Крах стелажів: чи справді нас це не стосується?

Олексій Кузьменко, директор з розвитку компанії «Склад Сервіс»

Як і багато іншого обладнання, сучасні стелажні системи набагато надійніші, ніж конструкції 70-90-х років, однак переоцінювати рівень їх безпеки не варто. Разом з удосконаленням систем зберігання змінилися й умови їх експлуатації: склади стали вищі, навантаження більше, інтенсивність обробки вантажів зросла в рази, з'явилися нові типи складської техніки і виросла їх швидкість роботи. При цьому забезпечення безпечних умов експлуатації складу залишається найважливішим завданням будь-якого сучасного підприємства, адже від цього залежить не тільки збереження вантажів і устаткування, але і здоров’я, а часом і життя персоналу.

Вибираючи неякісні стелажі, компанія ризикує зазнати серйозних матеріальних збитків, адже втрати в разі падіння стелажів не зрівняти з економією, отриманою при їх покупці. Як то кажуть, скупий платить двічі.

Однак якісні конструкції стелажів, навіть з великим запасом несучої здатності, на жаль, ще не дають повних гарантій безпеки їх експлуатації. Адже основна причина виникнення аварій на складі – це «старий добрий» людський фактор. Навантажувальні роботи ведуться людьми, людям властиво помилятися, а найменша неточність, помилка, втрата концентрації оператора навантажувача або штабелера може призвести до пошкодження стелажів. Наслідки таких аварій можуть бути різні – від невеликої деформації стійки до краху стелажних конструкцій з товаром за принципом доміно, що стане причиною багатомільйонних збитків, а можливо, і людських жертв.

Щоб знизити ймовірність виникнення аварії або нещасного випадку на складі, потрібно дотримуватися загальновідомих принципів.

Прості правила безпечної роботи на складі:

  • Заборонено експлуатувати стелажі, якщо якісь їхні елементи мають видимі деформації або пошкодження.
  • Періодично потрібно перевіряти елементи стелажів на предмет пошкоджень та дефектів – своєчасне виявлення неполадок попередить більш серйозні наслідки.
  • Заборонено самостійно встановлювати заново або додавати яруси зберігання, вносити будь-які зміни в параметри конструкції.
  • Співробітники, які працюють зі стелажами, обов'язково повинні пройти інструктаж із техніки безпеки й охорони праці, а оператори вантажної техніки – відповідне навчання.
  • Заборонено перевищувати допустиме навантаження на яруси стелажів.
  • Слід правильно навантажувати секції стелажа: найважчі вантажі розміщувати на підлозі, а піддони встановлювати спочатку по краях секції і тільки потім по центру.
  • Встановлювати і знімати вантажі слід акуратно, без різких ривків і кидків, щоб не пошкодити товари і конструкцію стелажів.
  • При роботі зі стелажами допускається використання тільки справної вантажної техніки і тари (піддони, ящики).
  • Щоб уникнути падіння вантажів із піддонів необхідно правильно і рівномірно розміщувати на них товари, не допускаючи зміщення центру ваги, а також по можливості фіксувати товар на піддоні за допомогою стрейч-плівки.
  • Після установки стелажного обладнання на складі повинна бути нанесена сигнальна розмітка жовтого кольору, яка дозволить розмежувати пішохідну і робочу зони.

Наведені вище рекомендації є необхідними, але далеко не достатніми умовами для безпечної експлуатації стелажів. Для організації максимально безпечних умов роботи можна і потрібно застосовувати також спеціальні елементи захисту стелажних конструкцій та інших об'єктів інфраструктури.

 Традиційні системи захисту

До недавнього часу на українському ринку були представлені лише найпростіші і доступні варіанти систем захисту стелажів, зокрема металеві відбійники. Хоча доступні вони тільки на перший погляд, але про все по порядку.

