Минулого року ринок міркував, чи можлива реалізація проєктів під час широкомасштабної війни? Сьогодні можемо відповісти – так. Sklad Service розказує, чим живе ринок складського обладнання, техніки й тари в Україні, чи відновився попит та як змінилися запити.

Напрям стелажних конструкцій

В аналогічному періоді минулого року ми писали, що «попит на стелажні системи з моменту воєнних дій перерозподілився та зазнав суттєвих змін». Придбання нових конструкцій було суттєво знижено і навіть ті компанії, бізнес яких зосереджений в центральних та західних регіонах України, віддавали перевагу вживаним конструкціям. Кількість запитів на них становила 20-30% від загальних, тоді як до війни було менш як 10%.

Зараз ринок поступово відновлюється, бачимо це і по стану справ у наших партнерів. Взяти хоча б нашого основного постачальника в Україні – “ІПРІС ПРОФІЛЬ” – компанія нарощує виробництво та планує запуск нових товарних лінійок.

Тож продажі повертаються на рівень 2021 року, але вживані конструкції все ще мають стабільно високий попит. За 6 місяців 2023 року «Склад Сервіс» реалізували 345 проєктів на 35 000 палетомісць та 8 500 кв. м. поличкового зберігання. Щодо географії запитів, вони надходять з усієї території України, крім зони бойових дій. Щоб швидко відпрацьовувати їх – зараз терміни поставки зі складу становлять до 1 дня, під виробництво 21-30 календарних днів – тримаємо також щільні контакти з нашими постійними постачальниками в Європі.

Напрям навантажувальної техніки

Кардинальні позитивні зміни відбулися в сегменті навантажувальної техніки порівняно з аналогічним періодом минулого року. Темпи попиту зросли й вже перевищують довоєнний рівень. На додаток, збільшились продажі електротехніки абсолютно всіх типів. За пів року «Склад Сервіс» реалізували понад 80 проєктів, це більш як 100 одиниць техніки, виграли декілька великих тендерів. Тренд позитивний: зацікавленість є як від комерційного сектору, так і держаних установ.

Потреба в техніці суттєво зросла. У зв'язку з чим ми значно збільшили поставки нової техніки для клієнтів. На додачу до цього, суттєво розширили кількість партнерських майданчиків з підбору вживаної техніки в ЄС – до 10.

Напрям пластикової тари та тари для твердих побутових відходів (ТПВ)

Ринок пластикової тари та ТПВ також успішно розв’язав питання минулого року – зміни постачальників. Ми писали, що пошук нових постачальників потребував «уваги не лише до якості тари, а також врахування платоспроможності замовників та розуміння того, що великих інвестицій в такий час не буде».

«Склад Сервіс» з викликом впоралися. По-перше, продовжили працювати з компанією SULO Deutschland GmbH (Німеччина) у напрямку сміттєвих баків, по-друге, розпочали співпрацю з новими європейськими постачальниками з Бельгії – напрям пластикові піддони, Польщі – напрям пластикові лотки, ящики, великогабаритні контейнери BigBox та єврокуби та Чехії – напрям ТПВ.

Все це дозволило реалізувати змістовно різні проєкти. Наприклад, проєкт з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). Проєкт в рамках міжнародної технічної допомоги: „Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля”. Метою проєкту є будівництво сортувального центру для сміття та управління відсортованими твердими побутовими відходами. Сміттєві баки для громад, збір сміття для сортування та переробки.

Ще один проєкт разом з комунальним підприємством КП Віднова. Поставка сміттєвих баків на 120 л з логотипом в кількості 1221 шт., а також з департаментом житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради – поставка сміттєвих баків на 1100 л в кількості 780 шт в м. Черкаси.

Маємо проєкти, що вимірюються поставкою в декілька фур, наприклад для «Омега-Автопоставка» – 5 фур кольорових лотків поїхали у Львів та в Харків.

