Як використовують пластикову тару в сучасній логістиці

статті
Як використовують пластикову тару в сучасній логістиці Як використовують пластикову тару в сучасній логістиці Як використовують пластикову тару в сучасній логістиці

Обладнання для складської логістики включає в себе не тільки стелажні системи, складську техніку і перевантажувальне обладнання (доки, рампи, підйомні столи), а також тару і упаковку: контейнери, лотки, піддони, ємності для рідин та сипучих матеріалів і багато іншого.

Крім різноманітності видів і типів складська тара розрізняється за матеріалами, з яких вона виготовляється: дерев'яна, металева, картонна або пластикова. З кожним роком в логістиці все частіше застосовується саме пластикова тара.

Складські пластикові лотки та ящики можуть використовуватися як на класичних поличних стелажах, так і на спеціалізованих недорогих стеллажах-стойках.

Чому ж все більше клієнтів обладнують свої склади пластиковою тарою?

Є кілька об'єктивних причин популярності застосування полімерних виробів в складської логістиці:

Зручність

Пластикова тара дійсно дуже зручна для використання завдяки практичному матеріалу. Пластик має ряд очевидних переваг перед іншими матеріалами: невелика вага, міцність, несприйнятливість до корозії, стійкість до впливів навколишнього середовища, тривалий термін експлуатації, гігієнічність, легкість чищення і дезінфекції.

Широкий асортимент на ринку дозволяє вибрати пластикову тару необхідного типорозміру практично для будь-яких завдань:

  • контейнери для невеликих деталей і складські лотки для метизів;
  • пластикові ящики для автомобільних деталей;
  • контейнеры для рідин і сипких матеріалів;
  • пластикові палети (складські піддони), в тому числі і спеціалізовані (гігієнічні, для бутлів та ін);
  • пластикові контейнери для ТПВ (сміттєві баки).

Для зберігання і транспортування пластикових пляшок для води дуже зручно використовувати спеціалізовані пластикові піддони BottleRack.

Необхідність

У багатьох сферах бізнесу використання пластикової тари – це єдино можливий варіант. Маса завдань з транспортування та зберігання певних вантажів можуть вирішуватися виключно за допомогою пластикових контейнерів і піддонів.

Імпорт в розвинені країни світу допустимо тільки при наявності сертифікованої упаковки, а дерево і метал для деяких видів товарів категорично не підходять по санітарно-гігієнічним нормам. Пластикова тара не гниє, не іржавіє, не поглинає вологу, не потребує хімічній обробці проти комах і не вимагає наявності сертифіката ISPM 15.

Полегшені пластикові піддони, незважаючи на свої невеликі габарити і вага здатні витримувати серйозні навантаження, при цьому складені один в один такий палети займають мінімум місця.

Економічна вигода

Як пластикова тара скорочує витрати на логістику?

Так, як не дивно, не дивлячись на те, що пластикові ящики і піддони коштують дорожче подібних виробів з дерева, ми говоримо про скорочення матеріальних витрат. Справа в тому, що за рахунок багаторазового використання, пластикова тара при тривалій експлуатації обходиться дешевше (наприклад, пластикові палети витримують більше 30 циклів використання, дерев'яні в середньому лише 3).

Ергономічність, невелика вага, компактні розміри і можливість вкладати пластикові вироби один в одного, дозволяють скоротити витрати на транспортування. А вторинна переробка пластика частково компенсує вартість полімерної продукції.

Одне з головних переваг пластикової тари – ергономіка і економія корисного простору.

Екологічність

Ще один не маловажний фактор, який з кожним роком стає все актуальнішою – це екологія. Склалося загальне думка, що пластик це всесвітнє зло, пластикові відходи практично не розкладаються в природі, гори сміття з кожним роком стають все більше, а при спалюванні пластику виділяються елементи шкідливі для атмосфери. Це справедливо по відношенню до побутового сміття (целофанові стрічки, пляшки, пакети), який часто не переробляється, а просто накопичується на нашій планеті.

Інша ситуація складається, коли справа стосується складської великогабаритної пластикової тари. Такі пластикові вироби, що відслужили свій термін, повторно переробляється і з цієї сировини можуть виготовлятися ті ж пластикові контейнери, піддони та багато іншого.

Звичайно, пластикова тара повинна бути виготовлена з якісного нетоксичного матеріалу, нездатного заподіяти шкоду здоров'ю, особливо це стосується харчової і фармацевтичної галузі. Тому, щоб бути впевненим у безпеці продукції, треба переконатися, що у виробника є відповідні документи відповідності.

Тенденція останніх років: на вулицях міст все більше набувають поширення пластикові контейнери для ТПВ, а металеві баки за 2-3 роки експлуатації самі перетворюються на сміття.

Ефективність

Все ж найголовніша причина застосування пластикової тари – це підвищення ефективності складської логістики. Якщо дивитися на кілька років вперед, то можна з упевненістю сказати, що майбутнє саме за пластиковою тарою.

Ви можете собі уявити сучасний склад через 10-20 років, де супертехніка оперує гнилими дерев'яними піддонами або іржавими контейнерами? Особисто я не можу.

Андрій Смаглій
Керівник напрямків пластикової тари і мет. меблів
компанії "Склад-Сервіс"

Рішення від Склад Сервіс
Кольорові пластикові лотки Кольорові пластикові лотки Кольорові пластикові лотки
Топ продажів
На складі
  • Зручний доступ для рук, можливість штабелювання
  • Тримачі для ярличків на передній кромці
  • Модельний ряд нараховує 4 розмірів
  • Опційно: розмежовувачі довжини і ширини
підходить для
Дрібноштучні товари
Метизи
Кріплення
Auto parts
Електронні компоненти
Фурнітура

Опис конструкції Лотки – універсальне рішення для зберігання дрібної продукції на виробництвах і складах із великим товарообігом. З їх допомогою легко оптимізувати процес підбору деталей і знизити кількість помилок при сортуванні. Компанія є найбільшим виробником великогабаритної пр

Докладніше
Ящики серії KLT Ящики серії KLT Ящики серії KLT
Топ продажів
На складі
  • Вибір суцільного або рифленого дна
  • Зручні ручки для перенесення
  • Відповідність стандарту VDA 4500
  • Можливість штабелювання один на одного
підходить для
Габаритні автозапчастини
Машинне виробництво
Важкі металеві деталі

Опис конструкції Ящики серії KLT розроблені спеціально для доставок і зберігання важких запчастин і відповідають європейським автомобільним стандартам. Ми надаємо на вибір безліч типорозмірів. Це дає можливість розміщувати на великі ящики кілька маленьких, формуючи компактний сет для оптимізац

Докладніше