У пріоритеті – екологічна тара

Щойно завершилася знакова для харчової галузі України подія – виставка «ПакЕкспо». Щороку тут презентують власні здобутки найактивніші та найуспішніші підприємства – виробники і постачальники технологічного та допоміжного обладнання, у т. ч. пакувального, інгредієнтів і послуг для різних сегментів харчового ринку України.

Нині дедалі більше підприємств під час виробництва намагаються якомога менше завдавати шкоди довкіллю. Наприклад, останніми роками прийнятною альтернативою дерев’яній сировині є пластик, він більш екологічний і практичний в експлуатації.

Пластикову тару для підприємств харчової промисловості на українському ринку пропонує компанія «Склад Сервіс Київ». Детальніше про принципи роботи підприємства та специфіку використання саме пластикових пакувальних виробів розповів Андрій Смаглій, керівник напрямів пластикової тари і металевих меблів компанії «Склад Сервіс Київ»:

– Попит на екологічні продукти та матеріали постійно зростає. Ми пропонуємо пластикові вироби, зокрема суцільнолиті контейнери «іBox», пластикові вкладні піддони для транспортування, піддони для стелажного зберігання товару та піддони з переробленої сировини. Ці контейнери мають широкий спектр використання – м’ясна, рибна, молочна, фруктово-овочева галузь тощо.

Одна із найважливіших переваг нашої тари, порівняно з дерев’яною, – це багаторазовість використання, а також можливість ефективної переробки. Адже дерев’яні піддони та ящики постійно потребують ремонту чи заміни, а пластикову тару можна експлуатувати кілька років, тобто це суттєва економія коштів.

Зважаючи на те, що регенерація лісів – тривалий процес, пластикова тара може запобігти додатковому вирубуванню лісів. Звичайно, деяким компаніям, що зорієнтовані на миттєву вигоду, пластикові піддони видаються «задорогими». Але, на мою думку, якщо сьогодні ми не потурбуємося про навколишнє середовище – завтра вже буде пізно.

Олексій КУЗЬМЕНКО, директор з розвитку компанії «Склад Сервіс Київ».