Використання дронів нині стає актуальним і вигідним рішенням, як довели розробники однієї європейської компанії. За допомогою безпілотників проведена досить об'ємна інвентаризація складу Küehne + Nagel International AG.


В процесі роботи вісім дронів проаналізували 35 000 палет і це всього за 12 годин 

Завдяки сучасній конструкції мультироторного типу безпілотні літальні апарати, що працюють від акумуляторних батарей, відмінно впоралися з поставленим завданням. За рахунок системи сканування та камери з високою роздільною здатністю, якими оснащений кожен з восьми дронів, точність зібраних даних гарантована. Щоб уникнути зіткнення в повітрі безпілотники також обладнані датчиками та системою позиціонування з захистом гвинтів від пошкодження як товару, так і самої конструкції дрона.

budushee-skladskoj-logistiki-za-dronami.jpg (106 KB)

За словами провайдера роботизованих рішень у сфері логістики, безпілотники значно прискорюють процес проведення інвентаризації, при цьому немає необхідності залучати громіздку складську техніку та додатковий персонал, що зазвичай займає кілька днів роботи. 

Усувається так само і «людський фактор»  помилки підрахунку, неточності, втома і т.д. Як результат зменшуються витрати, оптимізуються логістичні процеси (відвантаження/ вивантаження), а це позитивно позначається на складському бізнесі в цілому.