Забезпечити доступ і можливість повноцінного переміщення в громадських місцях для людей з обмеженими можливостями - це важливе завдання для будь-якої держави, що виконується шляхом застосування соціальних гарантій, програм, проєктів та ін. Справа навіть не в гуманності, а у ставленні до проблем і потреб маломобільних громадян.

В даний час до реалізації допомоги таким людям підключаються не лише громадські організації, комунальні служби, а й бізнес, що не може не радувати. За статистикою в Україні близько 6% населення складають люди з обмеженими можливостями, створення найбільш комфортних умов для їх життя - є невід'ємним показником рівня свідомості суспільства.

Що таке безбар'єрне середовище?

Під безбар'єрним середовищем треба розуміти доступність як транспортної та вуличної інфраструктури населених пунктів, так і архітектурної - будівель і споруд, що підвищує рівень самостійності і незалежності людей з обмеженими фізичними можливостями.

Не секрет, що для таких осіб безперешкодний доступ до громадських об'єктів, пересування транспортом і по місту в цілому, є проблемою. Вирішити це допомагають пандуси та підйомні платформи (підйомники), що дозволяють подолати сходинки або незначні бар'єри на інвалідному візку. Завдяки такому обладнанню легкий та безпечний заїзд або вхід гарантовані.


Які норми регулюють універсалінсть середовища?

З квітня минулого року в Україні діють будівельні норми, якими передбачені доступність та інклюзивність будівель і споруд. Тепер при будівництві об'єктів необхідно обов’язково враховувати норми доступності та безбар'єрного середовища. Це означає, що кожна нова будова буде повністю доступна і будь-яка людина, незалежно від її можливостей, зможе вільно користуватися державною або комерційною послугами, потрапити безперешкодно до об'єкта або всередину приміщення і т.ін. Наприклад, нову будівлю поліклініки належить обладнати для доступності людини в інвалідному візку. В такому випадку, стороння допомога не потрібна буде і можна самостійно подолати як сходинки, так і невеликі перепони.

25f45523f3d44922120e35e5ab0b046e.png (175 KB)

Що робити зі спорудами, які будувалися до впровадження норм про інклюзивність? 

69bc159ca23c3c1fb7625343162f8df8.png (157 KB)

Виявляється, у разі реставрації чи ремонту цих споруд, то такі роботи обов'язково повинні відповідати нормативним вимогам інклюзивності. Про вирішення проблеми доступності в подібній будівлі, на прикладі впровадженого проєкту, розповів Михайло Дрожжин, менеджер з продажу підйомних столів і консольних підйомників відділу складської техніки компанії «Склад Сервіс»:

— До нас звернувся замовник, Київський академічний драматичний театр на Подолі, в особі головного інженера.  Необхідно було провести демонтаж старого обладнання, а на його місце виготовити й встановити підйомну платформу, яка б дозволила відвідувачам театру вільно долати перешкоду висотою 2 метри.

 

Під час відвідування об'єкта з'ясувалося, що плитку на підлозі неможливо демонтувати, тому прийнято рішення виготовити пандус для заїзду. Головна складність полягала в тому, що необхідно було щоглу підйомника встановити на місце існуючої, але і з цим наша монтажна бригада успішно впоралася. У підсумку, підйомник надійно прикріплений до стіни, обладнаний на платформі огорожами та пультом управління, забезпечено комфортний заїзд на саму платформу.

Наша компанія вже більше 15 років займається поставками складського та підйомного обладнання, ми пропонуємо повний спектр послуг від проєктування до монтажних робіт, з подальшим гарантійним обслуговуванням. Ми:

  • постачаєм підйомне обладнання;
  • встановлюєм підйомники різної конфігурації;
  • здійснюєм монтажні та пусконалагоджувальні роботи своєю бригадою монтажників;
  • в обов'язковому порядку проводимо тестування встановленого обладнання;
  • організовуємо доставку в будь-яке місто України та на експорт.

У наших силах вирішити задачу з постачання та встановлення підйомного обладнання для осіб з обмеженими можливостями та створити безбар'єрне середовище. Компанія «Склад Сервіс» надає гарантію на всі підйомники, а також забезпечить післягарантійне обслуговування встановленого обладнання.