Технологічний прогрес не стоїть на місці. Вже сьогодні США та Великобританія використовують в якості альтернативного способу доставки посилок безпілотні апарати (БЛА). Розвинені країни вкладають в дану розробку мільйони доларів та вже жнуть перші плоди у вигляді суттєвого спрощення процесу доставки та відслідковування вантажів.

dostavka-budushego-ili-bespilotniki-1.jpg (258 KB)

Відомий інтернет-платформа Amazon, в 2015 році вперше випустили в небо дрон в якості кур'єра. В цілях безпеки, влада озвучила кілька умов по використанню даної диво-техніки (допустима висота - до 120 км, світловий день, ясна погода). Проте, ці незначні обмеження не сильно засмучують працівників компанії, адже вигоди від такого варіанту транспортування товарів - очевидні:

  • економія коштів на обслуговування та організацію транспортних перевезень;
  • можливість доставляти посилки у віддалені населені пункти;
  • прискорення поставок.

В Amazon амбітні плани, тому, найближчим часом, товари міжнародного інтернет-магазину вагою до 2,3 кг будуть ддоставлятись протягом 30 хвилин після оформлення замовлення.

За даними ВВС, інтернет-корпорація Google також серйозно роздумує про впровадження літального апарату для доставки невеликих предметів (акумуляторів, ліків, дрібних побутових посилок) у зони природних катастроф. Відомо, що спочатку «повітряні роботи» планувалось залучати в сферу медицини для термінової доставки дефібриляторів пацієнтам з підозрою на серцевий напад.

На сьогоднішній день, сфера діяльності літаючого дрону значно розширює межі. Незважаючи на високу вартість та обмеження в вагових навантаженнях (до 8,5 кг), використання безпілотників зацікавило українську транспортну компанію «Нова пошта». Представники перевізника поділились, що найближчим часом планують впровадити інновацію. Тож, отримувати прямо з повітря, одного дня, зможуть і українці.

За оцінками експертів, масовості такий варіант комерційного транспортування вантажів набуде вже за 7-10 років.