Логістика перетворюється в найбільш технологічну галузь. І ось чому

статті
Логістика перетворюється в найбільш технологічну галузь. І ось чому Логістика перетворюється в найбільш технологічну галузь. І ось чому Логістика перетворюється в найбільш технологічну галузь. І ось чому

Світ технологічних інновацій не стоїть на місці й особливо це відчутно в логістиці. Це одна з перспективних галузей для їхнього впровадження, як повідомляє інтернет-майданчик Logistyka.rp.pl. За прогнозами експертів, вже до 2027 року інтенсивність впровадження сучасних цифрових технологій у логістику збільшиться більш ніж у 10 разів, що значно заощадить гроші та час, підвищить ефективність логістичних процесів, безпеку та ін.


logistika-prevrashaetsya-v-samuyu-tehnologicheskuyu-otrasl-i.jpg (887 KB)

Вже у 2022 році очікується виробництво одного мільйона роботів, і 70% такої техніки буде застосовуватися у логістиці. Величезні кошти планується залучити для впровадження інновацій, що відповідає частці в 60% інвестицій, що підуть на роботизацію економіки та інших видів діяльності.

Торік на світовому ринку було продано 361 тис. одиниць роботів, при цьому логістика отримала 49% від усіх вироблених. А через пару років такої техніки стане в 3 рази більше, що в подальшому істотно здешевить її. Це чудовий привід серйозно замислитися щодо оптимізації складських процесів та ефективності ланцюга поставок вже зараз, щоб рухатися в ногу з часом. Логістична галузь досить сприйнятлива та відкрита для цифрових технологій і автоматизації. Впровадження інноваційних технологій благотворно відображається на бізнесі й це оцінять клієнти, для яких важливим є якісний сервіс. Крім того, що не менш важливо, автоматизація в логістиці — це гарантоване скорочення витрат.

Сьогодні, на світовому логістичному ринку, лише невеликий відсоток компаній наближаються до повної автоматизації. За даними міжнародних організацій, автоматизовані складські процеси мають 30% крупних компаній. Підсумки Конференції ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД) показали, що в 2018 році робота 97% контейнерних терміналів не була автоматизована і лише 1% працював в режимі повної автоматизації процесів. При цьому 75% менеджерів, які обслуговували такі об'єкти, схвалили використання цифрових технологій і автоматизацію логістичних процесів.

Впровадження технологічних інновацій у сферу логістики однозначно надасть нові можливості для розвитку та допоможе зберегти конкурентоспроможність в майбутньому, впевнені експерти. Це і є стимул для інтенсивного розвитку нових технологій.