Констатуємо попит на єврокуби – це тара для рідких та сипких матеріалів. Має тривалий термін експлуатації, чудово витримує штабелювання, чи заглиблення. Через технічні характеристики, а також низку інших подій в країні, попит на єврокуби наразі доволі стрімко зріс. 

Напрям автоматизованих систем

Падіння платоспроможності, звуження ринку, пауза мільйонних проєктів визначали минулий рік. Цього року констатуємо, що ринок активно переформатовується, шукає мобільні адекватні рішення. Компанії із зацікавленістю дивляться в бік швидкомонтованих складських будівель та конвеєрних систем.

Спираємося у висновках на завершені проєкти наших замовників, нові запити та укладені угоди. Наприклад такі як, запуск проєкту автоматизованої палетної конвеєрної системи або проєкт зі спіральним конвеєром.

Серед завершених вже цього року: "Глобинський м'ясокомбінат" (Полтавська обл.), "ОПОС" (мобільні палетні системи, Волинська обл.), "Сузір'я" (конвеєрна система для спуску товарів, Львівська обл).

На фініші ще декілька цікавих проєктів по швидкомонтованім складським будівлям та по шатловим палетним системам.

Тренд ринка – оптимізація всього: місць зберігання, площ пакування, людського ресурсу. Від інтеграторів це вимагає розширення портфеля постачальників. Тому «Склад Сервіс» продовжила та розширила співпрацю з європейськими постачальниками палетообмотувачів, палетних ліфтів, конвеєрів тощо. Разом з PROTAN ELMARK Sp.z o.o., Польща – плідно працюємо над проєктами швидкомонтованих споруд. 

Колаборації, маркетинг та навчання

Якщо зробити проміжний підсумок, то колаборації, швидкість реагування на запити та наявність ресурсів визначають стан будь-якої компанії. Про себе маємо відзначити, що команда «Склад Сервіс» надзвичайні молодці.

За це півріччя фахівці всіх наших департаментів продажів успішно завершили практичний тренінг від Вадима та Анастасії Марценко на тему “Продажі, сервісне обслуговування та взаємодії з клієнтами”. На додачу, кожен департамент мав внутрішні заходи.

Наприклад, лише за пів року у департаменті стелажних систем відбулося 4 тренінги з підвищення кваліфікації фахівців зі складського обладнання, а фахівці департаменту навантажувальної техніки завершили онлайн-навчання з вибору техніки від головного постачальника EP.

Окрім цього колеги брали участь у Всеукраїнському Дні Логіста. Ярослав Бендяк, керівник департаменту Автоматизація, мав виступ на тему: "Приховані можливості складу. Потенціал для оптимізації ефективності, або як вичавити зі складу все". Тема стає з кожним днем ще більш актуальною та викликає зацікавленість компаній.

Приділяли увагу виставкам, відвідували: KyivBuild Ukraine, Logistics Innovation Forum 2023, Interpack düsseldorf 2023 (Німеччина), LogiMAT 2023 (Німеччина), конференцію «Успішне садівництво і переробка: технології та інновації. Вчимося перемагати!» у Кам'янці-Подільському, MEATFORUM 2023, Digital Logistics Forum 2023.

Активно продовжуємо колаборації з іншими компаніями логістичного ринку України. Вбачаємо в тому сенс, розвивати співпрацю win-win. В рамках проєкту «лоГість» мали зустрічі з представниками компаній «Хаскі», «Атлетікс», Swan Consulting, ABM Cloud.

Підняли наш YouTube канал (https://www.youtube.com/c/SskUa)на новий рівень: за рік повномасштабної наростили органічну кількість підписників майже тотожно кількості за весь час існування каналу – для вузької профільної ніші це доволі значний результат.

Продовжуємо наші випуски «Новин Логістики», співпрацюємо зі ЗМІ: Latifundist, Retailers, TradeMaster іншими. Відкрито виступаємо за сумісні проєкти. Єднаємося. Долучайтеся!