На сьогоднішній день для організації логістичних процесів і зручного зберігання товарів використання пластикової тари (лотків, ящиків або контейнерів) стає все більш популярним. Вибір тари залежить від багатьох чинників: розмір, тип матеріалу, вид продукції, що буде в ній знаходитися та ін.

З урахуванням того, що тара за кратністю використання поділяється на разову та багатооборотну, то компаніям-виробникам або постачальникам логістичних послуг вигідніше й рентабельніше використовувати саме багатооборотну. Як відомо, до неї відноситься тара, що виготовлена з картону, дерева, металу, пластмаси і навіть текстилю.


it-perejti-na-mnogooborotnuyu-taru-2.jpg (37 KB)

Які аспекти сприяють переходу до такої тари, нам розповіла керівник відділу пластикової тари компанії «Склад Сервіс»,Ірина Стогній:

— Перехід до оборотної тари дуже зручний для компаній, що мають філії по Україні, це значно здешевлює собівартість товару, так як витрати на покупку дерев'яних піддонів та упаковку зазвичай включають у вартість самого товару. Пластикова тара окупається дуже швидко, один раз вкладаєте і забуваєте на роки про витрати на упаковку. До того ж, пластикові піддони набагато легші, ніж дерев'яні. Якщо розглядати варіант полегшених піддонів, то ще й значно можна заощадити місце на складі для їх зберігання, адже вони вкладаються один в одний, так виходить у 1 палеті - 55 шт. піддонів. А наші розбірні контейнери PolyВox не тільки гарантують збереження товару під час перевезення, плюс вони мають опцію різної висоти стінки. Не треба заповнювати контейнер наполовину, якщо товару мало - досить встановити стінку з мінімальною висотою.

З пластикової багатооборотної тари найбільшою популярністю користуються ящики, піддони, бутлі, контейнери та ін. І це не дивно, адже пластик має безліч переваг, порівняно з іншими матеріалами. Розглянемо основні вигоди використання такої тари.

Практично і економічно

Правильний вибір тари допоможе заощадити, при цьому забезпечить надійність зберігання й транспортування. Інвестиції в багатооборотну тару однозначно принесуть фінансову вигоду. Наприклад, пластиковий піддон прослужить набагато довше, ніж дерев'яний, а при поверненні тари значно економлять простір збірно-розбірні пластикові конструкції.

Надійність та захист

Багатооборотна тара витримує багаторазове використання, завдяки своїй міцності, зносостійкості та довговічності, таким чином значно зменшується можливість пошкодження вантажу при переміщенні/транспортуванні.

Гігієна

Використання пластикової тари, виготовленої з сучасних матеріалів, повністю відповідає вимогам санітарії та гігієни. Особливо це важливо для харчової, фармацевтичної галузі, тут важлива легка чистка і дезінфекція. Така тара спеціально розроблена з гладкими, закритими поверхнями, що забезпечує легке миття, тому її можна використовувати в умовах повної гігієни.

it-perejti-na-mnogooborotnuyu-taru-1.jpg (41 KB)

Екологічність

Пластик не завжди викликає асоціації з екологією, але зовсім інша справа, багатооборотна пластикова тара. Адже її використовують по кілька разів, при цьому можна переробити і знову пускати в обіг, не кажучи про можливість реставрації. Це значущі аспекти для зниження потреб в промислових масштабах.

Контроль і компактність транспортування

Багатооборотну тару можна легко відстежувати за допомогою міток і датчиків, що дозволяє контролювати вантаж по всьому шляху транспортування. До того ж, при поверненні така тара складається одна в одну (палети) чи розбираються, як наприклад, розбірний контейнер або ящик, що значно скорочує витрати з транспортування та зменшує простір для зберігання.

Оптимізація робочих процесів

З огляду на те, що оборотна пластикова тара розрахована на тривалий термін використання, відповідно утилізація її скорочується до одного разу на десятиліття, зовсім мінімізується у порівнянні з дерев'яною. До того ж, полегшується і сама підготовка до утилізації, що значно скорочує часові витрати працівників підприємств.

Стандарти

Пластикова тара відповідає європейським стандартам якості, вона надійна та практична у використанні. Величезним плюсом є і те, що її можна застосовувати в автоматизованих системах виробничих ліній, тому тут важливі стандарти в розмірах і вазі. Наприклад, піддони і ящики з пластику відливають за заданими параметрами, що робить їх ідеальними для використання в автоматизованих лініях.

Звичайно ж, не можна не сказати про індивідуальні рішення: колір, матеріал, логотип/маркування та ін. Багатооборотна тара здійснює декілька "життєвих" циклів у процесі просування товарів від виробника до споживача, відповідно така тара перевіряється часом. А гарантією її надійності повинен виступати як виробник, так і постачальник. Тому купувати пластикову тару потрібно виключно у перевіреного реалізатора.

Компанія "Склад Сервіс" є офіційним дистриб'ютором найбільшого виробничого підприємства IPlast, що випускає промислову великогабаритну пластикову тару  та упаковку. У нашому асортименті якісна складська пластикова тара від лотків, ящиків, піддонів, до контейнерів IBox, PolyBox та ін. Вся тара адаптована під вітчизняні умови експлуатації, якісна та доступна за ціною. Наші фахівці завжди раді запропонувати оптимальний варіант для потреб замовника. Обирайте високоякісну тару для комфортної логістики в "Склад Сервіс"