Чим хороші такі системи? Вони являють собою огородження жовтого або оранжевого кольору, які навіть візуально привертають увагу і дозволяють операторам краще орієнтуватися в стелажних проходах. Але головна перевага металевого відбійника в тому, що він приймає на себе удар вантажної техніки, якщо та помилково заїхала далі, ніж належить. Причому захист встановлюється на невеликій відстані від стійки, завдяки чому навіть сильний удар навантажувача не дозволить зруйнувати стелаж, хоча сам відбійник при цьому частково деформується.

На жаль, цей простий, але дуже важливий елемент безпеки складського господарства українські підприємства використовують далеко не завжди. А якщо і використовують, то захищають не всі стійки стелажів, а тільки торцеві частини рядів і арочні проїзди, де ризик аварії найбільш високий. Але віддамо належне і таким рішенням – це все одно краще, ніж нічого.

Водночас не можна не відзначити, що звичайні металеві відбійники мають і ряд недоліків. Зокрема, при регулярних ударах вантажною технікою вони деформуються, наближаючись до стійки, і в певний момент вже не можуть служити надійним захистом. Більш того, від сильного удару їх може «вирвати з корінням» незважаючи на те, що вони кріпляться на 4-6 анкерних болтах. Якщо компанія хоче і далі підтримувати безпеку на своєму складі на високому рівні, їй доводиться ремонтувати старі відбійники або змінювати їх на нові. Це додаткові гроші і дорогоцінний час, які можна направити на інші, більш важливі цілі. До того ж встановити новий або відремонтований захист на тому ж місці технологічно не можна.

Точно сказати, чи доведеться міняти металеві відбійники через 3 місяці, рік або 5 років, неможливо – це залежить від багатьох параметрів, як-от розмір складу, інтенсивність роботи, типи техніки і її кількість, кваліфікація персоналу і т.д. Але практика показує, що зношується такий захист досить швидко, і тоді з'являються додаткові витрати на оновлення та ремонт відбійників, що нівелює їхню початкову низьку вартість. Ці нюанси досить прості, але мало хто про це замислюється під час придбання стелажів.

Сучасні системи захисту

Але є і більш прогресивний варіант захисту складського обладнання – в Європі вже понад 10 років використовуються так звані гнучкі пластикові або металопластикові відбійники. Служать вони набагато довше, ніж металеві аналоги, що є їх основною, але далеко не єдиною перевагою.

Конструкція пластикового захисту складається з ударостійкої піни, навколо якої розташовується ще більш щільний спеціальний пластик. У момент удару одна частина енергії поглинається конструкцією захисту, а інша гаситься і повертається до вантажної техніки, відпружинюючи її в зворотному напрямку. Завдяки цьому гнучкі відбійники можуть тривалий час відчувати сильні удари і після короткострокових пружних деформацій повертати собі первісну форму.

Переваги гнучких захистів:

  • дуже довгий термін служби – на практиці часто понад 10 років;
  •  економія коштів за рахунок тривалого використання;
  •  захищаються не тільки стелажі, а й вантажна техніка;
  • за рахунок гнучкості відбійників їх основу неможливо вирвати з підлоги;
  • стійкість до корозії і дії агресивних речовин;
  •  простота використання й обслуговування (можлива заміна своїми силами);
  •  невелика вага і матеріали, що на 100% переробляються (турбота про екологію).

Деякі українські бізнесмени і логісти, які вже чули про подібні системи захисту, частіше за все не брали їх до уваги, оскільки вони в кілька разів дорожчі, ніж металеві. Описані вище переваги, швидше за все, при порівняльному аналізі не враховувалися. Але ж саме вони призводять до того, що використання пластикових відбійників значно вигідніше, ніж металевих.

Маючи досвід реалізації складних проектів по обладнанню складів стелажними системами і забезпечення їх безпеки, компанія «Склад Сервіс» сьогодні пропонує також сучасне ноу-хау від передового виробника систем безпеки – бельгійської компанії Boplan.

Дуже сподіваємося, що ця стаття допоможе багатьом українським логістам, а також власникам підприємств приймати більш зважені рішення щодо комплектації стелажів захисними елементами.