це цільний алюмінієвий профіль, розташований по периметру платформи (під платформою), який при опусканні і торканні з перешкодою негайно припиняє рух (спрацьовують кінцеві вимикачі). Таким чином, це істотно підвищує безпеку використання платформи, а також продовжує термін служби устаткування, оскільки зменшується кількість механічних пошкоджень.

Крім высокоподъемных столів існує велика безліч платформ інших типів, які використовуються:

  • на складах для спрощення процесу вантажно-розвантажувальних робіт (одноножничные столи, доковые столи);
  • для підйому і обробки длінноразмерних вантажів (длинноразмерные столи);
  • в автосервісах для підйому і опускання автомобілів і комплектуючих (одноножничные, низькопрофільні, автомобільні столи); 
  • в автосалонах для підйому авто на 2-й поверх шоу-руму (автомобільні столи);
  • на виробництві та в логістиці для поліпшення ергономіки робочих місць (низькопрофільні стандартні U-образні столи);
  • для поліпшення доступу до деталей (столи з похилою платформою).

Підйомні столи вирішують завдання виходять далеко за рамки стандартних операцій навантаження/вивантаження. На фото нижче можна помітити наскільки незвичайними і масштабними бувають варіанти використання підйомних столів.

podemnye-stoly-platformy-kak-luchshaya-alternativa-gruzovym-3.jpg (55 KB)

Застосування гідравлічних підйомників не є певним компромісом – це повноцінне рішення, здатне принести вам максимальну вигоду при розумному рівні витрат і короткому циклі їх окупності.

Владислав Сыркашев,
Менеджер відділу підйомних столів
Компанії "Склад-Сервіс"

Рішення від Склад Сервіс
Низькопрофільні підйомні столи Низькопрофільні підйомні столи Низькопрофільні підйомні столи
Топ продажів
В тренді
  • Можливість установки без приямка
  • Вантажопідйомність — до 2 000 кг
  • Компактна конструкція
  • Суцільна або U-подібна платформа
підходить для
Склади
Логістичні комплекси
Виробничі та ремонтні підприємства

Опис конструкції Низькопрофільні підйомні столи мають практично таку ж конструкцію, як і стандартні моделі. Вони складаються з основи, ножичної конструкції, гідравлічного вузла, вантажної платформи і блоку управління. Розташовані навхрест рухливі балки мають спеціальну форму, що дозволяє їм складат

Докладніше
Високопідйомні столи Високопідйомні столи Високопідйомні столи
  • Висота підйому: до 4 300 мм
  • Площа платформи: від 1,35 до 6 м²
  • Додаткові системи безпеки
  • Працює від промислової електромережі (380 В, 50 Гц)
підходить для
Багатоярусні виробничі та складські приміщення

Опис конструкції Високопідйомні столи принципово не відрізняються від стандартних підйомників у плані конструкції і способу дії. Головна відмінність — наявність двох ножичних механізмів замість одного. Це дозволяє збільшити висоту підйому вантажної платформи без збільшення її площі.  Но

Докладніше
Автомобільні підйомні столи Автомобільні підйомні столи Автомобільні підйомні столи
В тренді
  • Компактна конструкція
  • Призначені для підйому легкових автомобілів (до 2 500 кг)
  • Простота експлуатації та обслуговування
  • Висота підйому: від 3 500 до 7 000 мм
підходить для
Автосалони
Багаторівневі парковки
Транспортні термінали

Опис конструкції Автомобільні підйомні столи відрізняються від стандартних моделей конструкцією, адаптованою спеціально для підйому автомобілів. Зокрема, вони оснащені підйомною платформою відповідних розмірів, яка спроектована спеціально для розміщення легкових авто, а також іншої легкої техніки з

Докладніше