Поки ви просто викидаєте сміття, європейські партнери заробляють на ньому гроші!

статті
Поки ви просто викидаєте сміття, європейські партнери заробляють на ньому гроші! Поки ви просто викидаєте сміття, європейські партнери заробляють на ньому гроші! Поки ви просто викидаєте сміття, європейські партнери заробляють на ньому гроші!

Заробити на смітті 2 тисячі гривень та скоротити витрати на податковий збір? Жарт? Аж ніяк. Українські комунальні господарства, великі виробничі підприємства, а також представники ОСББ вчаться отримувати користь від переробки вторсировини. Європейці залюбки діляться особистим досвідом та закликають світ переходити на використання пластикових сміттєвих контейнерів. 

Як європейські підприємці збагачуються на відходах та за що полюбили пластикові сміттєві контейнери?

Тема ресайлінгу щодня набуває більшої актуальності. Планета знаходиться на межі екологічної катастрофи і, здається, розуміння цього факту прийшло до всіх. Вибір сортування відходів стає трендом, ознакою цивілізованості. Європейці вже відкрили для себе практичні рішення по утилізації та сортуванню сміття використовуючи пластикові сміттєві контейнери. Більш того, вони переконанні, що відходи можуть бути не тільки згубними, але й приносити суттєву вигоду… 

Оцінити плюси та підвищити економіку своїх організацій від переробки відходів вже встигли підприємці Швеції, Німеччини, Великобританії, Японії. Їх досвід абсолютно змінює ставлення до сміття. Адже для європейців - це не просто мотлох від якого треба спекатись. Відходи набувають статусу цінного джерела доходу, який, до того ж, впливає на еко-благополуччя навколишнього середовища. Яку ж вигоду можна отримати взявши за звичку щоденне сортування сміття в пластикових контейнерах? Нижче наведено реальні приклади «збагачення» закордонних компаній, а також перші кроки українців в цьому напрямку:

eb8378ab316a019857fe85af240e790d.png (492 KB)

  • Швейцарці безумовні лідери в питанні утилізації та переробки ТПВ. Майже всі типи сміття там отримують шанс на  «друге життя». Так, наприклад, з пластику виготовляють одяг та пляшки для напоїв, металеві бляшанки, після переробки стають матеріалом для вело- та мототехніки і т.д. Утилізується майже все. А те, що не підлягає  переробці, швейцарці спалюють, забезпечуючи отриманою енергією 30% електростанцій країни!
  • Чорний, коричневий, зелений, жовтий - для німця не просто перелік кольорів. Кожен свідомий громадянин Германії асоціює ці слова з несортованим сміттям в чорному контейнері, харчові відходи в коричневому, використаний папір, пластик та кольорове скло для інших кольорів, відповідно. Більша частина викинутої сировини тут спалюється.  «Сміттєвою» електроенергією тут освітлюють більше 12% будинків. 

Гроші з нічого: як українці заробили 2 тисячі гривень на відходах?

Об’ємам українського сміття заздрять чи не всі цивілізовані країни світу. Щотижня один середньостатистичний українець виносить в урну 1-1,5 кг відходів. Це близько 80 кг за рік. Торговельні майданчики, малі та великі підприємства, офісні центри - в рази більше. І все б нічого, проте на відміну від прогресивної Швеції, на звалищах нашої країни «спочиває» більше 95% не сортованого мотлоху! А якби ми освоїли простий механізм сортування, обсяг звалищ зменшився би в кілька разів, а здача вторсировини принесла б суттєві дивіденди! До того ж, утилізувати, отримуючи прибуток на придбання, наприклад, нового обладнання для організації, можливо майже все. А саме: 

  • офісний використаний папір;
  • картонну тару без плівки;
  • рекламні буклети та листівки;
  • текстильні відходи;
  • пластикову тару від йогуртів, молока, тощо. 

