Рано чи пізно, але кожен стикається з питанням: як заощадити, на чому і на скільки можна це зробити.

У логістичному бізнесі важливо правильно розставити пріоритети, щоб економно розпоряджатися коштами. Сьогодні потреба в складській техніці зростає, купивши навантажувач з пробігом - це значна економія грошей, але з б/у технікою можна отримати й суттєві витрати на ремонт і обслуговування. Це зрозуміло, адже техніка ненова, в яких умовах вона експлуатувалася, як і де - під великим питанням.


kak-pravilno-vybrat-bu-pogruzchik-2.jpg (302 KB)

Простежується певна тенденція попиту: 60% припадає на вилкові навантажувачі б/у відомих брендів і близько 40% на нові навантажувачі китайського виробництва. 

Зараз багато хто намагається скоротити витрати й тому логістичні компанії розглядають якісну китайську техніку, як з пробігом, так і нову.

Як правильно вибрати надійний навантажувач б/у, заощадивши при цьому, піде мова в нашій статті. Визначимо кілька критеріїв, які допоможуть зорієнтуватися в техніці:

  • перевірка основних вузлів;
  • стан вантажопідйомного механізму;
  • кількість напрацьованих мотогодин;
  • ресурс та експлуатація;
  • виробник і продавець.

Незалежно яку техніку ви купуєте, для початку необхідно провести повну перевірку основних вузлів і агрегатів, щоб переконатися у справному стані. Всі компоненти повинні бути робочі. Зверніть увагу на холості оберти, задимленість вихлопу, шуми і вібрації. Переконайтеся в справності двигуна, якщо навантажувач ним оснащений, плавності перемикання коробки передач, стан гідравлічної системи та систем безпеки.

Врахуйте стан вантажопідйомного механізму: повинні бути відсутні люфти. Обов'язково потрібно перевірити техніку в роботі, проведіть тест-драйв з вантажем. Якщо ж продавець дорожить своєю репутацією, то має проводитися передпродажна підготовка. У нашій компанії також надається гарантія на б/у навантажувачі та сервісне обслуговування.

kak-pravilno-vybrat-bu-pogruzchik-1.jpg (121 KB)

Порада: Звичайно краще зупинити свій вибір на перевірених постачальниках, які тривалий строк на ринку та мають репутацію надійного партнера. Насправді неважливо, скільки власників було у техніки, а скільки техніка відпрацювала і в яких умовах


Середній ресурс навантажувачів за умови правильної експлуатації та своєчасного якісного сервісного обслуговування становить від 17 до 20 тисяч мотогодин - це трохи більше 5 років експлуатації. Немає сенсу купувати навантажувач з напрацюванням понад 20 тисяч мотогодин, краще зупинитися на моделях, які прослужать не менше 5 років.

Важливо враховувати залишковий ресурс техніки, тобто обирайте автонавантажувачі з мінімальним напрацюванням. Потрібно також врахувати, яке робоче навантаження ви плануєте на навантажувач і, в яких умовах він буде експлуатуватися, що теж впливає на подальшу роботу б/у техніки. Інакше доведеться частіше вкладати в ремонт, і покупка вилочного навантажувача з пробігом стане невигідною.

Сьогоднішній ринок багатий на пропозиції від різних компаній, що готові запропонувати б/у техніку за доступними цінами, заманюючи покупця зовнішнім її виглядом або акційними пропозиціями. Нерідко проблеми виникають потім, коли продавець не може допомогти з обслуговуванням або запчастинами. Адже не всі продавці готові надати комплекс послуг, що стосується продажу б/у техніки або обладнання.

Звичайно, при виборі техніки краще зупинитися на моделях перевірених іменитих брендів, це є своєрідною гарантією і надійністю - офіційні їх представництва в Україні зможуть вирішити будь-які технічні питання, що виникнуть.

Щоб не хвилюватися про наслідки придбання вилкового навантажувача з пробігом, сміливо звертайтеся до нас - у «Склад Сервіс». Наша компанія з багаторічним досвідом роботи в сфері складської логістики запропонує для вас найвигідніший варіант і допоможе у всіх питаннях. У нас можна купити не тільки навантажувач, але й інший вид техніки, обладнання для вантажно-розвантажувальних робіт. Вся продукція сертифікована, відмінної якості та прослужить на року. Наша техніка - це ідеальне рішення для ефективного функціонування складського господарства.