Вірний помічник на складі: види та можливості складських штабелерів

статті
Вірний помічник на складі: види та можливості складських штабелерів Вірний помічник на складі: види та можливості складських штабелерів Вірний помічник на складі: види та можливості складських штабелерів

На сьогодні навряд чи знайдеться склад, що може обійтися без штабелера. Там, де використовується ярусне зберігання, завжди є необхідність у техніці для складу, яка здатна штабелювати вантажі та переміщати їх на невеликі відстані. 

Нескладне у використанні обладнання - складські штабелери - чудово функціонують як в закритих приміщеннях, так і на відкритому майданчику. При цьому варто враховувати, що така техніка еффективніше на рівному покритті.

Існує кілька типів складських вантажної техніки - від механічних ручних штабелерів до електропідйомників. Звичайно, вантажопідйомність і висота підйому самохідних електричних штабелерів - вище, ніж ручних механічних.

Розглянемо кожен з варіантів детальніше:

4d34f48c4a8b986005b91a00900ebc1c.jpg (103 KB)Механічний штабелер призначений для роботи з вантажами на невеликих складах з низькою інтенсивністю вантажного потоку. Дає можливість працювати у вузьких проходах між стелажами, здатний піднімати палети на висоту до 3.5 метрів і складати їх безпосередньо на підлогу, укладаючи піддони в декілька ярусів.

Штабелери прості в керуванні і спеціально навчати роботі з ними немає необхідності - оператор качає ручку управління або натискає педаль. Переміщення обладнання здійснюється беспосередньо фізичними силами оператора, за допомогою ручки закріплених на рамі.

Переваги ручного гідравлічного штабелера:

  • простий в експлуатації;
  • компактний;
  • доступний за ціною.

 

Обираючи певний вид обладнання необхідно враховувати вантажообіг і складську площу, де буде експлуатуватися. Деяким складах достатньо ручного штабелера, при вантажообігу до 70 палет в зміну вже знадобиться електричний, а понад - самохідний штабелер.

Електроштабелер в рази підвищує продуктивність за рахунок оснащення акумуляторною батареєю і електродвигуном.

Робота з вантажем відбувається значно швидше, ніж при роботі ручної моделі. Пересування здійснюється оператором, але при цьому вага штабелера за рахунок ваги і двигуна значно вище. Їх ефективно застосовувати для завантаження/розвантаження, при цьому висота підйому вил може досягати 6 м з допустимою вантажопідйомністю, до 2,5 т.

81c91bd99f15f4122325f5dd906ea085.jpg (60 KB)

Ручні та напівелектричні моделі часто використовуються в парі з гідравлічним візком (роклою), що застосовується лише для транспортування палет.

Самохідні штабелери за функціями схожі з вилковим навантажувачем, і здатні не тільки піднімати вантаж, але й перевозити його. Це найпродуктивніший вид штабелерів, що здатний обслуговувати високі стелажі та працювати з палетованим вантажем, укладаючи їх в 4-5 ярусів.

Технічні характеристики:

  • вантажопідйомність до 2 т;
  • висота підйому вил до 6 м;
  • габарити дозволяють працювати в проходах шириною 2,1-2.9 м;
  • робота зі стеллажними системами та штабелювання паллет

Модельний ряд такого виду має свої особливості: зручні повідкові - управління відбувається за допомогою довгої рукояті, оператор супроводжує техніку, що рухається, по складу. Модель з відкидною платформою комфортна тим, що при необхідності пересування оператор розкладає платформу та стає на неї. Є ще варіанти з кабіною, коли оператор керує штабелер, перебуваючи безпосередньо в ній.

Використовуючи такий вид штабелерів, значно мінімізуються фізичні витрати - це хороша альтернатива вилковим навантажувачам. З появою нових систем складування виникла необхідність укладання палет в глибокі стелажі. Для цих робіт на базі самохідного штабелера створений ричтрак.

Річтрак можна назвати вдосконаленою моделлю самохідного штабелера. Тут перевагою і головною відмінністю є телескопічна щогла, що висувається вперед для розміщення паллет на необхідну глибину. Широко використовується на складах з багаторівневою системою зберігання. 

