За вікном осінь й останній її місяць все більше нагадує про наближення зими.

Тим, чия робота безпосередньо пов'язана з роботою навантажування/розвантажування, необхідно пам'ятати про безпеку в холодну пору року. У період ожеледиці, сильного вітру, снігу чи сльоти використання техніки може бути небезпечно, як для оточуючих, так і напряму для оператора навантажувача. У цій статті мова піде про основні аспекти уникнення небезпечних випадків серед персоналу в холодний сезон.


holod-rabote-ne-pomeha-1.jpg (399 KB)

Освітлення

Будь-яка техніка може становити загрозу, особливо якщо цьому сприяють погодні умови. 

Робота в сфері логістики передбачає здійснювати вантажно-розвантажувальні роботи як в приміщенні, так і просто неба. Враховуючи, що вже з середини осені темніти починає рано, необхідно забезпечити достатню освітленість території, де працює навантажувач. 

Встановивши додаткові прожектори або ліхтарі в робочих зонах, ви додатково убезпечите співробітників. Будуть ефективними щоглові прожектори, які добре освітлюють великі площі.

В умовах поганої видимості при експлуатації техніки підвищується ризик зіткнень та аварій. Щоб уникнути цього, працівники зобов'язані носити сигнальний одяг, щоб їх бачив водій навантажувача.

Тепло

У холодний сезон головне не переохолодитися, оператори/водії та інший персонал повинні бути забезпечені теплим одягом, мати засоби індивідуального захисту, щоб було тепло і комфортно працювати. 

Існує таке поняття як «холодний стрес» - це медичний термін, що означає падіння температури тіла до критичної. В такому стані організм не здатний підтримувати нормальну температуру, це провокує обмороження та серйозні наслідки для здоров'я.  Для подібних холодних днів існують компектації навантажувачів з зачиненими кабінами та обігрівачем. Це забезпечить комфорт і захист від низьких температур, що сприятиме безпеці на робочому місці.

holod-rabote-ne-pomeha-2.jpg (235 KB)

Антиковзаюче покриття і міцне зчеплення

Важливо регулярно очищати покриття і дороги на ділянках, де працює автонавантажувач. Негода завжди ускладнює використання техніки. Ожеледь, сніг або дощ не повинні бути перепоною, а тим більше стати причиною аварій чи травм. У такий період важливо всі дороги, з'їзди та вантажні платформи посипати піском або вжити інші заходи щодо очищення площ, де курсує навантажувач. Іноді такі роботи доводиться здійснювати кілька разів на день, як наприклад, в снігопад. До речі, в такому випадку буде раціонально використовувати навісне обладнання, з яким навантажувач перетвориться в снігоочисник.

Слизьке взуття, ковзання та падіння - часта причина травм в холодну пору року, а тому чистота поверхонь важлива для пішоходів не менше. Необхідно враховувати наявність у співробітників взуття, яке забезпечить хороше зчеплення.


Від того, як ви підійдете до безпеки співробітників, буде залежати продуктивність впродовж усього осінньо-зимового періоду. Дотримуючись простих правил безпеки, ваш бізнес не стане ризикованим.