В'їзні стелажі на виробництві соків. Частина 2 – Холодильні камери.

22.07.2015

Нам досить часто доводиться встановлювати системи набивних стелажів в холодильних і морозильних камерах. Площа в таких приміщеннях надзвичайно дорога і нераціонально використовувати звичайні стелажі фронтального типу.

Дивіться також:
Встановлені в'їзні стелажі в морозильній камері.
Гравітаційні стелажі – найбільш ефективна система глибинного зберігання.

В'їзні стелажі на виробництві соків. Частина 2 – Холодильні камери.. Фото (1)

Камери призначені для зберігання концентрату, з якого потім виробляються готові соки.

В'їзні стелажі на виробництві соків. Частина 2 – Холодильні камери.. Фото (2)
В'їзні стелажі на виробництві соків. Частина 2 – Холодильні камери.. Фото (3)

Одна з цікавих особливостей цього конструктиву – наявність у каналі направляючих для навантажувача. Як ви пам'ятаєте, робота з такими стелажами передбачає в'їзд техніки всередину стелажа. Дана опція запобігає випадкові зіткнення навантажувача з несучими елементами стелажа. Крім цього напрямні значно прискорять і спростять роботу оператора.

В'їзні стелажі на виробництві соків. Частина 2 – Холодильні камери.. Фото (4)

На фото добре видно кріплення до підлоги захисту фронтальної стійки і направляючих для техніки.

В'їзні стелажі на виробництві соків. Частина 2 – Холодильні камери.. Фото (5)

Підбиваючи підсумки, можна перерахувати основні умови для встановлення в'їзних стелажів:

  • Невелика або дорога площа і бажання отримати максимальну місткість складу;
  • Однотипні палетування вантажі. Для товарів з обмеженим строком зберігання підійдуть наскрізні (проїзні), для вантажів з низьким коефіцієнтом оборотності і великим терміном придатності – стелажі з одностороннім завантаженням;
  • Наявність вузькопрохідний техніки, здатної безпечно заїжджати в канали стелажів.

В'їзні стелажі це не єдино можлива глибинна система зберігання піддонів. Докладніше про види набивних стелажів у статті - Глибинні стелажі: системи зберігання однотипних вантажів.

Поділитися