Легкі рішення для складування

Ефективне використання складських площ на підприємстві значною мірою залежить як від стелажних систем, так і від тари, яку застосовують для зберігання готової продукції чи сировини. Постачальники складського обладнання та пластикової тари стверджують: майбутнє за пластиковими піддонами, легкими, зручними в роботі і, що останнім часом дуже важливо, екологічними.

Такої ж думки дотримується і компанія «Склад Сервіс», з керівником напрямків металевих меблів і пластикової тари якої, Андрієм Смаглієм, ми спілкувалися.

– Нині в Україні виробників пластикової тари і піддонів не надто багато, а потреба у таких полімерних продуктах постійно зростає. Адже використовують їх доволі широко – у м'ясній, рибній, молочній, фруктово-овочевій галузях, для перевезення сировини та сипких продуктів.

Найбільш актуальними пропозиціями для харчової промисловості нині є піддони і великогабаритні контейнери. Асортиментний ряд піддонів налічує: піддони, які вкладаються, універсальні, посилені, гігієнічні, піддони для авіаперевезень; тип поверхні – перфорований або цільний, на двох або трьох опорних лижах. Піддони витримують навантаження до 5500 кг у статичному стані, до 1500 кт динамічного навантаження (під час руху), а при стелажному складуванні – до 1250 кг.

Однією з найсуттєвіших переваг пластикового піддона є його економічність: незважаючи на те, що така тара дорожча, ніж дерев'яні палети, майже в десять разів, купівля пластикового піддона вигідніша завдяки тривалому і багаторазовому використанню. Крім того, він міцний і легкий завдяки технології виробництва, дає можливість штабелювати і компактно розмістити товар на складі й у транспорті. На відміну від дерев'яної тари, пластик більш гігієнічний і не реагує на атмосферні зміни, підвищену вологість, морозо- і зносостійкий.

Багатофункціональним рішенням для транспортування та складування продуктів є пластикові суцільнолиті контейнери «IBox», а також «Poly Box», які складаються із піддона, стінки і кришки. При зворотному транспортуванні чи зберіганні є можливість складати контейнери типу «Poly Box», а щоб повернути в початкове положення, потрібно лише кілька хвилин.

Посилена основа контейнера «Poly Box» витримує високі навантаження: до 4000 кг у статичному стані і 1200 кг – на стелажах, а особливо міцна тришарова стінка виготовлена за інноваційною технологією «Bubble Guard». Завдяки посиленій конструкції та використанню винятково якісної сировини «IBox» витримує до 4500 кг статичного навантаження, при цьому ємність контейнера «IBox» становить 525 л.

Серед переваг пластикових контейнерів – стійкість до впливу зовнішнього середовища, зносостійкість, можливість штабелювати і зберігати продукцію на стелажах та використовувати на автоматизованих лініях виробництва і конвеєрах.

Зіновія КОЗИНЯК