На сьогоднішній день пластикові піддони використовують практично у всіх галузях. Так, у фармацевтичній і харчовій промисловості, цей атрибут став невід'ємною частиною логістичного процесу, адже піддони з пластику значно легше, вони міцні, а головне гігієнічні, легко піддаються очищенню та дезінфекції.


Багатооборотні піддони

За останній час дерев'яні палети втратили свою актуальність, за рахунок підвищення інтересу до полімерної тари. Багатьом компаніям-виробникам і постачальникам логістичних послуг набагато вигідніше та рентабельніше використовувати саме багатооборотну. Це альтернативний варіант убезпечити продукти харчування по логістичному ланцюгу, починаючи від їх виробництва до споживача.

Використання пластикових піддонів полегшує логістичні процеси, економить витрати при транспортуванні, адже палети не схильні до деформації і, головне, вони піддаються вторинній переробці.

Для виробництва пластмасових піддонів використовують різнотипну смолу, за рахунок чого при литті виходять рівні та гладкі вироби. Конструкція таких палет вважається безпечною й ідеальною для застосування практично у всіх сферах діяльності. Єдине, полімерні піддони є недешевою покупкою на сьогодні, але в будь-якому випадку, їх окупність очевидна, завдяки відмінним характеристикам.

pochemu-plastikovye-poddony-nastolko-vostrebovany-10-osnovny-1.jpg (594 KB)

Основні переваги

  1. Довговічність - життєвий цикл пластикових піддонів в 10 разів більше дерев'яних, а термін служби складає до 10 років.
  2. Стійкість до впливу навколишнього середовища і температурних перепадів від - 30 ° C до +70 ° C. Варто зазначити, що маса піддона не залежить від погодних або температурних змін.
  3. Економічність. Невелика вага пластикових піддонів спрощує логістику і дозволяє зменшити витрати при транспортуванні та зберіганні, вкладаючи їх один в одного.
  4. Екологічність. Пластикові піддони багатооборотні, вони не токсичні, піддаються вторинній переробці та утилізації.
  5. Надійність і практичність (динамічне навантаження до 1250 кг, статичне - до 3500 кг).
  6. Безпека при використанні пластикових піддонів гарантована. Травмування співробітників практично мінімізовано, як і товар від пошкоджень, за рахунок відсутності цвяхів, гострих кутів, сучків і зачіпок, що не скажеш за дерев'яні палети.
  7. Гігієнічність. Піддони з пластику не схильні до гниття, ураження цвіллю, грибками та іржі, вони не вбирають запахи і не приваблюють комах. Можуть оброблятися різними хімічними засобами для санації та дезінфекції, що дуже важливо для фармацевтичної і харчової галузей. Можлива й пароструменева обробка та чистка (вимоги СЕС), що неприпустимо при використанні дерев'яних піддонів.
  8. Простота в обслуговуванні та ремонті (можливість швидкого запаювання пластику при пошкодженні, що не впливає на початкові характеристики палети).
  9. Відповідність вимогам євростандартів.
  10. Естетичність. Є можливість перефарбувати, маркувати чи наносити логотипи, що дозволяє використовувати пластикові піддони в якості рекламного носія.

Тенденції сучасності

У ритейл-мережах на території європейських держав, зокрема, Німеччини, Польщі, Франції пристосувалися використовувати легкі пластикові піддони, як підставки в торгових залах. Це віяння досягло українського ринку, і зараз пластикова тара активно конкурує в різних варіаціях застосування з дерев'яною.

До того ж, сьогодні не проблема відстежити місцезнаходження вантажу, за рахунок радіочастотної ідентифікації (RFID). Вбудовується мітка, яка дозволяє швидко знайти втрачений товар або, наприклад, піддон з вантажем, що доставлено не за адресою чи не на той склад. Контроль поставок важливий для кожної компанії, адже контрольований логістичний ланцюг від виробництва до кінцевого споживача є основою прибутковості бізнесу.

В Америці, наприклад, існує система електронного контролю переміщення товарів. У штрих код на піддоні зашифровано номер, який присвоюється товару, потім відбувається його ідентифікація. Оцифрована інформація про вантаж легко розпізнається при скануванні. Дана технологія стеження значно знижує втрату товарів, крадіжок і забезпечує своєчасне реагування на непередбачені ситуації.

Зрозуміло, що дерев'яна тара віджила себе в харчовій та фармацевтичній промисловості і вже відходить на другий план у великих виробничих і логістичних компаніях. Але все ще використовується серед дрібних компаній, за рахунок низької вартості, що не виправдано терміном її служби.


Якщо бажаєте значно спростити логістику, то асортимент пластикових палет від компанії «Склад Сервіс» задовольнить найвимогливішого клієнта. Наші піддони зручні у використанні при переміщенні по складу, в автотранспорті, вони легко вкладаються один в одного, що дозволяє скоротити витрати при транспортуванні. У нас широка лінійка палет від універсальних до полегшених. Ми допомагаємо кожному клієнтові створити умови для комфортного зберігання та надійного переміщення різних груп товарів. Будуйте свій бізнес на взаємовигідному партнерстві!