Паверліфтер серед поличних стелажів

статті
Паверліфтер серед поличних стелажів Паверліфтер серед поличних стелажів Паверліфтер серед поличних стелажів

Стелаж Мега від компанії Склад Сервіс — це навантаження на полицю до 1250 кг, можлива висота секції до 9 метрів і коефіцієнт запасу міцності 1,5. Словом, це силач серед класичних поличних стелажів — стаціонарних збірно-розбірних конструкцій з поверхнею для навантаження у вигляді полиць під зберігання тарно-штучних вантажів (масою до 50 кг, упакованих в тару будь-якого виду з подальшою ручною обробкою).

Розберемо, що вирізняє стелажі мега поміж інших класичних поличних, як обирати таке складське обладнання та, власне, де купити стелажі з гарантією і подальшою підтримкою.


Стелажі: критерії вибору

До основних критеріїв вибору оптимального варіанту стелажів належать: вид вантажу (товару) і його габаритно-вагові характеристики, умови зберігання (критий або відкритий майданчик), специфіка обробки вантажу (тара і застосування складської техніки), оборотність (в розрізі доступності товару до вивантаження-завантаження в стелаж). Не вдаючись в класифікаційні подробиці, умовно металеві стелажні конструкції можна розділити на групи: складські стелажі, поличні й стелажі спеціального призначення (для кабельних бухт, рулонної продукції тощо).

Складські стелажі призначені для зберігання транспортних пакетів, найчастіше пакетованих на піддонах. А значить обробка вантажів відбувається з використанням механізмів.

Вантажі, розміщені в поличні складські стелажі, відрізняються іншим способом пакетування (в короби, ящики тощо). Їх обробку здійснюють зазвичай вручну, за допомогою спеціальних сходів або комісіонерів.

Отже, якщо вантажі не представлені на піддонах і не підлягають механізованій обробці, поличні стелажі — це ваш вибір. Однак відомо, що в залежності від навантаження на полицю дані стелажі поділять за типами навантаження: до 300 кг, до 500 кг і до 1100 кг. Але що робити, якщо вам необхідно розміщувати тарно-штучні вантажі більшої ваги. Фактично необхідний суперсилач серед поличних стелажів, якийсь стелаж Мега для важких вантажів. На щастя, питання вирішити можна.

Стелажі Мега: характеристики та особливості експлуатації

Особливістю даних стелажів є їх навантаження на ярус зберігання: 200 — 1250 кг. Все це завдяки основним посиленим елементам конструкції, а саме рамі, траверсам і полкам.

Дві стійки профілю складного перерізу утворюють вертикальну конструкцію рами. Профіль рами шириною 50 - 55 мм, і товщиною металу до 2 мм. Наприклад, у класичних поличних стелажів товщина металу до 1,5 мм. Кріплять конструкцію до підлоги анкерними болтами, а якщо раптом заливка підлоги залишає бажати кращого, в комплекті від компанії SSK отримаєте регулювальні пластини. До того ж, якщо необхідно змінити висоти ярусів зберігання, в стійках передбачена перфорація з кроком 50 мм.

Перейдемо до ярусу зберігання. Його утворює пара траверс довжиною 1000 - 3000 мм, і полка з металевих складальних листів або ДСП, МДФ тощо. Порошкова емаль і цинк в якості покриття — екологічно безпечні, добре витримують механічні ушкодження, повноцінно захищаючи від корозійних процесів.

Окрім того, стелаж Мега можна встановити на 2 полки, а розширити до 15, при висоті, довжині й глибині секції відповідно до 9, 3 і до 1-го метра. Завдяки таким параметрам дані поличні стелажі якнайкраще пристосовані для розміщення в них важких вантажів.

Стелажі мега вимагають мега підходу

Виробництво стелажів вимагає жорсткої сертифікації, від якої залежить цілісність вантажів, людей і техніки. Тому якщо хочете купити стелажі, доцільно зробити це у компанії, яка робить ставку тільки на сертифіковане виробництво. Наприклад, компанія Склад Сервіс Київ (ССК), яка також може запропонувати широку лінійку типорозмірів і допоможе з розрахунком стелажів згідно з нормами FEM 10.3.01 і 10.2.03.

Окрім того, не останнє значення відіграє рівень компетентності монтажних бригад, їх готовність і навички вирішення складних оперативних завдань, а також кількість виконаних проєктів. Адже, як відомо, стабільність — ознака майстерності. Обирайте майстрів своєї справи.

Рішення від Склад Сервіс
Посилені поличкові стелажі «Мега» Посилені поличкові стелажі «Мега» Посилені поличкові стелажі «Мега»
На складі
  • Навантаження на полицю/стелаж: до 700/3000 кг
  • Довжина/глибина полиці: 600-1200/400-1000 мм
  • Компактна конструкція: ефективне використання корисного об'єму
підходить для
Штучні вироби
Ящики
Лотки
Коробки
Громіздкі вантажі

Опис конструкції Основні елементи стелажів «Мега» – рами і траверси. Рама складається зі стійок шириною профілю 50 мм, з'єднаних між собою системою розпірних зв'язок гвинтовим з'єднанням. Перфорація по всій висоті стійки з кроком 50 мм забезпечує оптимальну конфігурацію стелажа пі

Докладніше