На будь-якому виробництві чи підприємстві важлива перш за все безпека персоналу. Від того наскільки захищений співробітник на своєму робочому місці, залежить не тільки престиж компанії, а в першу чергу - життя та здоров'я працівника. Ми вже не раз акцентували увагу в наших статтях на безпечній роботі в складських приміщеннях, сьогодні ж розповімо, як уникнути аварійних ситуацій при роботі зі стелажами для піддонів.

Ключові полблемні точки


Як відомо, для зручного і компактного зберігання, з урахуванням збільшення складського простору, стелажі такого типу широко застосовуються на складах. Правильно встановлена стелажна система, відіграє важливу роль у безпеці працівників та збереженні товару. Адже руйнування стелажів - це завжди неприємний момент. Щоб уникнути аварійних ситуацій, потрібно враховувати основні варіанти ризику:

  • неправильна установка стелажної системи;
  • невідповідне використання стелажа;
  • пошкодження конструкції.

Перш за все необхідно потурбуватись про правильне встановлення стелажної системи. Адже халатно зведена конструкція створює загрозу для здоров'я і безпеки всіх, хто працює на складі. Монтажем повинні займатися професіонали, так як від цієї роботи залежить подальша експлуатація стелажів, збереження вантажів і безпека людей. Потрібно залучати надійні перевірені компанії, що мають професійні бригади монтажників. Щоб уникнути травм і аварій на складі, головне максимально якісно встановити стелажі відповідно до їх специфікації, наданої виробником.

na-chuzhih-oshibkah.jpg (197 KB)

Але навіть при ідеальному монтажу можлива неправильна експлуатація самої конструкції, що теж є причиною нещасних випадків. При завантаженні піддонів, необхідно дотримуватися обмежень щодо ваги, зазначених виробником стелажної системи. Перевантаження може призвести до пошкодження та порушення стелажної системи.

Необхідні навички для тих, хто працює з технікою 


Буде доцільним наймати персонал з відповідною підготовкою та досвідом. Працівники складу повинні вміти рівномірно розміщувати вантажі, а також перевіряти максимальну вантажопідйомність стійки перед завантаженням нових піддонів. Варто зазначити, що при укладанні піддонів, необхідно враховувати габарити вантажу. Наприклад, коли довжина, товару, що  нависає, перевищує глибину полки - це може стати загрозою для безпеки.

Оптимальний варіант убезпечити персонал і складське обладнання від пошкоджень - використовувати стелажі, що призначені для зберігання саме під ваш асортимент продукції. При виготовленні стелажної системи на замовлення, сам виробник гарантує врахування всіх аспектів задля безпеки в подальшому.

На жаль, від пошкоджень ззовні стелаж не застрахований. Від зіткнень з вилковим навантажувачем чи іншою складською технікою передбачений захист для стійок, рам і різноманітні огорожі, що запобігають пошкодженням конструкції. Крім того, при встановленні стелажів для піддонів, важливо враховувати технічні характеристики вантажно-розвантажувального обладнання, щоб забезпечити достатньо місця для маневрування в міжстелажних проходах

Навіть якщо зіткнення з технікою відбулося, необхідно оцінити пошкоджені рами, балки і стійки для визначення порушень структурної цілісності конструкції

Будь-які пошкодження повинні бути негайно відремонтовані або замінені, щоб уникнути руйнування системи, пошкодження вантажу або травм працівників складу. На цілісність всієї системи впливають не тільки зіткнення з технікою, а й перевантаження стелажів. Для підтримки стелажів в справному робочому стані, збереження вантажів і безпеки людей, рекомендується проводити регулярний технічний огляд.

Чітка безпечна робота складу - це ваш максимальний прибуток. Фахівці компанії «Склад Сервіс», маючи багаторічний досвід у проектуванні стелажних систем будь-якої складності, забезпечать монтаж та демонтаж, а також проведуть сервісний огляд вашого складського обладнання. Скориставшись нашими послугами, ви обов'язково отримаєте гарантію на всі види робіт, чим убезпечите свій бізнес.