Практичним досвідом сортування та заробітку поділились жителі однієї київської багатоповерхівки. Так, одного разу, на імпровізований раді, мешканцями було прийнято рішення про покупку сортувальних пластикових контейнерів для сміття та укладання договору з переробним підприємством. Процес запустився швидко і ось результат: за три місяці збору та “продажу вторсировини, організовані київляни виручили 2160 грн! Отримані кошти було направлено на покращення ситуації з освітленням в під'їздах та благоустроєм газонів у дворі. 

Подібну ініціативу також стали переймати прогресивні українські компанії, офісні та житлові комплекси, а також служби ЖКП, адже переваги такого «поводження» зі сміттям очевидні:

  • реальний заробіток на збуті відсортованої сировини;
  • можливість знижувати витрати на сплату комунальних, податкових, кредитних платежів (згідно з поправками до Закону України  «Про відходи» Статті 38 (частина І) КУ від січня 2018 року  «Про організаційно-економічні заходи по забезпеченню утилізації відходів»;
  • порятунок світу від екологічної катастрофи. 

Тепер і українські підприємці, при виконанні умов сортування сміття та впровадження у виробництво маловідходних технологій, можуть не тільки покращити якість життя, але й отримати суттєві дивіденди. Так чи варто зволікати з придбанням баків для раціонального використання відходів?

62bf99b42a08b15d3050fdadf1d06675.jpg (600 KB)

Пластикові мусорні баки: свідоме рішення Європи.

На сьогоднішній день, питання порятунку Землі від сміття активно популяризується в ЗМІ, вводиться окремою дисципліною в школах, що вже приносить перші «плоди». Проте, поряд із свідомістю та величезним бажанням виправити екологічну ситуацію, стоїть ряд труднощів. Одна з них - збір відходів, адже «старигани»-металеві контейнери не справляються з поставленим завданням. Пластикові сміттєві баки з кришкою - ось чому давно надали перевагу Німеччина, Австрія, Польща. Завдяки своїй довговічності та транспортабельності такі ємності спрощують процес  «боротьби» з утильсировиною та приносять фінансову вигоду.

На вулицях європейських країн не зустріти металевих сміттєвих баків. Металеві урни вичерпали себе, поступившись дорогою більш ергономічним послідовникам. Переваги пластикових сміттєвих контейнерів помітні, що називається «неозброєним оком»:

  • естетичний зовнішній вигляд (акуратні, легко миються);
  • довговічність (не іржавіють, не деформуються, не потребують особливого догляду);
  • термостійкість (не тріскаються, витримують морози та спеку);
  • легкість, компактність та транспортабельність (зручні при перевозці та встановленні на різноманітних поверхнях);
  • стерильність (легко миються, запобігають розвитку бактерій);
  • економічність (служать близько 20 років). 

Пластиковий сміттєвий контейнер - надійний помічник при зборі відходів. Не потребуючи спеціального догляду, служитиме кілька десятків років. А у випадку зносу чи несправності - також підлягає переробці. Суцільна користь! Залишилось визначитись з потрібним об'ємом.

Пластикові сміттєві контейнери: що для чого?

Тари з пластику для сміття - ідеальна альтернатива при виборі ємності для відходів. Великі промислові компанії, торгівельні центри та невеликі виробничі підприємства вже перейшли на їх використання. Завдяки компактним розмірам, вибрати місце для встановлення контейнеру не складе проблеми. Кожна з ємностей, незалежно від габаритів, легка та оснащена спеціальними підложками та колесиками для легкого переміщення. Захисні люки та кришки запобігають розповсюдженню запахів та зберігають «вміст» всередині. 

