Підвищити продуктивність праці, уникнути форс-мажорних моментів при виконанні складських робіт - можливо! Для цього на етапі обладнання складу необхідно створити оптимальні умови роботи, щоб вантажно-розвантажувальні операції здійснювалися чітко та злагоджено. Одним з важливих аспектів в організації складу є його дизайнерське оформлення.


Щоб виконання всіх процесів було якісним, починаючи від сортування товарів і закінчуючи штабелюванням піддонів, необхідно подбати про внутрішнє оформлення складу. З огляду на те, що склад є основним місцем роботи для персоналу, тож необхідно створити відповідні умови, і тут не обійтися без дизайну внутрішніх приміщень. 

Наприклад, можна стилізувати складське приміщення під бренд компанії або підкреслити особливості товару/вантажу, з якими доводиться працювати, що сприятиме виробничому процесу. Важливу роль відіграє оформлення інтер'єру, розташування та колір конструкцій, підйомного обладнання, стін тощо. На складах рекомендовано використовувати контрастні поєднання кольорів для кращої орієнтації в просторі.

Стеллажні системи


Звичайно ж, стелажні системи - це основа будь-якого складу, вони повинні бути надійними та довговічними. Важливо, щоб металеві вироби експлуатувалися протягом тривалого часу і для цього застосовується порошкова фарба, що захищає від корозії та дрібних пошкоджень (подряпин), надає стелажам презентабельного вигляду.

У вологих приміщеннях конструкцію металевих стелажів захищають за допомогою полімерних фарб. Вони протистоять появі іржі, стікі до перепадів температур, захищають від корозії.

Освітлення


При облаштуванні внутрішнього приміщення складу, необхідно врахувати рівень освітленості, наявності природного світла. Звичайно, при недостатньому освітленні, спостерігається швидка стомлюваність і навіть дратівливість співробітників. Правильно підібрані кольори при фарбуванні стін і стелі, а також їх поєднання, сприяють поліпшенню освітлення, безпеці та продуктивній роботі. Основні критерії щодо кольору оформлення складського приміщення:

  • обов'язкове нанесення спеціальної (сигнальної) розмітки;
  • застосування світловідображаючої емалі у фарбуванні стелі та верхньої частини стін;
  • для поліпшення освітленості приміщення - середню частину стіни необхідно фарбувати емаллю з помірною світловідображаючою здатністю;
  • візуальну масивність обладнання можна зменшити, пофарбувавши в тон стелі;
  • кольором виділяють елементи навантажувального обладнання;
  • необхідно врахувати колірні відмінності обладнання і тари.

de7943cf8fd47d4efacd70b47dcd064d.jpg (243 KB)

Гамма кольорів


Дизайн внутрішніх приміщень складу розробляється з урахуванням різноманітних аспектів, в пріоритеті - комфорт і безпека співробітників. В основному для внутрішнього оформлення використовують універсальну колірну гамму. Так, контрастними кольорами виділяють окремі елементи приміщення або обладнання. Для стелажів колір фарби підбирається з урахуванням оформлення стін.

Важливо, щоб кольори гармонійно поєднувалися між собою, це сприяє поліпшенню продуктивності праці. Адже кожен колір по-різному впливає на людей. Наприклад, червоний - символізує енергію і активність, попереджає про небезпеку. Жовтий - асоціюється з позитивними емоціями, а зелений - заспокійливо діє і т.д. З огляду на це, можна без особливих зусиль облаштувати робоче місце, куди хочеться приходити кожен день, де втома не так відчутна і не стоятиме на заваді робочому процесу.

Які фарби використовувати? 

Для фарбування поверхонь можна використовувати епоксидні, акрилові, поліуретанові фарби. Всі вони мають хороші експлуатаційні властивості. Такі фарби легко наносяться, швидко сохнуть і тривалий час зберігають свіжість кольору. При виборі фарби необхідно враховувати сприйнятливість до температурних перепадів і наявність протипожежних якостей. Уникати фарби з вмістом шкідливих компонентів, що чинять негативний вплив на навколишнє середовище.

5c2b5f4e34c6d06bbe1b5499bcb1f2e4.jpg (206 KB)
 

Сигнальна розмітка


Важливу функцію на складі виконує спеціальна (сигнальна) розмітка, зазвичай її наносять контрастними кольорами на стіни, огороджувальні бар'єри, техніку/обладнання.

Така розмітка сповіщає про небезпеку і допомагає орієнтуватися в просторі, що сприяє зниженню травматизму. Білими суцільними і пунктирними смугами розмітки зазвичай позначають, де переміщується техніка та місце її стоянки. 

Розмітка наноситься з урахуванням певних правил, чітко дотримуючись параметрів ліній і відстані між ними. Фарбують і частини конструкції спецтехніки, що дозволяє їх добре бачити. Для цієї ж мети помаранчевою фарбою покривають торцеву частину дерев'яних палет.

Дизайн внутрішніх приміщень складу - це завжди індивідуальний проект, який ретельно заздалегідь продумується. При цьому враховується безліч чинників - специфіка товару, що зберігається, товарообіг, особливості вантажу, які стелажні системи будуть використовуватися і т.д. Все зважити, проаналізувати та розрахувати, щоб склад повноцінно працював і приносив прибуток - це досить складно, і тут не обійтися без допомоги професіоналів.


Облаштування складів - це комплексний підхід. Проектування, монтажні роботи, реалізація складського обладнання/техніки та багато іншого пропонує компанія «Склад Сервіс». 

Ми допоможемо в облаштуванні та оснащенні вашого складського приміщення на будь-якому етапі, з урахуванням ефективного використання складської площі. Наші фахівці нададуть повний спектр послуг для повноцінної роботи вашого складу, а також безкоштовно проконсультують щодо асортименту техніки та стелажних систем (складські, архівні, автоматизовані стелажі), підйомних столів і металевих меблів. Звертайтеся, з нами надійно - перевірено роками, підтверджено досвідом!