Купуючи систему для складування вашого товару, не забудьте спланувати ідеальний набір стелажних аксесуарів.

Зі словника:
Аксесуари – це допоміжні деталі, призначені для доповнення або розширення функціоналу того чи іншого предмета. Можуть бути ключовим або завершальним елементом в процесі його експлуатації.

Головним аргументом при підборі додаткових опцій для стелажів, є вид товару або вантажу, який ви будете зберігати. Головний, але не єдиний. Наприклад, для багатьох товарів і вантажів може підійти кілька видів поличного перекриття.

Як вибрати саме той варіант, який максимально підійде вам і за ціною, і за технічними характеристиками? Давайте розглянемо всі можливі варіанти аксесуарів для стелажів. Знайомство з ними дозволить вам зробити правильний вибір.

Полиці для стелажів – що вибрати ДСП, метал або сітчасті?

Полиці з ДСП – відмінний варіант для зберігання сухих товарів, упакованих в грубі коробки або ящики. Головна конкурентна перевага полиць з ДСП – низька ціна. При цьому вони несуть чималий функціонал – здатні витримувати як невеликі навантаження, так і вантажі не менше, ніж полиці з металу.

Полиці з ДСП можна адаптувати під будь-який тип поличкових стелажів, а також палетних стелажів при організації палетно-поличного зберігання.

Всіх наших клієнтів цікавить питання: прогинаються такі полки під великим вантажем? Так, прогинаються якщо їх використовувати без спеціальних металевих перемичок.

06c137cd6cdeaf3294060819162d8214.jpg (50 KB)

Всі полиці з ДСП шліфуються.

Як бачимо на фото, металеві перемички надійно укладаються на траверси стелажів. Приварені до перемичках кронштейни фіксують полку, тим самим запобігають її перекидання, така конструкція не дозволить полиці просісти під вагою. Полиці можуть бути накладні і вкладаються.

Пофарбовані порошковою фарбою полиці з ДСП прослужать вам набагато довше.

Також ДСП можна забарвити порошковою фарбою. Завдяки чому досягається висока ступінь захисту панелі від вологи, тепла і механічних пошкоджень. Крім того, пофарбована полку має привабливий зовнішній вигляд.

Ви зупинили свій вибір на полицях з ДСП? Переходьте за посиланням і вивчіть цей товар більш детально. Ціни та якість вас приємно здивують.

Металеві полиці – це саме той товар, про який можна сказати, що його ціна відповідає якості. Призначені для зберігання великого спектру товарів або вантажів, як по габаритах, так і за масою, а також різного цільового призначення. Сфера застосування даного типу полиць – це складські приміщення, архівні, офісні, магазини, СТО та багато інших. Особливо вони незамінні в неопалюваних і сирих приміщеннях.

ff4ecc0793b0cdf3f7591987823f5680.jpg (20 KB)

Металеві полиці можна замовити будь-яких розмірів під будь-які типи поличкових стелажів і палетних стелажів, які встановлені на вашому складі.

Полиці збираються з оцинкованих або забарвлених порошковою емаллю панелей.

Відразу поспішаємо відповісти на ваше запитання про матеріалі. «Склад-Сервіс» пропонує панелі виконані зі сталі, товщину якої вибираєте ви. Чим товще сталь, тим панель дорожче. Тому варто заздалегідь продумати ступінь навантажень, які ви збираєтеся покласти на полиці, щоб не переплатити. Але як показує практика, краще заплатити більше і міцніше спати.

ae7c02bbc75419029ba42398b1d9ed22.jpg (38 KB)

Ще один плюс в бік металевих полиць – кожна панель має ребра жорсткості, завдяки яким ви можете навіть не переживати про те, що полки прогнуться під вагою. Купуючи металеві полиці для стелажів, ви отримуєте гарантію якості та повну впевненість в тому, що вони прослужать вам дуже довго.

Головна перевага сітчастих металевих полиць  легкість конструкції і відповідність високим протипожежним вимогам. При цьому вони ненабагато поступаються в експлуатаційних характеристиках своїм аналогам: полиці з ДСП і металевих полицях.

