Виходячи з сьогоднішньої ситуації, що призвела до ступору більшу частину бізнесу, простежується певна тенденція: зменшення території складу, модернізація з мінімальними витратами, переїзд на менші площі та ін. У пріоритеті залишається оптимізація, але при цьому кожен намагається заощадити. А ось економити треба з розумом, щоб потім не думати про небажані наслідки для бізнесу в цілому.

bu-stellazhi-razumnaya-ekonomiya-2.jpg (35 KB)

— Що можна сказати про сьогоднішній ринок складського обладнання, які запити у клієнтів, — ми поцікавилися у заступника з технічної частині керівника відділу стелажних систем компанії «Склад Сервіс», Сергія Сушка.

— Як і раніше, одним із затребуваних видів складського обладнання залишаються стелажні системи. Є попит на б/в стелажі та, як зазвичай, одні хочуть дорого продати, інші — дешево купити. 

Якщо в планах є будівництво нового чи збільшення старого складського приміщення, то головним чинником виступає вартість стелажних систем. 

Тут більшість замислюється про максимальне зниження витрат, тому, як оптимальний варіант, вибирають стелажі б/в. З практики скажу, що запитують палетні та поличні, рідше консолі, в'їзні стелажні системи. Останнім часом, з метою економії, клієнти розглядають купівлю стелажного обладнання б/в.

— Які існують ризики та позитивні сторони у придбанні стелажів, що були у використанні?

— Правду кажучи, у придбанні б/в стелажів завжди існує певний ризик, це як купити б/в автомобіль і тільки здогадуватися про його технічний стан, і що там приховано під шаром фарби, яка наносилася колишнім власником. Але це не наш випадок, так як компанія «Склад Сервіс» дорожить своєю репутацією і перш, ніж продати чи купити стелажі б/в, ми проводимо повний ретельний огляд конструкції. Ні в якому разі наші фахівці не візьмуться пропонувати клієнтові те, в чому не впевнені на всі 100%.

Зрозуміло, що практично кожен елемент стелажа піддається зносу впродовж усього строку використання. Щоб після покупки стелажів б/в уникнути проблем, пов'язаних з порушенням цілісності конструкції чи інших неприємностей, по-перше, необхідно врахувати кілька основних факторів: наявність технічних або корозійних пошкоджень, деформацій конструкції, інтенсивність експлуатації і хто виробник.

bu-stellazhi-razumnaya-ekonomiya-3.jpg (294 KB)З іншого боку, якщо стелажне обладнання експлуатувалося згідно з технічних вимог та за цей час використання показало себе надійним і зручним, то й боятися нема чого. Також б/в стелажі приваблюють ціною, вони значно дешевші за нові.

Позитивні моменти не закінчуються ціновою доступністю, якщо купувати стелажні системи б/в у перевірених постачальників, тоді ймовірність виникнення проблем з системами мінімізована. Можна розраховувати на швидку готовність б/в конструкцій, так як нова зазвичай робиться під замовлення і потрібен час на розробку та затвердження проєкту, виготовлення та доставку. Зовсім інша справа зі стелажами б/в, до використання можна приступити набагато швидше, вони є в наявності, зникають часові витрати на підготовку проєкту та виготовлення.

Ще плюс в тому, що такі стелажі можна допрацювати, використати як основу для індивідуального конструкторського рішення. При тому, що економія очевидна, ще є можливість отримати в результаті індивідуальний бюджетний варіант, який відповідає всім вимогам. У моїй практиці доводилося доукомплектовувати б/в конструкцію новими стелажами, що надійніше в плані безпеки та значно дешевше для клієнта.

— Чи існує якийсь алгоритм роботи з клієнтом і що можете запропонувати на даний момент?

bu-stellazhi-razumnaya-ekonomiya-1.jpg (311 KB)

— Звичайно, маючи багаторічний досвід роботи у складській галузі, ми цінуємо кожного клієнта і прагнемо в найкоротші терміни вирішити поставлене перед нами завдання. Пропонуємо тільки ті стелажі та обладнання б/в, за яке нам не доведеться червоніти — з достатнім робочим ресурсом і в хорошому стані. 

Обов'язково перед надходженням до замовника конструкція проходить ретельний огляд на наявність пошкоджень, корозії, вм'ятин і т.ін. Забезпечуємо супровід клієнта протягом всієї угоди — проєктуємо, здійснюємо доставку, надаємо гарантію, якщо необхідно, розстановку і монтаж стелажів на складі. У замовника є можливість отримати кваліфіковану консультацію наших фахівців в будь-який зручний час.

Крім того, ми допоможемо продати наявні б/в стелажі, зробимо це швидше і за реальну вартість. Клієнт економить і час, і нерви на реалізацію, не секрет, що це справа клопітка. А також може купити у нас інші стелажі. Ми максимально об'єктивно оцінюємо стелажну конструкцію та пропонуємо хорошу ціну, з урахуванням цінової політики на ринку складського обладнання.

Наші послуги мають ряд переваг, і в цьому можна переконатися особисто. У нас широкий асортиментом стелажів б/в, можемо запропонувати: фронтальні, поличні, в'їзні стелажі, а також мезоніни та обладнання для складу.


Як би там не було, але бажання заощадити кошти притаманне кожній людині. І тут потрібно пам'ятати, що купівля складських стелажних систем — це не витрати, а інвестиція. А щоб вона стала прибутком, до придбання потрібно підійти з усією серйозністю.