Безпека вашого складу: ключі до забезпечення

статті
Безпека вашого складу: ключі до забезпечення Безпека вашого складу: ключі до забезпечення Безпека вашого складу: ключі до забезпечення

bezopasnost-vashego-sklada-1.jpg (111 KB)

Щоб надавати якісний сервіс у сфері складських послуг, важливо забезпечити для персоналу безпечне використання обладнання та техніки. 

В роботі з вилковими навантажувачами й іншим вантажно-розвантажувальним обладнанням будь-яка необережність або недотримання заходів безпеки можуть призвести до нещасних випадків, а також до пошкодження конструкцій складу.

Основними критеріями для забезпечення максимального захисту є:

  • навчання, свідомість і відповідальність персоналу;
  • профілактика/технічний огляд складського обладнання;
  • своєчасне технічне обслуговування та ремонт.

Вкрай важливо, щоб персонал складу був належним чином підготовлений до правильного використання обладнання: на кону стоїть не тільки якість роботи складу, але й здоров'я, а в деяких випадках і життя співробітників. Насамперед імідж логістичної компанії базується на повноцінному забезпеченні безпеки її співробітників.

Запобіганню нещасним випадкам на виробництві сприяє створення спеціальних комісій з розробки правил безпеки. У пріоритеті регулярні інструктажі, навчальні курси, тренінги з техніки безпеки та охорони праці. Трудовим кодексом закріплені правила, знання яких допоможе мінімізувати шанс нещасного випадку, адже більшість аварій відбувається саме через необізнаність.

Так, наприклад, незнання елементарних особливостей стелажних конструкцій стає причиною травм на складі. Некомпетентність операторів в управлінні вантажно-розвантажувальною технікою призводить до пошкодження стійок рами та подальшого руйнування стелажа.

bezopasnost-vashego-sklada-2.jpg (209 KB)

Профілактичне обслуговування є основним заходом для забезпечення захисту від нещасних випадків при роботі з технікою та складським обладнанням. Відповідно до стандарту EN 15635, необхідно проводити щорічний огляд металевих стелажів, щоб оцінити стан всіх елементів установки.

Якщо ж має місце пошкодження життєво важливих елементів або є необхідність в заміні деталей, частин конструкцій - однозначно потрібен своєчасний ремонт. Спеціалісти сервісного обслуговування визначають стан пошкоджених компонентів, порівнюють ризики та приймають рішення щодо заміни або комплексного ремонту обладнання. Безпека складу в більшості залежить від надійності встановлених стелажних конструкцій — монтаж і демонтаж систем повинен проводитися професіоналами.

Аналогічно і з вантажною технікою: купуючи навантажувач для складу, потрібно враховувати надійність постачальника, стан техніки, можливість надання подальшого сервісного обслуговування тощо. Важливо проводити регулярну перевірку стану навантажувачів, конвеєрів, підйомного обладнання та інших механізмів, освітлення, електромереж і щитків.

Компанія «Склад Сервіс» забезпечує монтаж і демонтаж стелажів будь-якої складності у відповідності з усіма стандартами безпеки. Наші фахівці якісно проведуть сервісний огляд вашого складського обладнання. Ми здійснюємо сервісне обслуговування всіх типів стелажних систем, а також вантажно-розвантажувальної техніки.