У багатьох моделях ричтрака встановлені механізми нахилу щогли та вил, а також каретка бічного зсуву.

dadf8f07e40fa412a7c0e943861b4223.jpg (54 KB)

Розрізняють три варіанти ричтраків:

  • висотні (підйом вантажу на висоту до 12 м);
  • вузькопрохідні (компактні);
  • з висувною кареткою (для глибоких стелажів).

Важливо! Як і будь-якому штабелеру, для ричтрака також необхідна ідеально рівна підлога в приміщенні.

Основні технічні характеристики:

  • вантажопідйомність до 2 т;
  • висота підйому вил до 12 м;
  • габарити дозволяють працювати в проходах шириною до 3-х м.
  • транспортування по складу.

Світ сучасного обладнання для складу дуже різноманітний і нерідко складно зробити правильний вибір. Але все можна вирішити - раціонально поставитися до вибору потрібного варіанту. Компанія «Склад Сервіс» пропонує широкий асортимент штабелерів, що дозволять оптимізувати роботу складу, стануть практичним і економічно вигідним рішенням.

На максимально вигідних умовах в «Склад Сервіс» можна придбати складське обладнання та техніку високої якості від кращих світових виробників. Офіційна гарантія, професійний сервіс та всебічна підтримка з нашого боку допоможе вирішити вашу задачу.

Телефонуйте і ми підберемо штабелер, який стане одним з найцінніших помічників на складі!

Рішення від Склад Сервіс
Річтраки (штабелери з висувною щоглою) Річтраки (штабелери з висувною щоглою) Річтраки (штабелери з висувною щоглою)
Топ продажів
  • Робочий коридор (Ast): 2 700-3 300 мм
  • Вантажопідйомність: до 2 500 кг
  • Підйом вантажів на висоту до 12 м
  • Можливість захоплення піддона з будь-якого боку
підходить для
Переміщення і штабелювання вантажу на високих рівнях

Опис конструкції Річтраки – спеціалізована складська техніка, що поєднує в собі компактність і вантажопідйомність. Висота розміщення палетів може досягати від 5 до 12 метрів, при цьому забезпечується достатній рівень маневреності та керованості для ефективної роботи на складах із багатоярусни

Докладніше
Електричні штабелери повідкові Електричні штабелери повідкові Електричні штабелери повідкові
На складі
  • Вантажопідйомність: 1 000-2 000 кг
  • Висота підйому: від 2 500 до 3 600 мм
  • Невисока швидкість роботи
  • Найкраще рішення для невеликих площ
підходить для
Закриті складські приміщення з багатоярусними стелажами

Опис конструкції Електричні штабелери, призначені для ефективної роботи в обмеженому просторі, підійдуть для використання навіть на майданчиках із вузькими проходами між стелажами та іншими нерухомими об'єктами. Ці агрегати мають невеликі габарити і достатню висоту для підйому на 3-4 поверх багатоя

Докладніше
Штабелери самохідні Штабелери самохідні Штабелери самохідні
Топ продажів
На складі
  • Макс. висота підйому: 5 500 мм
  • Вантажопідйомність: до 1 600 кг
  • Повний огляд робочого простору
  • Наявність пішохідного режиму (при складеній платформі)
підходить для
Великі складські і виробничі об'єкти

Опис конструкції Самохідний електроштабелер – гідна альтернатива повідковим аналогам: різниця в ціні невелика і з надлишком окуповується завдяки підвищенню ефективності роботи персоналу. Крім того, за рахунок платформи фізичне навантаження на оператора значно знижується. Самохідний штабелер&

Докладніше
Штабелер противаговий (самохідний) Штабелер противаговий (самохідний) Штабелер противаговий (самохідний)
  • Висота підйому: до 5 000 мм
  • Робочий коридор: 3 200-3 385 мм
  • Номінальна вантажопідйомність: 1 200-1 500 кг
  • Залишкова вантажопідйомність: 300-750 кг
підходить для
Робота в закритих приміщеннях
Транспортування негабаритних вантажів

Опис конструкції Противаговий штабелер має більш витягнутий профіль порівняно зі стандартними моделями. Це знижує маневреність, але при цьому дозволяє змістити центр ваги, що в кінцевому підсумку забезпечує вантажопідйомність до 1500 кг. При цьому висота підйому може досягати 5 м. Також є можливіст

Докладніше