Компанія «Склад Сервіс» пропонує величезний асортимент пластикових контейнерів, виконаних за європейськими нормами для різноманітних цілей. Який же обрати: класичний наземний пластиковий бак для відходів чи інноваційний підземний? На 240 літрів чи на 1100? Розбираємось разом. 

 
d53ba4e9748f93a60ea33dfb0ded5ec0.jpg (376 KB)

Пластикові сміттєві баки для ТПВ оснащені міцними прогумованими колесиками, що дозволяє пересувати їх без зусиль.  Гладка поверхня сприяє ефективному усуненню пилу та забрудненню з поверхні. В наявності контейнери об'ємом: 

  • невеликі на 120, 240 та 360л - оптимальний варіант для використання на територіях котеджів, дачних ділянок, офісних відділів. Доречно використовувати як на вулиці, так і в закритому приміщенні. Завдяки компактним розмірам, запросто проходять в звичайний дверний отвір. 
  • середні на 660 та 770 л - підходять для експлуатації в житлових комплексах, невеликих дворах, кафе, підприємствах з середнім оборотом сміття. Виконані в стандартном зеленому та сірому кольорах, проте, за необхідності, можна замовити бак в іншому кольорі. 
  • великі на 1100  - призначені для збору відходів на території великих фабрик, торгівельних центрів, житлових комплексів. 

Підземні контейнери для збору сміття. Підземні ємності для відходів - доволі новий продукт на українському ринку. Такий бак здатен вирішити одразу кілька задач: по-перше, відпадає питання про пошук місця для встановлення баку (він розташовується під поверхнею грунту); по-друге, позбавляє від небажаних запахів; по-третє, знижує витрати на логістику (один сміттєвий бак об'ємом на 5 тисяч літрів, легко вміщує в собі відходи, призначені для 4 контейнерів, ємністю в 1100л). 

Заглиблені контейнери призначені для збору твердого побутового сміття. Відрізняються високою якістю та простотою в використанні. А розташування під землю, робить їх недоступними для гризунів та проникнення бактерій. Компанія «Склад Сервіс» пропонує на вибір 3 типи підземних тар:

  • підземні сміттєві контейнери - встановлюються на відстані 2 метрів під землею;
  • напівпідземні сміттєві контейнери німецького виробництва «SULO», об'ємом 3/4/5 м3 підійдуть для збору текстильних, паперових, скляних та пластмасових відходів; 
  • підйомна система для підземних сміттєвих контейнері - ультрасучана конструкція, створена для полегшення роботи представників ЖКП, будівельних фірм, адміністративних підприємств. 

Обрати великий пластиковый контейнер чи маленький контейнер для сміття на колесах - менеджер «Склад Сервис» надасть консультацію та допоможе визначитись з продуктом. Головне - свідоме ставлення до того, що сприяє екологічній чистоті.

Рішення від Склад Сервіс
Пластикові сміттєві баки на 240 л Пластикові сміттєві баки на 240 л Пластикові сміттєві баки на 240 л
Топ продажів
На складі
від 5 шт.
  • Велика ємність і зручність у використанні
  • Зручне рішення для заміських територій
  • Можливість обслуговування комунальною технікою
  • Опціонні деталі для підвищення ефективності
підходить для
ЖК
Приватні будинки
Навчальні заклади
Бізнес-центри
Ресторани

Опис конструкції Продумана конструкція баків SULO забезпечує їм стабільно високий попит і допомагає продовжити термін інтенсивної експлуатації до 10 років і більше. Баки SULO відрізняються суцільнолитою конструкцією з первинного поліетилену, що підвищує зносостійкість ємності. Міцність досягається

Докладніше
Пластикові сміттєві баки на 360 л Пластикові сміттєві баки на 360 л Пластикові сміттєві баки на 360 л
  • Максимальна ємність для двоколісного бака
  • Висока міцність і надійність
  • Тривалий термін експлуатації
  • Можливість обслуговування комунальною технікою
підходить для
Котеджі
Приватні будинки
ЖК
Клінінгові компанії
Дачі

Опис конструкції Двоколісні баки SULO не мають аналогів щодо довговічності і надійності насамперед завдяки якісній сировині, продуманому дизайну і великій товщині стінок із ребрами жорсткості. Пластиковий матеріал має свої переваги: на відміну від металу, він набагато легший у використанні; гладкі

Докладніше