Очевидно, що ефективність роботи будь-якого складського господарства напряму залежить від наявності спеціального обладнання. Хороший навантажувач спрощує робочі процеси при транспортуванні та переміщенні вантажу, дозволяючи максимально оптимізувати продуктивність бізнесу. Проте, де в умовах нестабільної економічної ситуації, знайти немалі кошти на купівлю імпортної дорогої техніки і чому навантажувальна техніка Б/У з кожним днем користується все більшою популярністю?

bu-pogruzochnaya-tehnika-1.jpg (724 KB)

Навантажувальна техніка Б/У: чим виклано попит на не нове обладнання?

Незважаючи на позитивні прогнози аналітиків, українська економіка все ще знаходиться в стані «коливання». Тому, кожен розсудливий бізнесмен намагається максимально знизити витрати на утримання підприємств. При чому, подібна тенденція властива як молодим компаніям, так і великим, успішним формаціям. Так, починаючи з 2016 року попит на техніку навантажувальну Б/У виріс приблизно на 30% і продовжує рости.

Причинами такого інтересу до не нової спецтехніки являються два простих фактори:

  1. прийнятна вартість (б/у техніка дешевша нової практично на 30-40%);
  2. преміум-технологія відновлення не нового обладнання дозволяє відповідати всім нормам якості по безпеці, продуктивності, строкам експлуатації та зовнішньому вигляду.

Навантажувальна техніка бувшого ужитку - це оптимальне рішення для підприємств, які зацікавленні в придбанні якісної техніки з мінімальними витратами. А також для компаній с сезонною діяльністю, де техніка використовується лише в певну пору року, а решту часу даремно простоює. Звісно, купівля чи оренда навантажувачів, в такому випадку, буде дійсно вигідним вкладенням. 

bu-pogruzochnaya-tehnika-2.jpg (140 KB)

Б/У - не обов'язково недовговічне

На етапі придбання техніки Б/У важливо приділити увагу пошуку надійного постачальника. Перевірена компанія, яка вже показала певний рівень якості своєї роботи, надасть машину після професійної діагностики та ряду промислових процедур встановлення с гарантією якості. Або, якщо варіант реставрації не передбачено - адекватну оцінку стану товару. 

У випадку ж здійснення покупки у «сумнівного» дилера, є вірогідність отримати «кота в мішку». Інакше кажучи, при неправильній аналітиці можливостей Б/У навантажувача або зовсім її відсутності, ні про які гарантії його працездатності і мови бути не може.         

Якщо ж вам пощастило знайти того самого надійного партнера - в якості і довговічності обладнання можно не сумніватись. І причини цьому цілком переконливі.

Б/У техніка у хорошого підрядника, перш ніж потрапити в розпорядження клієнта, проходить серйозний етап «перезавантаження». Повний промисловий цикл оновлення складається з наступних етапів: 

  • перший - «вхідний контроль». Це тестування технічних якостей та лакофарбового покриття.
  • другий - «повна очистка». Тут навантажувач розбирається та очищається від усіх експлуатаційних матеріалів (гальмівної рідини, моторного та гідравлічного мастил).
  • третій - «тотальне оновлення». Демонтується рама, замінюються ланцюги, гідравлічні шланги, підшипники та інші деталі, необхідні для повноцінної життєдіяльності прибору.
  • четвертий - «зовнішній тюнинг». Навантажувач відправляється на процедуру фарбування та шліфування. Після цього, Б/У машину майже неможливо відрізнити від нової.
  • п’ятий - відбувається фінальна збірка навантажувача. 
  • шостий - «тест-драйв».  Машина майже готова до експлуатації. Після фінального огляду та тестування функціональності, навантажувач відправляється у відділ продажу. 

Так, після проходження такого ретельного огляду, можна сміливо говорити про те, що навантажувальна техніка Б/У не поступається новій ні у функціональних можливостях, ні зовні. А коштує, при цьому,в кілька разів дешевше!

Крім того, за якісної заміни необхідних елементів, закладений виробником строк служби навантажувача істотно збільшується. Клієнту надається гарантійний лист від 3-х місяців до року, в залежності від моделі та технічних характеристик обладнання. Це дозволяє за відносно невелику вартість стати власником довговічної машини у відмінному стані. 

Переваги та недоліки навантажувальної техніки Б/У

bu-pogruzochnaya-tehnika-3.jpg (106 KB)

Роблячи вибір на користь агрегатів бувших в ужитку, компанія отримує ряд безумовних зисків. Серед яких, мабуть, варто виділити наступні:

  • фінансова - підприємство здобуває якісну продукцію світових компаній за відносно невеликі кошти. 

  • абсолютна технічна справність - здійснюючи придбання у надійного постачальника, в довговічності та надійності служби можна не сумніватись;

  • доцільність - компаніям, які використовують навантажувальну техніку лише сезонно або користуються нею рідко - утримувати та купувати нові, не дешеві машини нерентабельно. В той час, як купівля чи взята в оренду Б/У техніка мінімізує витарти на користь інших, більш нагальних задач. 

  • ліквідність - по виконанню необхідної роботи, Б/У навантажувач модна перепродати за хорошу вартість. Адже попит на такі агрегати великий, а зносостійкість в них велика.

До недолоків спецтехніки Б/У, мабуть, можна віднести деякі ризики. Як не крути, а техніка вже пройшла певний «життєвий етап», тому виключати можливість появи якоїсь несправності -  нечесно. Проте, зменшити вірогідність  виявлення недоліку можливо - перевірені постачальники нададуть повну інформацію по проведенному ТО та, за необхідності, проведуть заміну/ремонт пошкодженої деталі.  

Таким чином, роблячи вибір між придбанням нового обладнання для складу або Б/У навантажувальною технікою для оптимізації бізнесу, має сенс в першу чергу визначити свою фінансову спроможність та частоту використання майбутнього залізного помічника. Далі, якщо вибір впав на користь недорого, проте високоякісного агрегату бувшого ужитку, необхідно знайти підрядника, якому можна довіряти. 

Спеціалісти «Склад Сервіс», перш ніж виставити на продаж штабелер, візок або навантажувач Б/У, сумлінно перевіряють їх на предмет повноти комплектації, наявність зовнішніх та технічних недоліків, заявленних строків експлуатації. Наша компанія взаємодіє з найбільшими парками спецтехніки Б/У в Європі, а за її якість відповідає власною репутацією. 

Отримати детальну інформацію та безкоштовний супровід спеціалістами компанії на всіх етапах угоди можна за номером: (073) 972 11 40. Ми працюємо для вас!