Практично всі великі компанії-виробники працюють в сегменті B2B. І на сьогоднішній день питання надійного транспортування та відповідного зберігання великих партій товару залишається актуальним.  Зрозуміло, що з кожним роком вимоги до транспортної тарі зростають і посилюються все більше. Особливо, якщо компанія виходить на більш високий рівень і виробляє товар на експорт. Рівень співпраці з іноземними компаніями сильно залежить від умов транспортування та пакування товару, що постачається.

Зі словника:

Експортна тара – певний вид тари, використовується для пакування та перевезення експортних вантажів. Тара для експорту повинна відповідати високим світовим стандартам якості і є важливим елементом в міжнародній торгівлі.

Вимоги до пластикової тари для експорту

Як показує досвід, роль упаковки при продажу товару на експорт не варто недооцінювати. Без тари переміщення товару від виробника до споживача є неможливим. При цьому вимоги до її санітарно-гігієнічним та екологічним нормам постійно підвищуються.

Так, наприклад, в країнах ЄС використання пластмас у виробах, що контактують з продуктами харчування, допускається тільки, якщо вони виготовлені з певних, безпечних для здоров'я споживачів компонентів. Тому далеко не всі виробники можуть похвастатися тим, що їх продукція може служити тарою для експорту в країни ЄС.

Також всім відомо, що міжнародна організація по стандартизації (МОС) розробила інструкції, якими слід керуватися при упаковці товару, експортованого в західноєвропейські країни.

Відхилення від єдиних норм при упаковці товарів для міжнародного експорту може спричинити за собою як економічні, так і репутаційні ризики.

plastikovaya-tara-dlya-eksporta-trebovaniya-vidy-i-funkcii-2.jpg (33 KB)

Головне - зробити правильний вибір і зупинитися на тарі, яка сертифікована для транспортування продукції, виготовленої вами. І, звичайно, сертифікат повинен котируватися в країні одержувача.

Види пластикової тари для експорту

Пластикова тара останнім часом стала одним з найбільш популярних пакувальних матеріалів, що використовуються при міжнародних вантажних перевезеннях.

Правильний вибір пластикової тари для експорту - завдання дуже непросте, але вирішуване. 

При виборі транспортної тари для міжнародних перевезень необхідно враховувати три основні чинники: 

  • тип товару, який буде в неї поміщений;
  • зовнішні впливи, яким може бути підданий товар;
  • час, протягом якого товар повинен перебувати в упаковці.

plastikovaya-tara-dlya-eksporta-trebovaniya-vidy-i-funkcii-3.jpg (23 KB)

Для транспортування більшості видів товарів у міжнародній торгівлі найбільш часто використовуються великогабаритні контейнери: суцільнолиті або перфоровані. Очевидно, що перші застосовуються для транспортування рідин і сипучих матеріалів, перфоровані для товарів, що вимагають надходження повітря, наприклад, продукти харчування та вантажі, що вимагають заморозки.

Не поступаються в своїх технічних характеристик і навіть у чомусь стоять на сходинку вище, сборно-розбірні пластикові контейнери.

Мінус – вони не придатні для транспортування рідин, плюс – контейнери такого типу складаються при зворотного транспортування або зберігання, що значно економить місце у транспортному засобі.

Великогабаритна пластикова тара для експорту забезпечує найкращий захист товарів від пошкоджень, зручна в самому процесі «навантаження-вивантаження», застосовуються не тільки при транспортуванні водними видами транспорту, але і залізничним, автомобільним і навіть повітряним.

plastikovaya-tara-dlya-eksporta-trebovaniya-vidy-i-funkcii-5.jpg (26 KB)

Механізація вантажно-розвантажувальних робіт і міжнародна уніфікація використовуваного обладнання призвела до широкого використання транспортування товару на піддонах (палетах). Такий вид тари також виробляється в кількох модифікаціях: піддони з суцільною і перфорованою поверхнею, полегшені (вкладені) пластикові палети.

Пластикові палети виготовляються за нормами, які регламентують їх розміри і міцність. Це дозволяє штабелювати на піддоні пластикові ящики, виготовлені за цими ж стандартами. До таких скриньок відносяться пластикові ящики KLT і євроконтейнери серії ЄС.

plastikovaya-tara-dlya-eksporta-trebovaniya-vidy-i-funkcii-6.jpg (23 KB)

Пластикові ящики KLT відмінно підходить при експорті дрібних деталей, таких як метизи, кріплення, автозапчастини. Ящики такого типу відповідають європейським автомобільним стандартам VDA 4500 і тому відмінно впораються зі своїми завданнями.

Пластикові ящики KLT відмінно підходить при експорті дрібних деталей, таких як метизи, кріплення, автозапчастини. Ящики такого типу відповідають європейським автомобільним стандартам VDA 4500 і тому відмінно впораються зі своїми завданнями.

plastikovaya-tara-dlya-eksporta-trebovaniya-vidy-i-funkcii-7.jpg (21 KB)

Серія контейнерів ЄС сумісна з контейнерами системи KLT. Така сумісність дозволяє складати укомплектований сет розміром 1200х800 мм шляхом укладання один на одного. Як правило, такі сети упаковується в термоусадочну плівку і перев'язується металевої або пластиковою стрічкою.

plastikovaya-tara-dlya-eksporta-trebovaniya-vidy-i-funkcii-8.jpg (15 KB)

Як відомо, при транспортуванні фармацевтичної продукції вимоги до тарі зростають у кілька разів. Для цих цілей відмінно підійдуть вкладені контейнери. Ящики такого типу мають унікальну здатність вкладання один в одного і є більш зручними у використанні, ніж звичайні прямокутні коробки і лотки.

Несправедливо було б залишити без уваги палетні прокладки для транспортування скляної тари.

Пластикові палетні прокладки застосовуються для упаковки скляної тари на палетах. Виготовляються в двох розмірах, для стандартних типів піддонів: 1200х800 мм для європіддонів і 1200х1000 мм для фінських піддонів.

Виробництво пластикових прокладок відповідає міжнародним стандартам якості, тому відмінно підійде для експорту як близького, так і далекого зарубіжжя. Це найкращий матеріал для транспортування скляних вантажів.

Слід мати на увазі, що пластикова транспортна тара багаторазового використання. Тому при укладанні контрактів, що передбачають декілька поставок, має сенс обговорити саме таку упаковку.

Функції пластикової тари для експорту

Одним з найважливіших призначень упаковки вважається збереження кількості і якості переправляемой продукції. Але крім цього, тара для транспортування повинна забезпечувати:

  • зручності її відвантаження, вивантаження, перевезення на всіх видах транспорту; 
  • підвищення ефективності й полегшення робіт, пов'язаних із зберіганням продукції на складах;
  • полегшення умов праці й підвищення продуктивності торговельних операцій.

При цьому тара або упаковка, повинна відповідати не тільки вимогам замовника, але і вимогам міжнародних стандартів.

Компанія «Склад-Сервіс» здійснює продаж пластикової тари, яка сертифікована відповідно міжнародному стандарту ISO 9001:2008. Вся наша продукція може виступати як експортна тара і бути гарантом вдалої транспортування.

Трохи про переваги пластикової тари.

Саме такого роду транспортна тара (міцна, тверда, пружна) може зберігати вантаж неушкодженим під час довгого транспортування. Має невелику вагу, що веде до зменшення транспортних витрат, а також адаптована під певні групи перевезених товарів.

І як підсумок.

Якщо ви хочете зберегти вантаж в ідеальному стані, пластикова тара впоратися з цим завданням як не можна краще.