79f95bac0c90874c0e395ff9ad1ef67d.jpg (73 KB)

Сітчасті полиці дуже легко встановлюються і також легко знімаються. Їх зберігання займе дуже маленьку частину вашого складу.

Гратчасті полиці дають вам можливість організувати на палетних стелажах зберігання не тільки паллетированных, але і штучних товарів. На полиці можна складувати вантажі будь-яких розмірів: коробки, контейнери, товари в рулонах і багато іншого.

Сталевий дріт високої якості і приварені до решітці ребра жорсткості дозволяють конструкції витримувати до 1000 кг розподіленого навантаження.

Якщо ви ще сумніваєтеся, які полки вибрати для ваших стелажів, подивіться приклади реалізованих нами проектів та зробіть свій вибір:

Сітчасті металеві полиці для палетних стелажів.
Стелажі для метизів і кріпильної продукції.

Як розділити складське приміщення на кілька зон?

Таким питанням часто задаються власники великих складських приміщень або ті, у кого бізнес передбачає ведення двох або декількох різних напрямків.

02bfd284dd6f97aaeceb60af213ae043.jpg (43 KB)

Установка складських огорож дозволить зручно розмежувати складське приміщення на секції.

Ми готові вирішити цю задачу. За допомогою складських огорож ваш склад можна розділити на окремі функціональні зони з різними призначення.

Огорожі збираються з елементів складських стелажів. Можуть бути сітчасті (осередок 25х50 мм) абосплошны (листи товщиною 0,6-0,8 мм). Висота огорожі визначається замовником, а вже від висоти буде залежати ширина профілю стійок і траверс. Для проїзду техніки і проходу людей проектуємо та встановлюємо ворота і хвіртки індивідуальних розмірів, згідно вашим вимогам.

Встановлювати захисні системи на складі чи ні?

В європейських країнах це питання вже давно не ставлять, оскільки знають, що безпеки краще не економити. Захист стійок рам і стелажів – це завершающе-ключовий елемент при експлуатації складських систем. 

«Склад-Сервіс» пропонує два типи захисту стелажних систем: металеві та гнучкі захисні системи стелажів.

703fa320c5dce7e8fc025f1fc9da11f3.jpg (77 KB)

Металева захист стелажів пофарбована в яскраво-жовтий колір, що дозволяє її елементів не зливатися з підлогою і бути завжди в полі зору.

Металеві захисні системи – доступний і надійний спосіб захисту не тільки стелажів, але і вантажу, який там зберігається. Елементи захисту кріпляться до підлоги біля стійок або рам стелажів. Металеві захисту виготовлені з сталі (4-5 мм) і можуть витримувати сильні удари важкої складської техніки.

ddc058f76e50c15979ddbe629c006c7e.jpg (51 KB)

Гнучкі захисні системи Boplan виготовлені з міцного спеціального пластику. У середині конструкції поміщається внутрішня ударостійка піна. Унікальність даної захисту полягає в тому, що вона амортизує удар та зберігає не лише стелажі, але і техніку. За допомогою спеціального інструменту з легкістю насаджується на профіль рами будь-якої товщини (від 75 до 120 мм). Захист щільно обхоплює стійку і надійно захищає її від пошкоджень.

Фронтальні захисту рам виготовлені з такого ж міцного пластику і виконуються в різних конфігураціях. Надійно кріпляться до підлоги анкерними болтами. На відміну від металевих захистів, пластикові не вимагають додаткового обслуговування (фарбування), стійкі до корозії і не деформуються при ударі. Дуже довгий термін служби – на практиці часто більше 10 років.

Стіни вашого складу або виробництва можуть захистити гнучкі огорожі і поручні безпеки. Також з допомогою гнучких огороджень виробництва Boplan можна розділити потоки людей і транспорту в проходах або інших жвавих зонах.

a84437eca3fad983cba0616df80a533e.jpg (22 KB)

Хочеться виділити, що представлена конструкція багато раз перевірено. Випробування показали, що вони можуть витримувати удари 3,5-тонних навантажувачів на високій швидкості. Система надійно кріпиться до підлоги і при зіткненні не відриваються, а гнучкі перила відновлюють первісну форму.

Список переваг і вигод, які дає вам установка такого захисту, можна продовжувати дуже довго.